Voor beauty's waar je niet omheen kunt!

03:01 - 01:48
luistertijd 03:01 - leestijd 01:48

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Ongekend, gedurfd, glamoureus, decadent. Marc Jacobs Decadence maakt een totale switch van de lieflijke geuren die we de laatste tijd van dit huis gewend waren. Daisy en Dot waren zo schattig, maar dat kun je Decadence niet bepaald noemen.

Lekker decadent

En die flacon is zo heerlijk over the top! Donkergroen en geïnspireerd op de Marc Jacobs handtas. Hij ligt zwaar in de hand, met een dop in pythonprintje met daaraan een gouden ketting en een zwart kwastje. De toon is meteen gezet, dit is vast geen niemandallerig luchtje.

Marc Jacobs Decadence Sfeerbeeld

Zwoele en zoete bom

Na het aanbrengen van de geur, schrijf ik het volgende voor mezelf op: donker fruit, praliné en poederig hout. Heftig ook! Veel geuren beginnen met een frisse opening, maar Decadence slaat dat meteen over. Je kunt je niet vergissen, dit wordt een calorierijk bommetje.

Marc Jacobs geeft de volgende geurnoten op. In de top: Italiaanse pruim, iris en saffraan. Vandaar de stroperige fruitnoot, die de geur meteen iets eetbaars geeft. De saffraan en iris zijn er voor een vleugje poeder dat deze geur zeker heeft, maar ver op de achtergrond.

In het hart van de geur vinden we Bulgaarse roos, jasmijn sambac en iriswortel. Ik ruik zeker iets bloemigs, maar het zijn weelderige en sensuele bloemen, die weinig te maken hebben met een fris veldboeket. De roos is stroperig zoet, de jasmijn heel romig en vol met de iriswortel als tegenhanger van al dat zoet. Gek genoeg blijf ik ook dat donkere fruit van het begin de hele tijd ruiken.

Rijk en machtig

Onderin de geur, dat gedeelte dat je het langste ruikt, zit amber, vetiver en papyrushout. Amber en hout samen geven dat chocolade-effect. Hierdoor ruikt Decadence zo rijk en machtig. Maar het fijne aan deze gourmand geur is dat het een kruidig en poederig randje heeft, waardoor de bom draagbaar blijft. De vetiver is een beetje groen, de papyrus is aards en samen zorgt dat hout ervoor dat Decadence iets stoers en krachtigs heeft onder het zoete dekentje.

https://www.youtube.com/watch?v=xTuQUSy4muI

Glamoureuze diva

Na de heftige opening blijft er na een half uurtje een volle geur over, die goed aanwezig blijft. Ik zou deze zeker niet in het rond sprayen, maar met beleid aanbrengen. Decadence is een geur in de lijn van Prada Candy, Tom Ford Velvet Orchid en Thierry Mugler Angel. Stuk voor stuk krachtige zoete geuren die een statement geven en dat doet Decadence dan ook.

Profielfoto CindyHet eindoordeel van parfumista Cindy

Een eau de parfum dat past bij de jonge zelfbewuste vrouw die weet wat ze wil en ervan houdt om in de belangstelling te staan.

Decadence is glamoureus genieten, en na de feestdagen gaan we wel weer aan de lijn ….

Lees ook