Fris en blozend ziet Sabine haar huidje terug

08:22 - 05:01
luistertijd 08:22 - leestijd 05:01

JA logo

Juliette Armand Apocalypsis peeling

Sabine Blurcream, Foundation en MakeupMet veel plezier test ik voor BeautyJournaal al een aantal jaren producten en behandelingen. Toen Monique vroeg of ik een korte peelingkuur wilde ondergaan met het in Nederland nieuwe merk Juliette Armand, zei ik volmondig ja. Tijd om de zonschade op mijn huid aan te pakken.

Sinds ik een hannah wintertreatment onderging, ben ik fan van dit bedrijf: de visie, de zeer professionele huidcoaches en hun producten. De Juliette Armand  treatments worden exclusief via geselecteerde hannah huidcoaches aangeboden. Wat heerlijk om hun nieuwste merk nu te mogen ervaren!

hannah en Juliette Armand: een mooi huwelijk.

Juliette Armand is een optimale aanvulling op de hannah-behandelingen en producten.  De behandelingsmogelijkheden zijn intensiever, maar net zoals voor hannah geldt ook hier een maatwerk-aanpak. Bijzonder vind ik ook dat Armand moderne, vaak chemische behandelingen met natuurlijke ingrediënten nabootst. Het najaar is nu de ideale periode om de huid van haar zonschade te ontdoen, en daar ga ik!

uv voor en na peeling

De zondeschade op de huid van Sabine: voor de behandeling en rechts na twee peelings. Duidelijk zichtbaar is afname van de lichtere zonschade.

Belofte: Celvernieuwing.

De Apocalypsis Therapy is een medium-diepe plantaardige peeling die de celvernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. Dit levert verbetering op van de:Juliette Armand Apocalypsis Phytopeeling

Daarnaast wordt de stevigheid van de huid verbeterd en de doorbloeding intensief gestimuleerd. En dat laatste zorgt er voor dat de huid een verhoogde aanmaak krijgt van collageen, elastine, fibronectine en hyaluronzuur.

Een peeling met zoetwaterspons en fruitzuren

De skin booster Apocalypsis Therapy Exfoliation Treatment heeft als belangrijkste werkstoffen drie krachtige zoetwatersponsen met een naaldachtige structuur die exfoliëren en aanzetten tot celvernieuwing. Deze peeling wordt gecombineerd met een fruitzuurpeeling van AHA’s met een concentratie van max. 20% en een pH-waarde van 2.5. Dit is ook meteen de eerste behandeling die ik krijg. Na 5 dagen kom ik terug voor een verzorgende behandeling van mijn schilferende huid.

juliette armand phyto peeling

De phytopeeling wordt klaargemaakt en aangebracht op Sabine’s gezicht

Het is intensief. Mijn behandelaarster Janneke Gruppen vertelt me ook dat mijn huid in de 5 dagen na de peeling flink gaat vervellen. Ik mag mijn gezicht niet wassen: niet in aanraking laten komen met water. Ik mag niet sporten en geen make-up dragen. Dat verstoort het peelingproces. Ik moet echt doorbijten. Nee, peelen is niet fijn, maar het resultaat maakt alles weer goed later!

Ohhhhh, dit is heftig!

Voorafgaand aan de peelingbehandeling reinigt ze mijn huid met de Sensitive Cleansing Gel en wordt hij nabehandeld met de Preparator Lotion, waarin al wat huidprikkelend AHA zit. Dan is het tijd om het tot poeder vermalen goedje van zoetwatersponsens aan te brengen, aangemaakt als papje. Janneke masseert het mengsel zachtjes in de huid.

Ze controleert constant hoe mijn huid er op reageert en checkt bij mij hoe het aanvoelt. Het duurt niet al te lang voordat mijn gezicht begint te prikken en daarna zelfs gevoelsmatig in de fik staat. Nee, peelen is geen feest. Mijn mantra wordt: Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.

Blussen!afblussen met het kleimasker na de peeling

Het masker wordt voorzichtig verwijderd en mijn gezichtshuid wordt gekalmeerd met een warme vochtige doek. Daarna is het tijd voor stap 2: AHA’s 20%, die max 1 minuut op mijn huid blijft. Dit is echt even pijnlijk, het wordt dan ook minder dan een minuut.

Het Clarifying Mask met met klei, aloë Vera en Canadian Willow Herb (drievoudige werking: antioxidant, anti-inflammatoir en antibacterieel) zal het brandende gevoel verminderen en mijn huid tot rust brengen. Toch moet ik nog eens door de zure appel heen bijten. Het masker verwarmt de huid, oops, gevoelig wederom! Mijn huid wordt tot slot bedekt met de Sunfilm spf 30. Ook de komende dagen is dit het enige product dat ik erop mag smeren. Bekijk hieronder een foto van mijn huid direct na de peeling-sessie:

De dagen na de peeling: ben ik in een cactusstruik gevallen?

Janneke waarschuwt me met een grap dat ik twee dagen lang aan haar zal blijven denken! De peeling zal door blijven werken. Het klopt, het veroorzaakt een prikkelend gevoel zodra ik de huid aanraak. Het is het beste te vergelijken met een kwallenbeet, vallen in een cactusstruik en in glasscherven. Ook de aanraking van het kussensloop met mijn huid is vervelend. Maar ik houd vol!

rode huid na de peeling juliette armand

het kenmerkende vervellen

de huid herstelt zich

frisse teint verschijnt eindelijk

 

De nabehandeling

We nemen weer foto’s met de Visioface en we zien nu al verschil, vooral op pigmentvlekken. Ook de poriën zijn verfijnd en lijntjes zijn minder diep. Leuk, dit apparaat: meten is weten! Mijn huid wordt weer gereinigd met de Sensitive Cleaning Gel van Juliette Armand, en daarna licht gescrubd met de Cacao Peeling.

Cacaopeeling die ruikt naar Nutella

Hij ruikt naar Nutella, jummie! De peeling bevat rasp van de cacaoboom en amandelgranulen.  Janneke masseert het zacht in mijn huid en verwijdert daarmee ook direct alle velletjes die er nog los op lagen. Ter kalmering gebruikt ze weer de Clarifying Mask. Gelukkig voelt het verwarmende effect ervan nu niet pijnlijk aan op mijn huid. De doorbloeding wordt wel heerlijk gestimuleerd.

behandeling met het cacao masker

Het DNA-Repair Serum met bifidus-bacterien en melk proteïnen wordt ingezet voor huidherstel. Daar overheen gaat het Exfo Line Mask met antioxidanten, roodheid-verminderende stoffen en Argan shells (ze worden gewonnen uit de pit van de vrucht van de Arganboom en hebben een mechanische licht peelende werking).

Eindelijk, er mag creme op!!

De behandeling wordt afgesloten met de Derma Heal Gel, intensief verzorgend en sunfilm 30beschermend voor de huid barrière en de Sunfilm spf 30. Vond ik deze aanvankelijk nog erg droog aanvoelen, nu in combi met de cremes is het een super fijn product. Hij heeft een heel licht tintje en versmelt prachtig met de andere producten.

Resultaat

Na de tweede behandeling kijk naar een fris blozend gezicht. Mijn gezicht heeft een mooie egale teint gekregen. De huid voelt zacht en gevoed aan. Wel zie ik nog wat kleine plekjes die het gevolg zijn van een schoonheidsbehandeling. Janneke legt uit dat mijn huid met behulp van de Juliette Armandproducten de komende maand er steeds beter uit gaat zien. Vol verwachting ga ik de maand in. Ik zal mijn ervaringen dan ook weer delen met jullie!

mooie rustige huid 1

 

na de peeling

mooie rustige huid

 

JA logo

 

Lees ook