Wat gaan de testers dit jaar anders doen?

09:45 - 05:51
luistertijd 09:45 - leestijd 05:51

De goede beauty voornemens van het testpanel

Sommigen doen er niet aan en vinden het afgezaagd, anderen grijpen steevast het nieuwe jaar aan om dit jaar toch echt het roer om te gooien. We hebben het testpanel van BeautyJournaal gevraagd wat de goede voornemens zijn voor 2016 en dan vooral op beautygebied. Lees mee!

Sabine: Liever zijn voor mijn huid

Ik ben gestopt met roken in 2015 en ben begonnen met hardlopen. Het voelt extreem goed om wat liever (en beter) te zijn voor mijn lijf. Daarom is mijn goede voornemen om dat ook te zijn voor mijn huid en wat vaker voor een schoonheidsbehandeling te kiezen. Ik ben persoonlijk enorm fan van de Hannah huidcoaches (lees mijn reportage). Ze hebben een aantal uitgangspunten waar ik me erg goed bij voel:

En last but not least: de huidcoaches worden constant bijgeschoold volgens de nieuwste ontwikkelingen. Wil je weten waar je de dichtstbijzijnde huidcoach kan vinden, dan moet je even jouw postcode intikken via deze link.

Simone: Vaker een body product gebruiken

Goede voornemens… ik doe er eigenlijk al een paar jaar niet meer aan. Het probleem is dat ik mijzelf er binnen een paar dagen al op betrap dat ik begin te smokkelen. Mijn goede voornemens hadden voorgaande jaren altijd betrekking op minder eten en meer sporten. Herkenbaar? Haha, maar nu heb ik mijzelf al in november bij de kladden gegrepen. Ik ben klaar met mijn eeuwige overgewicht en vond het een goed idee het niet langer uit te stellen. Voor het eerst in jaren ben ik niet aangekomen, maar juist afgevallen tijdens de feestdagen. Nu ik zo intensief met de binnenkant van mijn lijf bezig ben, hoort daar ook de juiste ondersteuning van buiten bij.

In tegenstelling tot de verzorging van mijn gezicht ben ik nogal laks in het gebruiken van een body product. Daar moest dus verandering in komen. In mijn salon gebruik ik de producten van Environ, dus de keus voor de Body Profile Gel was snel gemaakt.

Deze gel helpt mijn huid gladder en strakker te maken. Algenextracten hydrateren, verbeteren en verstevigen mijn huid. De vorming van vetcellen en de opstapeling ervan wordt geremd door het ingrediënt Wasgagel. Tevens stimuleert dit de afbraak van vetten. Als antioxidant is Rozemarijn extract toegevoegd. Voor de meest effectieve werking van het product kun je je huid het best eerst ‘rollen’ met de Body Roll CIT. BeautyJournaal besteedde hier onlangs aandacht aan: lees hier het artikel.

Wil jij ook aan de slag met Environ? Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Cindy: Mijn parfumsamples vaker gebruiken

Mijn goede beautyvoornemen heeft natuurlijk met parfum te maken. En dan met name de samenstelling van mijn parfumcollectie. Omdat ik veel geuren test en wil ervaren, heb ik veel samples verzameld de afgelopen jaren. Veel geuren test ik een paar keer en vervolgens kunnen ze door naar de volgende liefhebber, maar er zijn ook genoeg geuren die ik te lekker of te bijzonder vind om weg te geven.

Omdat ik sneller een fles dan een sample pak, blijven die samples lang liggen en zie ik ze voor mijn ogen verdampen. Dat is natuurlijk zonde, want er zitten heerlijke parfums tussen.

Mijn goede beautyvoornemen is dus vaker te kiezen voor een sample in plaats van een fles. Ik ben er al mee begonnen en het bevalt me zeer goed. De keuzes die ik ineens heb… ik ben rijker dan ik dacht!

Samples zijn een perfecte manier om een parfum eerst uitvoerig te testen, voordat je tot een aankoop over gaat, of om gewoon jezelf lekker te verwennen met een nieuwe geur zonder meteen een hoop geld kwijt te zijn. Er zijn verschillende shops waar je samplesets kunt aanschaffen: www.skins.nl, www.perfumelounge.nl of www.parfumaria.com/nl

Els: Wandelen… maar liefst 80 km

Eigenlijk doe ik niet aan goede voornemens. Maar wat ik dit jaar ga doen is wandelen! Ik heb in 2014 de 4-daagse van Nijmegen gelopen. 4 dagen achter elkaar 40 kilometer. Pittig maar ontzettend leuk om te doen. Een tweede keer staat absoluut op mijn lijstje, want dat kroontje moet natuurlijk op dat beroemde kruisje komen.

Afgelopen jaar heb ik niet veel gelopen en dat is dus ook te zien….. er zijn wat kilo’s bijgekomen. Maar die 4-daagse weet ik dat ik kan en aangezien ik van uitdagingen houd, ga ik in september ‘De 80 van de Langstraat’ lopen. Een tocht in Waalwijk, waarbij je binnen 20 uur 80 kilometer loopt.

Dus de wandelschoenen zijn inmiddels weer aangetrokken en het trainen is begonnen. Om spierpijn te voorkomen, zweer ik bij Franzbranntweingel van Holzhacker. Een natuurlijk product uit Oostenrijk op basis van arnica, menthol, kamfer en wijndroesemdestillaat.

Dankzij Franz spring ik de dag na het wandelen ’s morgens zonder spierpijn mijn bed uit.

 

Esther: Structureler mijn huid verzorgen en gezonder eten

In 2016 heb ik besloten om mijn huid structureler te gaan verzorgen. Elke dag trouw mijn gezicht reinigen doe ik al, maar de extra verzorging schiet er nog wel eens bij in.

Dus ik neem me bij deze voor, dat ik m’n huid vanaf nu ga verwennen met minimaal 1x per week een masker. Hiervoor gebruik ik graag de 100% natuurlijke en biologische producten van Botanical Beauty.

Ook op het gebied van eten heb ik besloten om gezonder te gaan eten, wat ook uiteindelijk mijn huid weer ten goede komt natuurlijk. Ik haal mijn inspiratie hiervoor graag van een leuke foodblog, zoals www.gezondhealthybykroon.nl.

Gerti: Beter voor mijn handen en voeten zorgen

Mijn voornemen is simpel. Ik ga beter voor mijn handen en voeten zorgen. De laatste maanden van 2015 zat ik in een verbouwing. Daar hebben mijn handen en voeten onder te lijden gehad. Droge gespleten nagels, losse velletje, pijn aan mijn voeten. In 2016 ga ik weer volop in kleur met verzorgde en mooi gelakte nagels. Al die flesjes kunnen echt niet ongebruikt in de kast blijven staan. En mijn hakken liet ik ook al liggen. Hier gaat verandering in komen.

Met mijn handen ben ik al begonnen. Elke avond in de levertraanzalf met daarover een katoenen  handschoentje. Zowel mijn handen als mijn nagels knappen er behoorlijk van op. Met een eeltschaaf houd ik wildgroei onder mijn voeten onder controle. Daarnaast gaan mijn voeten elke avond in de Gehwol Eeltcrème, waardoor ze mooi zacht blijven.

Su Chen: Meerdere goede voornemens

Normaal ben ik niet van de voornemens, maar omdat ik me in 2015 aan sommige dingen irriteerde, wil ik dat in 2016 veranderen.

Ik wil al heel lang van mijn bril en lenzen af. Dus dit jaar laat ik mijn ogen laseren. Het lijkt me heerlijk om op te staan met een scherp zicht. Op dit moment ben ik me aan het verdiepen op verschillende technieken. Wie weet kan ik het in loop van 2016 verwerken in een review voor de Beautyjournaal lezers!

Op werk en privégebied wil ik beter time-managen zodat er meer balans komt tussen werk, privé en me-time. Bijvoorbeeld mijzelf 1x per maand een behandeling gunnen in mijn eigen instituut.

En last but not least: het sporten oppakken. Na de geboorte van mijn 2 kinderen heb ik diastase opgelopen in mijn buik. Dit houdt in dat de rechte buikspieren nog niet gesloten zijn. Met sporten en Ultratone (spierstimulatie apparaat) hoop ik dat ik voor de zomer 2016 weer helemaal bikiniproof ben!

Uitgever Monique: Doorgaan op de ingeslagen weg

Mijn goede voornemen is vooral op de ingeslagen weg van 2015 doorgaan en dat betekent: blijven kuren bij de schoonheidsspecialsite, ook regelmatig peelings laten doen en thuis ondersteuning van mijn beautytools inzetten.

Zoals mijn roodlicht lampje Quasar en de fantastische tool van Babor met een ionische reiniger en een ultrasound functie om hyaluronzuur in te sluizen met een zichtbaar plumping en verzachtend effect.

 

Corine: Meer water drinken

Naast op de redactie van BeautyJournaal, ben ik ook regelmatig bij andere bedrijven te vinden. En dat zijn vaak bedrijven waar voornamelijk mannen werken en dat betekent: koffie in plaats van thee. Vrijwel elk kwartier wordt er wel een rondje koffie gehaald en uit automatische ga ik daar vaak in mee. Met als gevolg dat ik halverwege de ochtend al overloop van de koffie en dan is de dag nog maar net begonnen.

’s Middags begin ik dan hoofdpijn te ontwikkelen door de cafeïne en ook mijn huid knapt er niet van op. Het frisse is er na een dagje koffie drinken meestal wel van af.

Daarom is mijn goede voornemen voor 2016 om bij iedere kop koffie ook een glas water te nemen. Of bijvoorbeeld kokoswater. Dat schijnt ook wonderen te doen voor je vochtbalans, dus ik ben benieuwd!

En wat zijn jouw goede voornemens op beauty gebied?

Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. Wij zijn benieuwd!

Lees ook