Is dit echt de perfecte verdoezelaar van de grote porie en de rimpel?

06:17 - 03:46
luistertijd 06:17 - leestijd 03:46

Monique gaf me de Nanoblur van Indeed Laboratories om te testen. Op de moderne verpakking staat de pakkende tekst: “Look up to 10 years younger in 40 Seconds”. Tja, wie wil dat nou niet? Ik teken voor een huid die er weer uitziet alsof ik 25 jaar oud ben….

De Nanoblur van het Canadese Indeed Laboratories is een blurring cream. De blurring cream is toch wel de trend van 2014. Er zijn steeds meer merken die komen met Blurring creams. Een mooie opvolger van de CC-cream, de hype van 2013.

Maar wat is een blurring cream nou precies?indeed-main_2571293a

Deze nieuwe kid in town is een make-up product met high tech ingrediënten en reflecterende deeltjes bevat, die slim het licht reflecteren en als het ware je huid blurt. Vergelijk het met de mooie filters die je hebt op je Iphone of de ouderwetse vaseline op de lens truc! Als het ware worden lijntjes en poriën “vermomt” en lijkt je teint gelijkmatiger.

Maar let op: een blurring cream is geen verzorgende crème, maar een make-up product. Het heeft dus geen langdurig effect!

De claim

Nanoblur is een optische crème die de ouderdomslijntjes, -rimpeltjes, kraaienpootjes, onzuiverheden en vergrootte poriën in een paar seconden weg tovert zonder de teint van de huid te veranderen. Het resultaat blijft zichtbaar, totdat je het product afwast. Gebaseerd op een nano-optisch complex, een additief met miljoenen deeltjes die het licht perfect reflecteren in miljoen verschillende richtingen zodat je huid er totaal foutloos uit gaat zien.

Indeed Laboratories

Ik ken Indeed Laboratories helemaal niet. Dit Canadese merk is goed online verkrijgbaar en onder andere te koop bij Boots. Het is dan ook helemaal niet gek dat deze beautygek het merk nog niet eerder was tegengekomen. Ik ga me eerst maar eens verder verdiepen in het merk.

Indeed Laboratories is in 2010 opgericht in Canada. Het bedrijf staat voor de ontwikkeling van kwalitatieve hoogwaardige huidverzorgingsproducten die een realistisch effect hebben. Innovatie staat hoog in het vaandel, altijd gebruik makend van de nieuwste ingrediënten en effectieve formules van laboratoria uit Zwitserland, Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Indeed Laboratories gelooft in het verleggen van de grenzen binnen de wetenschap en het uitdagen van de gevestigde orde van de beauty industrie. Inmiddels zijn er negen producten(lijnen), waaronder Snoxin, Hydraluron en Retinol Reface.

De Nanoblur is ontstaan vanuit het inzicht dat de HD televisie tegenwoordig niets meer heel laat van een doorgaans gorgeous vrouw met wat cammouflerende make-up. Sinds de introductie van HD-tv heb ik mezelf al een paar keer horen zeggen: “Wat is die oud geworden”…. Onzin natuurlijk! Deze presentatrices, actrices hebben gewoon de huid die bij hun leeftijd hoort. Maar de kwaliteit van de camera’s en televisies zijn gewoon beter geworden. En niets, maar dan ook werkelijk niets, is meer weg te moffelen met make-up.

Bij Indeed bedachten ze dat het mooi zou zijn als je dat “zachte cameralens filter”-effect ook zou kunnen bereiken door een laagje make-up. En tadaaa daar was Nanoblur.

Gebruik

De verpakking geeft aan dat er drie manieren zijn om de Nanoblur aan te brengen en dat dit geheel afhankelijk is van je dagelijkse regime.

Ervaring

Ik gebruik eigenlijk altijd foundation, dus ik ga voor de toepassing in combinatie met de foundation. Je brengt het product aan op je hele gezicht of op de gebieden die het hard nodig hebben. Nanoblur is een doorzichtige crème met de viscositeit van Vaseline.

Het is makkelijk aan te brengen en trekt snel in. De eerste keer begin ik enthousiast te smeren, nadat ik mijn foundation heb aangebracht. Dit is een deceptie…. Het begint direct te rullen. Een soort van chemische reactie lijkt de oorzaak. Mm.

Ik begin te experimenteren. Wat gebeurd er als ik de foundation over de nanoblur aanbreng. Dit gaat al beter. Maar op sommige plekken begint de foundation te koeken. In ieder geval dat gerul niet meer. Maar koeken foundation zijn ook niet aantrekkelijk.

Ik besluit de Nanoblur te mengen met mijn crème. Het aanbrengen gaat eigenlijk hetzelfde. De foundation rult niet! Opgelost dus. Het effect is verbluffend. Mijn ondiepe lijnen verdwijnen. Diepe rimpels helaas niet. Poriën zijn daadwerkelijk verkleind. De huid ziet er aanzienlijk beter uit, dan zonder het gebruik van Nanoblur. Ik ben overtuigd! Ook werkt het goed als ik het product met mijn BB-cream meng. Geen gerul, groot effect.

nanoblur sabine

Van links naar rechts: alleen dagcrème op, nanoblur, nanoblur met foundationm, volledige make up.

SabineSabine concludeert:

Het aanbrengen is dus even zoeken. Het hangt af van de samenstelling van je crèmes en foundation. Maar als je de oplossing heb gevonden, is het heel prettig. Het optische effect is mooi. Het lijkt wel alsof je minder rimpels hebt. Poriën zijn minder groot. Het werkt dus echt!

Enige nadeel dat ik kan noemen is dat het een soort van “plakkerige” stevige laag op je gezicht vormt. Deze is niet zichtbaar en voel je alleen als je je gezicht aanraakt. Maar goed, het effect is zo mooi, dat ik dit geen probleem vind.

Nanoblur is een mooie oplossing voor vrouwen boven de 35 die graag nog willen dat de tijd teruggedraaid wordt! Het geeft inderdaad een mooi resultaat, maar het is wel even zoeken naar de juiste manier van aanbrengen.

Je shopt Nanoblur hier online met korting!

 

 

Lees ook