Ik ben onder de indruk, wat een mooie formuleringen!

08:12 - 04:55
luistertijd 08:12 - leestijd 04:55

Het is alweer enige tijd geleden dat onze Sabine een heerlijke facial onderging met het prachtige Amerikaanse cosmeceutical merk iS Clinical, bij Helemaal Huid in Bilthoven. Ze werd er net zo blij van als Monique, die hem vorig jaar kreeg. Wie bij BeautyJournaal een facial ondergaat, test ook altijd skincare producten voor thuis. Hier komen haar testresultaten!

Lees hier ook nog de achtergronden: het interview van Monique met de managers van iS Clinical.

‘De afgelopen 2 jaar heb ik mijn huid ondergedompeld in een routine met zeer hoog werkzame stoffen. Mijn regime bestond met name uit hoge doseringen retinol, peptiden, diverse zuren en dagelijks exfoliëren. Het was echt pittig, maar het leverde mij een mooie huid op.

Minder prikkeling, meer kalmering

‘Ik ben dus bekend met cosmeceuticals, maar in tegenstelling tot de bootcamp die ik volgde, wordt mijn routine bij iS Clinical heel anders. Nu wordt er rekening gehouden met de gevoeligheid van mijn huid. Hij wordt niet zozeer geprikkeld om tot mooiere resultaten te komen, maar juist meer gekalmeerd.

Wennen, bijstellen, genieten

‘Wederom krijg ik flinke doses werkzame stoffen voor mijn huid, en ik zal er weer even een gewenningsperiode voor moeten inplannen. Zoals het hoort in er tussentijds alle ruimte om de routine bij te stellen. Je huid is een levend orgaan, het is belangrijk om huidreacties nauwlettend te volgen.

Ik kreeg twee routines: een voor overdag, en een voor ’s avonds.

Overdag:

Cleansing complex:

Een gel die zowel salicylzuur en glycolzuur bevat maar ook het ontstekingsremmende centella asiatica. Het reinigt zonder uit te drogen, en bovendien kan ik er moeiteloos mijn make-up mee verwijderen, zonder irritaties. Ik vind het een fantastische cleanser.

Super serum Advance:

Beautyjournaals Monique gebruikte dit serum al eens om littekens zachter en lichter van kleur te maken. Het product bevat prachtige ingredienten:15% L-ascorbine zuur, 0,5% Centella Asiatica, 0,5% vitamine B5, 0,5% arbutin, 0,5% kojic acid en de heel mooie koper-tripeptide groeifactor. Allemaal stoffen voor huidregeneratie!

Het zal je dan ook niet verbazen dat het fijne lijntjes en rimpels helpt te verminderen. Het is een prachtig geformuleerd multifunctioneel serum. Je doseert het makkelijk met een pipet.

Hydra cool serum

Over het Super Serum heen, breng ik het Hydra Cool Serum aan. Deze formulering is helemaal gericht op het hydrateren en verzachten van zelfs de meest geïrriteerde huid. Vitamine B5, hyaluronzuur en Polyporus umbellatus Extract (paddenstoelen extract) zorgen voor de succesvolle resultaten van het serum. Ook dit breng je met een pipet aan. Het wordt lekker snel opgenomen door de huid.

Ter bescherming: Extreme protect SPF 40

Deze heerlijke antizonnebrandcrème biedt een breed spectrum UVA/UVB bescherming, en dankzij het ingenieuze Extremozyme complex beschermt het ook tegen andere irriterende invloeden. Lees hier nog eens het interessante artikel over dit complex.

Extremozymen zijn afkomstig van planten en helpen ze onder erbarmelijke omstandigheden te overleven. Ze vormen een beschermende laag om de vitale structuren van de plant, zoals het DNA. Je blijft je gewoon verbazen over hoe vernuftig de natuur in elkaar zit en wat de mens daarmee kan.

Natuurlijk doet dit zonnecrème meer: het hydrateert uitstekend en verzacht de huid. Gevoel van roodheid door UV-straling wordt geminimaliseerd.

Omdat het een volle crème is, breng ik hem aan na mijn dagroutine en laat hem even intrekken. Pas dan maak ik me op. Mijn foundation gaat er mooi overheen. Ik word heel gelukkig van deze zonnecrème, ik vind het een winner in mijn routine.

Na een week of vier merkte ik dat ik toch niet genoeg had aan de serums, en heb ik op advies ook het Moisturizing Complex ingevoegd. Na de serums en voor de zonnecrème. Ik was meteen van het wat droge gevoel op mijn huid af.

Mijn routine ’s avonds:

Youth Complex serum

Het is een mooie formule met hyaluronzuur en fruitzuren. Vochtverzorging en een milde exfoliatie, om de verouderende huid een mooi, voller huidaspect te geven. Bovendien geeft dit serum de collageenproductie een prikkel. Daarover lees je ook meer in dit artikel met formulator Charlente Dehaven, van iS Clinical.

Het Youth Complex serum is een van de signatureproducten van iS Clinical. Het bevat 15% plantaardig hyaluronzuur, 3% ingekapselde plantaardig hyaluronzuur, 10% gemixte fruitzuren, 0,10% Centella Asiatica en wederom de koper-tripeptide groeifactoren.

Het serum is een prettige vloeibare emulsie die makkelijk aan te brengen is, snel intrekt en een fijn huidgevoel achterlaat.

Moisturizing Complex

Deze crème, die ik pas later in mijn routine invoegde, is echt heerlijk. Krachtig hydraterend, boordevol weldadige stoffen: hyaluronzuur, Centella Asiatica, jojoba zaadolie, groene thee extract, vitaminen A, E en B5. Allemaal in de juiste verhoudingen voor optimale werkzaamheid. Het zit in een pompje en trekt fijn in de huid. Het gevoel op je huid is heerlijk, ook dit vind ik een winnend product!

En dan! Het Active Peel System!

Ik had nog nooit zoiets gezien: een peeling in doekjesvorm. Het deed me in eerste instantie denken aan die opfrisdoekjes, maar ik noem dit inmiddels wonderdoekjes!

Monique was er ook al fan van in haar review van een jaar geleden, en ze vertelde me onlangs dat ze ze nog steeds gebruikt. Ze kent geen effectievere peeling dan dit.

Twee doekjes doen the job

Het systeem bestaat uit twee doekjes waarmee je je huid in een handomdraai superglad, zacht, gevoed en glowing kan maken.

Het doekje van stap 1 zorgt voor een snelle exfoliatie. Je veegt de vloeistof van het doekje over je huid. Het gaat tintelen. Na drie minuten veeg je de vloeistof van doekje 2 over je huid. Dit neutraliseert de peeling en geeft meteen een zeer krachtige hydratatieboost. Wederom met Extremozymen en de koper-tripeptide.

Wow, ik ben superfan geworden hiervan!

Wat vond ik van mijn totale test met al deze producten?

Het is altijd wennen aan een nieuwe huidroutine. Zeker met producten die zo ontzettend veel werkzame stoffen bevatten. Ik gun mijn huid altijd minimaal twee maanden voordat ik een eerlijk oordeel kan geven.

Glow

Overall waren de resultaten erg goed. Ik had wel een extra crème nodig, en ik verving het Youth Eye Serum door het C Eye Advanced Serum, omdat ik van de eerste gek genoeg droge ogen kreeg. Daar ben ik verder in deze review niet op in gegaan. De structuur van mijn huid ziet er goed uit. Ik had weinig tot geen roodheid gezien als gevolg van gevoeligheid. Lijntjes verminderden en ik kreeg een gezonde glans op mijn gezicht.

Skinroutine bijgesteld

Omdat ik af en toe wel kleine puistjes kreeg, waarvan ik niet wist of dat door mijn cyclus kwam, of het Mirena spiraal dat ik net was gaan gebruiken, heb ik ook het krachtige Youth Complex serum even achterwege gelaten. Het Super Serum gebruikte ik nu alleen ’s avonds nog. De peelingdoekjes vond ik zo lekker dat ik ze twee keer per week gebruikte, ook dat heb ik teruggebracht naar een keer per week, of eens in de twee weken. Mijn puistjes verdwenen.

Onder de indruk

Ik vind mijn huid in topconditie. Ik ben onder de indruk van iS Clinical, wat een mooie formuleringen. Mijn absolute winnaars zijn het Cleansing Complex, het Active Peel system, het Extreme Protect SPF 40 en het Moisturizing Complex.

Bekijk hier de video nog eens van de facial van Monique met IS Clinical


Lees ook:


Lees ook