Je krijgt er prachtig glanzend haar en een gladde hoofdhuid van. Ja;-)

06:30 - 03:54
luistertijd 06:30 - leestijd 03:54

Wat?? Een scrub voor de hoofdhuid? Dit moet ik proberen! Ik heb wat kleine issues waarop ik het wil uitproberen. Drunk Elephant is mateloos populair. Op TikTok gaan tieners er helemaal mee los. Gerti schreef op BeautyJournaal al eens een review over de skincare. De USP is de hoeveelheid actieve stoffen, en het ziet er zo leuk uit!

Niet voor tieners

Dat tieners zo los gaan op het merk, vind ik wat zorgelijk, gezien de flinke doseringen van werkzame stoffen. Meisjes met prachtige huidjes die echt nog niet aan de retinol of exfolianten hoeven te gaan. Gelukkig vindt je net zoveel filmpjes van mensen met duidelijk meer kennis op het gebied van cosmetica en die ook benadrukken dat het merk niet echt voorbestemd is voor de tienerhuid.

Mijn 45-jarige huid is dol op werkzame stoffen. Ik heb voor BeautyJournaal geweldige ervaringen opgedaan met skin bootcamps met producten van iS clinical en C-ME (dat overigens nu Felice Skincare heet).

Ik zoek altijd naar merken met een ruim portfolio producten waar ik zelf een skincare regime mee kan maken. Nu gaat dat in dit geval niet op, omdat het een haarverzorgingsproduct is, dat ook nog eens op zichzelf staat. T.L.C. Happi Scrub peeling belooft mijn hoofdhuid te voeden en in balans te brengen en schilfers te verwijderen. Waar dat TLC voor staat, leg ik je straks ook uit.

De reden dat ik de scrub wil gebruiken is dat ik soms, in tijden van stress, wat korstjes ontwikkel, mede omdat ik dan aan aan bepaald plekje krab op mijn hoofd. Daarnaast kan ik soms wat schilfertjes ontwikkelen. Ik wil kijken of ik deze issues kan oplossen?

Fruitzuren en bolletjes

De scrub is eigenlijk een gecombineerde AHA/BHA-exfoliant (met een pH-waarde van 3.7) die speciaal gemaakt is om in 10 minuten zijn werk te doen. Daarnaast bevat de exfoliant ook cellulosebolletjes die je door je haar heen moet masseren. Ter ondersteuning van het peelingmechanisme.

Hoe werkt het?

De tube heeft een langwerpige applicator die je wel kent van haarverfproducten. De scrub zelf is een witte stevige substantie met een korrelige structuur.

Je moet je droge haar telkens in een scheiding kammen en de scrub aanbrengen op de hoofdhuid. Zo werk je je hoofdhuid scheiding voor scheiding af.

Een baan of 8 zorgt ervoor dat mijn hoofd voor het grootste gedeelte is bedekt met de scrub. Nu moet je de scrub inmasseren over je gehele hoofdhuid en laat je het 10 minuten intrekken. Daarna spoel je het haar 2 minuten uit, om vervolgens het te wassen met je reguliere shampoo.

Wat zorgt voor de magie? Dit zit erin….

Het product bevat een mix van plantenolie en fruitzuren. De oliën zijn onder meer marula, mongongo, baobab en maracuja. Ook zitten er diverse aminozuren in.

En heb ik nu een “Happi” hoofdhuid?

Ik heb dit product echt een keer of 3 moeten gebruiken voordat ik er enthousiast van werd.

De eerste keer stond ik te klungelen in de douche. Ik had de instructie niet goed gelezen (hele kleine lettertjes en geen bril bij me) en smeerde het op mijn natte haar. Dan gaat dat scrubben niet echt lekker.

De tweede keer had ik het aangebracht op droog haar. Ik had het waarschijnlijk onvoldoende lang uitgespoeld, voordat ik mijn haar ging wassen, met als gevolg dat het scrubmiddel nog rijkelijk op mijn hoofdhuid zat en het net leek of ik extreem veel roos had.

De derde keer heb ik alles volgens het boekje gedaan: extra lang gespoeld voordat ik mijn haar ging wassen. Daarna heb ik heerlijk mijn haar geföhnd. Mijn haar en hoofdhuid voelde schoon, en ik kreeg ook de indruk dat mijn haar makkelijker in model bleef. Ook mijn hoofdhuid voelde heel glad aan. Dit effect kreeg ik ook na alle andere keren dat ik het gebruikte.

Is het een blijvertje?

Het product is mooi van formulering, het is niet per se makkelijk in gebruik. Het is effectief voor de hoofdhuid. Ik moet je zeggen dat de korstjes weg zijn. Dit zal deels komen omdat ik er niet meer aan zat. Het feit dat ik dit product gebruikte, maakte mij meer bewust van mijn krabgedrag. Maar ook de schilfertjes zijn weg.

Mijn hoofdhuid voelt lekker glad aan en mijn haar glanst echt heel mooi.

Toch heb ik ergens het vermoeden dat ik te nuchter ben voor het gebruik van een hoofdhuidscrub. Ik had nog nooit een dergelijk product gebruikt, ik was gewoon intens nieuwsgierig naar het effect. Het werkt, dat is zeker. Maar je moet er ook weer een extra handeling voor verrichten. Dat extra momentje voor jezelf. Ik geloof dat ik mijzelf dat soms toch te weinig gun. Neemt niet weg dat ik wel weer even meer bewust ben geworden van mijn krabgedrag tijdens stress.

Ik ben enthousiast over het merk en zal zeker meer gaan proberen van Drunk Elephant. Dat is een feit;-)

Lees ook