Waarom kleine naaldjes goed zijn voor je huid

05:49 - 03:29
luistertijd 05:49 - leestijd 03:29

Rock ‘n’ rollen met de Roll-CIT van Environ

Angst voor rollen

Doet het pijn? Ben ik toonbaar nadien? Of moet ik me afsluiten van de buitenwereld met mijn rode ontstoken hoofd?

Dit zijn terechte en veel voorkomende vragen. Je rolt tenslotte met kleine naaldjes over je gelaat; dit lijkt niet meteen de meest aangename behandeling voor je huid. We stellen je bij deze graag gerust: rollen is pijnloos. Of althans: zo zou het moeten zijn met een goede roller. Onze naaldjes zijn tussen de 0.1 en 0.2 mm lang en dus ver verwijderd van je zenuwuiteinden wanneer je ermee over je huid rolt. Pijnlijke rollers met langere naaldjes hebben geen voordeel. Het is voor de fabrikant gewoon eenvoudiger om langere naaldjes in de rol te plaatsen dan kortere.

Wat doet de roller?

Onze korte naaldjes doorprikken de bovenste laag van je huid en maken microscopisch kleine gaatjes (die na 8uur weer sluiten), waardoor je crème beter opgenomen wordt in de huid. Je bereikt dus op de kortste termijn de beste resultaten.

Waarom zou ik gaan rollen?

Slechts 0.1 à 4% van de ingrediënten van je crème wordt opgenomen door je huid. Zonde van je crème toch? Door te rollen verhoog je dit percentage tot maar liefst 3000%! Wanneer je huid gezond is, hebben ingrediënten het sowieso moeilijker om opgenomen te worden. Je zal dan ervaren dat de crème op je huid blijft liggen, je huid plakkerig aanvoelt of glimt.

Voor welke huidtypes of leeftijd?

Rollen is voor alle leeftijden en huidtypes. Als je jong start, zal je dankzij deze techniek een jonge en gezonde huid behouden. Start je later, dan wordt de schade hersteld en wordt de huid weer gezond in een recordtempo. De enige contra-indicatie is acne. Je zou namelijk je eigen huid besmetten met de acne bacterie wanneer je gaat rollen. Verder is het ook niet aan te raden te rollen op open wonden of huidziektes als eczeem, psoriasis etc.

Zeker ook gevoelige huidjes hebben er baat bij te gaan rollen! Bijvoorbeeld bij couperose: door het rollen worden de vitamines beter opgenomen, daardoor worden de haarvaten sterker en minder zichtbaar.

Hoe ga ik aan de slag? En welke producten kies ik?

Allereerst is het belangrijk het juiste product te kiezen dat je door middel van je roller beter in je huid laat opnemen. Kies voor een gezond product dat niet boordevol bewaarmiddelen zit en zonder parfum.

Wanneer het product deze ongezonde ingrediënten zou bevatten, worden ze uiteraard ook dieper in je huid gebracht met irritaties tot gevolg.

Dezelfde regel geldt voor het aanbrengen van ongezonde make-up na het rollen. Make-up die vulmiddelen zoals talk bevat of schadelijke synthetische kleurstoffen, kan je beter vermijden in combinatie met het rollen. Wij adviseren met vol vertrouwen de veilige en gezonde make-up van jane iredale.

Het roller-menu van Environ

Op ons roller-menu staan producten die o.a. de volgende ingrediënten bevatten:

Langzaam opbouwen

Je start door 1x per week te rollen en bouwt zo langzaam op naar 1x per dag of beter nog voor de fanatiekelingen: 2x per dag. Een rolbeurt duurt ongeveer even lang als je tanden poetsen, dus je hoeft er heus geen tijd voor vrij te maken in je agenda. Wil je het toch beperken tot 1x per dag of enkele keren per week, dan adviseren wij dit ’s avonds te doen. ’s Nachts herstelt je huid, is er meer bloedtoevoer, voedingsstoffen en zuurstof.

Je verzorgingsschema ziet als volgt uit, wanneer je met rollen aan de slag gaat:

Waarom een Environ roller?

Dr. Fernandes was de eerste om een cosmetische roller op de markt te brengen. De man weet dus waarover hij het heeft op rol-vlak. We hebben 2 rollers in ons assortiment. De Cosmetic Roll-CIT heeft 126 naaldjes met een lengte van 0.1mm. Deze is trouwens ook de enige ter wereld die door de FDA is goedgekeurd. De Gold Roll-CIT heeft 260 naaldjes met een lengte van 0.2mm. Deze laatste beschikt over fijnere naaldjes, waardoor de huid minder weerstand biedt en je meer gaatjes kan creëren in je bovenste huidlaag. Bovendien is deze roller met 24 Karaats goud belegd, wat een extra antibacteriële werking biedt.

Wat mag ik verwachten?

Je ziet er stralender uit. Je teint is egaler, de structuur van je huid verfijnt, tekenen van huidveroudering vervagen, minder roodheid en herstel van zonbeschadiging.

Onze tip:

Neem je Roll-CIT mee naar je schoonheidsspecialiste, zodat zij deze ook tijdens de behandeling kan inschakelen. Op deze manier bereik je de meest verbazingwekkende resultaten en haal je het maximum uit je behandelingen.

Waarom is nog niet iedereen aan het rollen?

Dat is dé vraag! Het besef is helaas nog niet doorgedrongen. Maar wij beloven… als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders.

Meer weten?

Wil jij weten waar je Environ behandelingen kunt ondergaan, of waar je bovengenoemde producten kunt kopen? Ga dan naar de website van Environ voor meer informatie. En hier vind je de salonlocator.

Volg Environ ook op Facebook!

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Environ op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden.

Lees ook