Mijn huid is veel gladder, zachter en egaler geworden!

05:41 - 03:24
luistertijd 05:41 - leestijd 03:24

Juliette Armand product test een maand na de peeling

Onze tester Sabine onderging in het najaar van 2015 een bijzonder peelingprogramma met Juliette Armand om in kort tijdsbestek haar huid een stevige boost te geven: de Apocalypsis therapy peeling. Ze schreef er deze uitgebreide reportage over met  voor- en naresultaat.

Om de resultaten van de peeling nog beter te laten worden, kreeg ze ook een serie producten mee voor thuisgebruik. In dit artikel bespreekt ze haar bevindingen met deze producten.

Juliette Armand is een vrij nieuw cosmeceutical merk op de Nederlandse markt. Het wordt gedistribueerd door hannah Skinimprovment in Voorthuizen. De producten worden ontwikkeld door een Griekse chemicus, Ioulia Armagou. Ze maakt alleen producten waarvan ze het resultaat door en door heeft kunnen testen en waarvan de werkzame stoffen ook een bewezen effect hebben op huidverbetering. Lees hier meer over het merk en de salonbehandelingen.

Dubbele reiniging!

sensitive cleansing gelDe Sensitive Cleansing gel

Een heerlijke reinigingsgel die er voor zorgt dat je huid een in keer van make-up en talg ontdaan wordt. Het is een milde gel die geschikt is voor zowel de vette als gevoelige huid.

Onder de douche laat ik een klein beetje gel in mijn handpalm glijden en masseer mijn gezicht ermee in. De substantie voelt zacht aan en schuimt niet. Het heeft een dominante maar wel lekkere geur. De gel is makkelijk te verwijderen met lauw water. Mijn huid is behoorlijk schoon, op wat mascara rond mijn ogen na (maar oogmake-up kun je uberhaupt beter eerst verwijderen met speciale oogremover). Ik houd geen trekkerig huidgevoel aan het reinigen over. En dat is echt een juliette armand hydrating lotionpre.

Hydra cleansing lotion

Een reinigende lotion met verzachtende ingredienten zoals Kamille en vitamine F. Deze lotion reinigt niet alleen de huid, maar verzorgt het ook. Daarnaast helpt het de huid te hydrateren en te verstevigen. De rose vloeistof breng ik aan op een watje. De lotion ruikt sterk naar rozen. Het product voelt prettig aan op de huid en verwijdert de laatste restjes achtergebleven make-up ook meteen. Het is een verkwikkend gevoel op de huid. Mijn huid lijkt ook wel een beetje te blozen erna.

Omdat het na de peeling belangrijk was om mijn huid nog even door te stimuleren, gebruikte ik ook de volgende lotion, voor eens in de paar dagen:

juliette armand preparator lotionPreparator lotion

Een reinigende lotion met 5 % alphahydroxy zuren (fruitzuren), voor peelend effect. De lotion zorgt door de licht peelende werking ervoor dat de werkzame stoffen uit de volgende producten beter worden opgenomen in de huid. Je kan deze lotion alleen gebruiken als er geen overgevoeligheid is voor fruitzuren en je huid niet teveel aan de zon wordt blootgesteld. De lotion heeft een heerlijke zoete geur, hij maakt de huid nog krachtiger schoon en geeft een tintelend effect. Ik vind dit lekker.

Beschermen en opbouwen!

Derma Heal Cream 

Deze creme is er speciaal voor ontwikkeld om het herstel van de huid en de aanmaak van cellen te bevorderen na de Apocalypsis therapy peeling. Deze creme is bedoeld voor de droge huid. Als je een vettere huid hebt, krijg je de gel-variant.

De belangrijkste werkende bestanddelen zijn malus domestica, kelifluo, bisabolol, dermonectin, drieline, pentavitin, panthenol, shea butter. Om de huidbarrière te beschermen en te versterken. Ook helpt het de teint egaler te maken, de roodheid weg te nemen.

juliette armand derma heal cream

De crème in de fel oranje pot ruikt sterk. Ioulia Armagou houdt wel van krachtige geuren! De crème is echt extreem prettig in gebruik. De substantie smeert makkelijk uit en trekt onwijs snel in mijn huid, zonder een trekkerig of vettig gevoel achter te laten. Een perfect gehydrateerde, weliswaar sterk geurende huid is het resultaat. Wat een heerlijk product!

Daarna mag ik mijn dagelijkse routine aftoppen met de Sunfilm spf 30. Onmisbaar na het gebruik van de Preparator lotion. Ik ben echt geschrokken van de scans van mijn huid waarop de pigmentschade te zien is. Deze zonprotector is echt mijn nieuwe vriendin geworden. Ik ga voortaan niet meer zonder bescherming de deur uit. Lees hier meer over dit product.

 

Hoe voelt mijn huid na een maand smeren met de producten?

sabines frisse huid na een maand Juliette Armand producten

Een maand na de behandeling, en gebruikmakend van de producten, is mijn huid tot rust gekomen en volledig hersteld. Nu begin je ook het effect van de Apocalypsis therapy beter te zien.

Ik vond de peeling heel heftig, zoals je wel kan lezen in mijn verslag . Het effect (vervellen van je huid) van de peeling op je huid is duidelijk zichtbaar in de 5 dagen tussen de behandelingen in. Maar….het geeft een prachtig resultaat, en dat had ik nooit zo verwacht!

Mijn huid is gladder, egaler en zachter. Oppervlakkige rimpels zijn minder zichtbaar en mijn teint ziet er frisser en roziger uit. Wat een maand geleden al zichtbaar zachter maar geirriteerd eruit zag, is opzienbarend verbeterd. Ik heb in tijden niet zo veel complimenten gekregen over mijn huid. Ik ga zeker nog een keer terug voor deze behandeling.

**********

Lees ook