Geen Instagram filter meer nodig!

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12

Enthousiast geworden door de Nanoblur van Indeed Laboratories, ben ik wederom overstag gegaan voor een blurring cream. Ditmaal mocht ik de Micro-blur Skin Perfector van Kiehl’s testen. Zou deze blurring cream net zo fijn zijn als de Nanoblur?

Kiehl's SkeletSkelet in doktersjas

Ik heb stiekem een zwak voor Kiehl’s. De manier waarop dit merk zijn winkels inricht met als vast en niet weg te denken onderdeel een skelet in een doktersjas… Tongue-in-cheek!

Dit 164 jaar oude merk vindt zijn oorsprong in New York, waar een visionaire apotheker met een passie voor plantkunde cosmetische producten op de markt bracht. Bijna twee eeuwen later is Kiehl’s still going strong en blijft komen met innoverende producten, zoals deze blurring cream.

Eerst even iets over de ingrediënten

Kiehl’s claimt dat de crème niet alleen een blurring effect heeft door lichtreflectoren, maar ook op den duur de huid verbetert. Zo zullen poriën minder groot worden en minder aanwezig, en fijne lijntjes verdwijnen.

We gaan eens kijken welke ingrediënten hier voor zorgen. De crème bevat een aantal ingrediënten met huidverzorgende eigenschappen, zoals Silica Silylate, bevochtigers (Glycerine, Butylene Glycol), emoliënten (Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Isononyl Isononanoate) en het olie absorberende Perliet.

De voor Kiehl’s kenmerkende plantenextracten zijn natuurlijk ook in de crème te vinden, zoals
lijnzaad extract (een krachtige anti-oxidant) en Bisabolol (tegen droogheid en schilfering van de huid). Maar de meeste bestanddelen wijzen toch op een primer met lichtverspreidende
eigenschappen: Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Silica Silylate en
Magnesium Sulfaat. Dit zijn als het ware de soft focus agents die het licht verspreiden, zodat je huid er zachter en feilloos uitziet.

Textuur Kiehl's Blurring Cream

Is dit een wondermiddel?

De Micro-blur Skin Perfector komt in een kleine handzame tube van 30 ml. Het heeft de typische apothekers uitstraling van Kiehl’s. Een cleane, witte verpakking, met het logo van Kiehl’s erop. Op de website van Kiehl’s lees ik dat je de crème als laatste stap in je dagelijkse verzorgingsregime aanbrengt. Ook kan je de crème s ‘avonds voor het slapen opdoen. Dan ook als laatste stap, dus nadat je een nachtcrème hebt aangebracht.

De Micor-blur Skin Perfector heeft een huidkleurige en pasteuze substantie. Als je het uitsmeert, wordt het bijna vloeibaar en versmelt het met je huid. De crème trekt vrij snel in. Het product laat direct een gladgetrokken en zachte huid achter.

De crème heeft een heerlijke geur (fris poederachtig) die wel vrij dominant is. Zoals waarschijnlijk bij alle geuren het geval is, geldt dat je er van moet houden. But I love it!

Sabine Hand met StreepJawel… wonderen geschieden

Zodra ik de crème opgesmeerd heb, zie ik direct dat mijn huid glad trekt. Dunne lijntjes zijn bijna niet meer zichtbaar. Dit effect is ook heel goed zichtbaar, wanneer ik het product op mijn hand aanbreng. Ik heb een foto gemaakt van mijn hand, waarbij rechts van de streep de micro-blur gesmeerd is en links van de streep geen enkel product. Je ziet het effect echt heel goed! Rechts van de streep is de huid mooi egaal en glad. Een schitterend resultaat: wonderen geschieden!

Dit ervaar ik ook op mijn gezicht. Dunne lijntjes (geen diepe rimpels) zijn minder zichtbaar en de poriën op mijn neus zijn bijna weg. De huid voelt zijdezacht aan. In tegenstelling tot de Nanoblur heb ik geen ‘plakkaat’ gevoel. Het product is versmolten met mijn huid, net als een gewone crème.

Ook foundation blijft beter zitten, maar geduld is een schone zaak

Het aanbrengen van mijn foundation gaat goed. Het lijkt ook beter te blijven zitten door de Micro-blur Skin Perfector. Is een blurring cream dan toch stiekem een soort van primer?

Sabine Kiehl's Micro-Blur

Links: Alleen Micro-blur. Rechts: Micro-blur en foundation.

Ik bemerk alleen een klein nadeel. Als ik te snel na de micro-blur mijn foundation aanbreng, gaat mijn foundation rullen. Geduld is een schone zaak. Je moet de crème echt laten intrekken. BeautyJournaal schreef hier al eens eerder over.

Mijn huidstructuur verbetert. Komt het door Kiehl’s?

Na enige tijd van regelmatig gebruik zie ik ook dat mijn huidstructuur verbetert. Of dit aan de Micro-blur ligt, durf ik niet hardop te zeggen. Ik ben tegelijkertijd een heerlijk serum en crème aan het testen (waarover later meer).

Sabine Blurcream, Foundation en Makeup

Eindresultaat: Micro-blur, foundation en make-up.

Conclusie

De Kiehl’s Micro-blur Skin Perfector is daadwerkelijk een heel fijn product, dat zijn claims nakomt.

Een kleine kanttekening. Deze blurring cream van Kiehl’s is wel relatief duur ten opzichte van de goedkopere alternatieven van bijvoorbeeld L’Oreal en Garnier. Nu heb ik die laatste twee niet zelf getest en heb dus ook niet ervaren wat het verschil is. Zelf ben ik erg tevreden met de blurring cream van Kiehl’s en vind het zeker de investering waard.

Lees ook