En het resultaat? Super doorvoed en stralend!

06:26 - 03:51
luistertijd 06:26 - leestijd 03:51

De afgelopen jaren heb ik door COVID en het testen van een intensieve huidkuur met retinol geen gelegenheid gehad om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Hoe heerlijk is het dan om dit weer eens te doen! BeautyJournaal nodigde mij uit voor een facial met het Amerikaanse huidverbeteringsmerk IS Clinical. Ik ging hiervoor naar huidtherapeut Janine van Rossum, van Helemaal Huid in Bilthoven.

Huidtherapeute Janine van Rossum

Veel gelezen over IS Clinical

Ik heb de afgelopen maanden regelmatig de publicaties over dit bijzondere merk op BeautyJournaal gevolgd. Super huidverbeterend, en ik zag ook de resultaten op de huid van Monique ermee. Ze maakte een review over producten voor pigmentbehandeling. Ze kreeg ook een Fire&Ice facial bij Beaumore.

Lees hier alle artikelen over IS Clinical op BeautyJournaal

Janine is helemaal gefocust op huidverbetering, met manuele behandelingen maar ook met lasertherapie. Zowel in haar praktijk in Bilhoven als in Amsterdam. Bij Helemaal Huid hoef je dus ook echt geen stoomapparaat meer te verwachten en watjes op je ogen, vertelt Janine met verve terwijl ze met mijn huid aan de slag gaat.

Janine gaat volledig huidtherapeutisch te werk

‘Wij kiezen voor een andere aanpak. Onze visie op een stralende, gezonde huid is dat je deze bereikt met wetenschappelijk onderbouwde methoden en (medische) apparatuur. Met beproefde technieken en ingrediënten.’ Janine legt uit dat er onthaard wordt met de Thunder MT laser, die ook ingezet wordt voor huidverbetering, overtollig pigment en vaatproblematiek. Een verslapte huid wordt behandeld met Venus Freeze en de Icoone er is er voor littekenbehandeling, lymfeoedeem en lipoedeem. Voor de huidverzorging is gekozen voor IS Clinical.

Lees hier de review van Monique over haar anti-pigmentvlekbehandeling thuis

Mise en place……

Dubbele reiniging

We starten met een dubbele reiniging die begint met de Cream Cleanser. Janine vindt mijn huid best delicaat en zet zo haar vraagtekens bij een retinoltraject dat ik lange tijd heb gevolgd. Maar dat terzijde. De Cream Cleanser reinigt mijn huid mild, de vocht- en vetbalans wordt bewaakt. Omdat ik een nogal waterproof eyeliner opheb, wordt daarvoor nog het Cleansing Complex ingezet. Topreiniger, de eyeliner is er zo af. Maar IS Clinical zou haar naam geen eer aan doen als er geen multifunctionele functie is: als je deze gelcleanser wat dikker aanbrengt, fungeert het als een hydraterend masker.

En passant vertelt Janine, die als schoonheidsspecialiste startte, dat ze pas later huidtherapeut werd. Huidtherapeutische behandelingen staan nu centraal in haar aanbod.

Verkoelend en herstellend masker

Na de reiniging krijg ik het Hydra-Intensive cooling masker op. Dit masker voelt heel rijk en verkoelend aan. Het is de ultieme hydrator en bevat de Centella Asiatica. Het is een wereldberoemde plant vanwege de herstellende eigenschappen. Zelfs dieren weten dit. Een olifant zoekt de plant op bij een wond aan de poot en schuift er overheen met zijn huid. De wond zal sneller herstellen.

Een peeling met champagne bubbels

Na dit masker is het tijd voor een peeling. Janine doet dit met wat zij het champagne masker noemt. Het is het Foaming Enzyme Mask dat heerlijk bubbelt op mijn huid. Dankzij een mix van Papaya-enzymen en glycolzuur. Het bruisende effect op mijn huid is een heerlijke sensatie. Het zorgt voor een verhoogde zuurstofopname. De enzymen zorgen in combinatie met het glycolzuur voor het verwijderen van dode huidcellen. Janine belooft me een mega zachte en gladde huid.Ze heeft ook voor dit masker gekozen omdat het geen downtime geeft, en dat wil ze ook niet gezien de gevoeligheid van mijn huid.

Het is erg leuk te ervaren hoe ze met twee kwasten simultaan deze peeling op mijn huid aanbrengt. Ze danst over mijn huid heen.

Kalmeren

Dan is het tijd om het Hydra Cool serum aan te brengen. Het spreekt voor zich: het hydrateert krachtig en kalmeert de huid zichtbaar. Dit serum bevat hyaluronzuur, vitamine B5, Polyporus Umbellatus extract (paddestoel). Terwijl dit even intrekt, geeft ze mijn lippen een zachte peeling. Wat goed!

Over het serum heen brengt het ze Clarifying Mud Mask aan, met kaoline klei. Het zorgt voor teintverheldering en beschermt tegen oxidatieve schade. Het masker is vrij stug en droogt ook niet in.

Ook mijn lippen krijgen een scrub

Clarifying Scrub Mask

Mijn lippen krijgen vervolgens bescherming met het Youth Lip Elixir. Je kunt dit zowel als lipbalm, als lipmasker gebruiken. Mijn ooghuid geeft ze bescherming met het C-Eye serum. Tevens in te zetten tegen wallen en kringen. Het verbetert de textuur en de kleur rond de ogen. Grappig om te zien is dat je dat effect ook al snel na het opbrengen waarneemt.

Het prachtig geformuleerde Super Serum

Als het kleimasker verwijderd is, wordt mijn huid afgewerkt met het Super Serum, het meest krachtige serum in het assortiment van IS Clinical. Alle huidschades worden minder zichtbaar door gebruik ervan. Va fijne lijntjes tot pigmentvlekken en kleine littekentjes. Natuurlijk ga ik niet de deur uit zonder UV-bescherming en daarvoor kiest Janine Extreme Protect SPF 30. Goed om te weten dat er ook een variant met een klein tintje is.

Wat een heerlijk behandeling is dit geweest. Mijn huid is super doorvoed en ziet er stralend uit. Ik ben zo benieuwd hoe de producten voor thuisgebruik mij gaan bevallen. Dat lees je binnenkort!

Gorgeous & glowing

Ben je ook nog benieuwd naar andere facials met IS Clinical? Bekijk dan eens deze facial van de Fire&Ice treatment:

Tot slot, over Extremozymen

IS Clinical bevat mooie hoogwaardige formuleringen waarin bijzondere complexen van planten verwerkt zijn. Neem de Extremozymen, enzymen die planten beschermen tegen extreme omstandigheden. Ook de voor huid zijn ze een weldaad en superfunctioneel voor bescherming tegen invloeden van buitenaf. Ze zitten in talloze producten van IS Clinical: lees er hier meer over.

Lees ook