Ik geef deze behandeling een dikke 10!

09:02 - 05:25
luistertijd 09:02 - leestijd 05:25

sabineWow, wat een feest om uitgenodigd te worden voor een echte hannah facial. Ik ben naar het hannah trainingscentrum in Voorthuizen gegaan voor de winterfacial.

Hannah staat voor huidverbetering: elke huid verdient een customized aanpak. Niet de standaard dag- en nachtcrème, maar op de behoefte van jouw huid afgestemde “smeer-regimes” en behandelingen. Hannah’s huidcoaches (dus geen schoonheidsspecialisten) worden in het hoofdkantoor opgeleid volgens deze filosofie en hebben de tools en kennis om jouw huid te kunnen analyseren en professioneel advies te kunnen geven.

Winterbehandeling

Binnen de filosofie van deze customized aanpak voor elke huid passen ook de seizoenenbehandelingen. Met elk seizoen heeft de huid andere behoeftes, vandaar dat Hannah daar ook de Experiences op heeft afgestemd. Monique onderging al eens de voorjaarsbehandeling, Yvonne de zomerbehandeling en Maxim de najaarsbehandeling.

Peelen

In de winter is het de tijd om je huid grondig te peelen. Er is in deze tijd weinig blootstelling aan UVB, dus erg veel bescherming ertegen heb je ook niet nodig. Daarnaast worden we in deze tijd veel blootgesteld aan verwarming en kou, waardoor de vet/vocht-balans flink in de war kan raken. In de winterbehandeling ligt dan naast het peelen ook een focus voor herstel van deze balans. Tot slot is er aandacht voor een stevig doorbloedingsverhaal, om de huidfuncties te stimuleren.

Meten is weten!hannah skinanalyzer

Amber (al 10 jaar huidcoach bij Hannah) doet een intake gesprek, waarbij mijn behandelingsgeschiedenis, productgebruik en leefstijl word besproken. Professioneel: alsof ik bij een arts zit, voordat hij medicijnen voorschrijft of een behandeling doet. Het geeft een fijn gevoel.

Mijn huidwaarden

We beginnen de treatment met het doormeten van mijn huidconditie. Zo weet Amber precies welk schema ze straks moet volgen. Hou je vast, want mijn huidpaspoort geeft de volgende waarden:

Vochtgehalte: 50 ( terwijl het boven de 60 moet zijn), vetgehalte: 21 (terwijl dit tussen de 40 en 55 moet liggen), pH waarde: 5.3 ( eindelijk een winnaar, want dit moet tussen de 4.5 en 5.5 zijn), erytheem 27 en melanine 13 ( het erytheem mag maximaal 2x het melanine gehalte zijn + 5). Vooral het vet- en vochtgehalte is wat zorgelijk. Maar daar gaat Amber gelukkig verandering in brengen.

huidcoach bij hannahWinterExperience

De Winterexperience bestaat uit 5 stappen.

  1. Reinigen
  2. Peelen
  3. Stimuleren
  4. Herstellen
  5. Beschermen.

Er worden vaste producten gebruikt uit het assortiment van Hannah en bij bepaalde stappen in het proces wordt er gekozen voor producten die passen bij jouw meetwaarden. Ik ben benieuwd!

Stap 1 Reinigen

Mijn huid wordt schoongemaakt met cleansing oil. Een heerlijke cleanser op basis van natuurlijke (hydrofiele) oliën. Amber masseert de olie lekker in mijn huid en maakt haar handen nat met water en blijft masseren. De cleansing oil wordt vervolgens verwijderd met een warme natte handdoek. Mijn huid voelt schoon en verzorgd aan. Heerlijk een schone huid, zonder trekkerig gevoel.

Vervolgens brengt, mijn nu al favoriete huidcoach (!), de Sensitive Skin Lotion aan over mijn gezicht en decolleté, om de eventuele laatste restjes vuil te verwijderen. De Sensitive Skin lotion voelt verfrissend aan. Mijn huid voelt super zacht aan na deze heerlijke reinigingssessie.

En daar gaan we!
Stap 2: Peelenhannah peeling sabine

Een peeling ondergaan is niet mijn favoriete bezigheid. Het prikt en brandt. Het is bijna net zo erg als naar de mondhygiëniste gaan. Maar goed, beide behandelingen zijn goed voor je en je bent eigenlijk altijd blij met het resultaat. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.

We beginnen met de Enzymatic Skin Peeling en de Scrub plus voor het decolleté. De Enzymatic Skin peeling is een milde melkzuurpeeling die enkele minuten in je huid mag trekken. Het werkt celvernieuwend, egaliserend en adstringerend.

Mijn hele huid (ook de huid bij de ogen) wordt ingesmeerd en binnen een paar seconden begint het venijn. Even tanden op elkaar. Ondertussen wordt mijn decolleté en de halsstreek met de scrub plus gemasseerd. Deze celvernieuwende, peelende scrub zorgt voor een goede doorbloeding en heeft een hydraterende werking.

Glycolzuur

De peeling en de scrub worden verwijderd waarna de huid wordt geblust met cleansing oil en sensitive skin lotion. Oh, wat voelt dat fijn!  Deel twee van de peeling is nog hardnekkiger: de Glycolic Gel 70%, een peeling van fruitzuren, die met een vergroot wattenstaafje aangebracht wordt op mijn huid, met extra focus op de rimpels.

Deze peeling zorgt er voor dat de hydratatie, doorbloeding en aanmaak van collageen wordt verbeterd. Daarnaast wordt de huidconditie verbeterd en de celdeling gestimuleerd. Ook vergroot de peeling de opneembaarheid van de huidverzorgingsproducten. Mijn huid wordt nageblust met de Cleansing milk. Ze laat mijn huid even bijkomen met een verwarmd vochtig kompres. Het wordt tijd voor stap 3.

hannah bindweefselmassageStap 3 Stimuleren

Amber smeert Cell Active op mijn gezicht. Dit werkt doorbloedingsverhogend, zorgt voor een verbeterde werkstof opname, is celvernieuwend en huidverbeterend.

Ze geeft aan dat je nu kan zien waar de doorbloeding van de huid minder goed is. Op de plekken waar de doorbloeding goed is, wordt de huid rood. Al snel wordt duidelijk dat mijn voorhoofd en bovenlip bleek blijven. Amber vertelt me dat ze daar tijdens de bindweefselmassage extra aandacht aan zal geven.

Stap 4 Herstellen

We beginnen deze stap met het Vitamin Complex. Een spray waarmee een vochtarme huid snel wordt gehydrateerd. Ook dit product verhoogt de opneembaarheid van huidverzorgingsproducten. Een droge huid heeft de neiging om hydraterende bestanddelen op te slurpen, waardoor de overige ingrediënten minder goed werken. Deze spray is de ultieme huidprepper.

Daarna wordt het Opulence serum (Gerti’s favo beautyproduct van 2013) op mijn gezicht hannah sprayaangebracht. Dit heerlijke serum met een anti-oxidant boost is voedend, heeft een verhelderende werking voor de teint en werkt liftend. En dan is het tijd voor de bindweefselmassage.

Ohhh…wat is dit heerlijk! Amber werkt vanuit mijn schouders, decolleté en hals naar mijn gezicht. Stevig en flink wordt het bindweefsel van mijn huid gemasseerd. Ik heb ooit een bindweefselbehandeling gehad voor een chronische kniepijn (zeer effectief). Dat was echt de hel. Maar dit was fijn, ontspannend en ik voelde mijn huid tintelen in plaats van scherpe pijnen. Dit moet haast wel een geweldig effect hebben op de doorbloeding.

Ik mag bijkomen met een warm kompres, waarna Amber de Oxys Genes aanbrengt op mijn gezicht. De Oxys genes zorgt voor een intensieve zuurstofboost voor de huid. Zuurstof zorgt voor een goede celstofwisseling.

Daarna mag ik onder de ELT voor lichttherapie. Dit apparaat ziet er uit als een gezichtsbruiner, maar is dit niet. Amber verdwijnt en ik val binnen een seconde in slaap. In een haast meditatieve status word ik wakker. Totale ontspanning!

hannah lichtbehandelingIk krijg nog een keer een paar sprays Vitamin complex (de prepper) en mijn huid wordt ingemasseerd met Personal Choice. Deze rimpelontspannende, bindweefselverstevigende en zuiverende crème heeft een Botox-achtige werkstof gewonnen uit Okra. Nog een rondje Vitamin Complex en we gaan door naar de laatste stap.

Stap 5: Beschermen

In deze laatste fase worden twee producten aangebracht: Remodelling cream, heeft een hoge dosering vitamine E, voor herstel van een beschadigde huid (rimpels, littekens, rosacae en eczeem), en de Touch of silk, op basis van siliconen, voor een extra verzachtende werking, bescherming van alle werkzame stoffen die eronder zitten en het matteren van de teint.

Klaar ben ik! Totaal rozig fatsoeneer ik mijn haar voor de spiegel en ben ik verbaasd over de staat van mijn huid. Mijn spieren, maar ook de huid voelen zo volledig ontspannen aan.

Conclusie

Ik geef deze behandeling een dikke 10. Wat een fijne behandeling. Je geeft je over aan de betrouwbare zorg van een hannah huidcoach. Ze weet waar ze het over heeft, en gaat professioneel en gedegen te werk.

De visie van hannah spreekt me zeer aan. Elke huid heeft een eigen aanpak nodig. En die aanpak wordt op een gedegen huidmeting gebaseerd. Meten is weten.

Los van de fijne producten en de gedegen afstemming van de behandeling op de behoeften van jouw huid is het hele proces gericht op totale ontspanning. En die combinatie is nou precies wat ik zoek in een schoonheidsbehandeling: Deskundigheid, goede producten, werkzaamheid en ontspanning.

hannah at home pakket

Bij het vertrek kreeg ik ook een tas vol producten van hannah, geheel afgestemd op mijn huidwaarden. Er volgt binnenkort een review over deze producten en ik zal teruggaan naar een hannah huidcoach om weer een meting te doen. Kijken of de waarden zijn verbeterd! En natuurlijk laat ik dan weer zo’n heerlijke treatment doen.

Lees ook