Gezicht Grove porien Make-up Rimpels en slapte Teint Vette huid

Blurcream is hot: L’Oreal Paris en The Body Shop

Nieuw van The Body Shop: All-in-One InstaBlur
Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Matteert, egaliseert en hydrateert de huid

Blurcream is hot. Tsja, vroeger, ja vroeger, heette het gewoon een primer en werd het geassocieerd met make-up. Maar in dit tijdperk van hybride producten doen we oude wijn in nieuwe zakken en krijgt zo’n segment opeens een geheel nieuwe impuls.

Nu heet de gekleurde dagcrème ineens BB of CC cream, een dagverzorging boordevol antioxidanten en een uv-filter een DD cream, en heet de primer nu een blur cream. How blurred can it get…..zullen we maar zeggen.

blurcream the body shopThe Body Shop All in One

Na o.a Garnier komt nu ook The Body Shop met een zogenaamde ‘Blur’-crème die de huid binnen een paar seconden ‘retoucheert’.

Vijf beloftes

De All-in-One InstaBlur komt met een vijfvoudige werking welke claimt de huid te matteren, poriën te verkleinen, onzuiverheden te verbergen, de teint te egaliseren en ervoor te zorgen dat make-up langer houdt.

De nieuwste crème van The Body Shop is verkrijgbaar in één universele kleur. Het bevat een matterend bolletjespoeder dat afrekent met een glimmende huid. Vitamine E zorgt er weer voor dat je huid lekker zacht blijf.

Shop deze Blur cream hier online.

 

L’Oréal Paris Nude Magic Blur Creamloreal nude magic blur cream

De nieuwe Blur cream van L’Oréal focust op een mix van optische illusie met een klein cosmetisch peelingeffect: voor een supergladde huid dus.

De Blur cream is dus simpel gezegd een primer. Het vult de poriën op waardoor ze minder of tijdelijk niet meer zichtbaar zijn. Dit is al binnen 5 seconden zichtbaar, aldus een cosmetisch klinische test. De zichtbaarheid neemt af met 38% gemiddeld.

Door de satijnmatte finish is de gladheid toegenomen met 41%. Testers ervaren na 4 weken zelfs een fluweelzachte huid, met 90% van de groep.

Je kunt de Blur stapsgewijs aanbrengen en dan uitstrijken. Je kunt het perfectioneren door er nog de Teint Nude Magic overheen te doen, een foundation. Of het werkt? Een rondje langs bloggers geeft wisselende reacties. Ze melden vooral gladheid en zachtheid van de huid, maar geen volledige priming van het huidreliëf.

Volgens L’Oreéal is Blur cream dé opvolger van de BB en de CC cream. Omdat het niet alleen de teint egaliseert maar ook het huidrelief gladstrijkt. Shop deze Blurcream hier voordelig online.

Onze Gerti testte onlangs de Blur Cream van Garnier: lees haar verslag hier.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

5 reacties

  • ja een matte kop natuurlijk. Bij televisie en bij fotografie heb je veel lampen op je gericht staan. Ook achterlicht, altijd de grootste boosdoener bij glansvlekken op het blote bolletje. Leuk voorbeeld Philip Freriks moest altijd even goed in de blur bij het 8 uur journaal. Glansplekken veroorzaken witte vlekken in beeld

  • Bij mijn weten wordt een primer als ondergrond gebruikt. Is het meteen een BB cream, dus met een kleurtje, dan vervangt hij de foundation. Maar blurcream of blurpowder gebruikten we altijd achteraf. Blurpowder het liefst, blurcream was meer bedoeld voor de kale koppen bij de mannen 🙂 deze breng je deppend aan na de foundation op t bolletje. Hierna iets afpoederen.

  • wie weet, doet het nog altijd het zelfde yvonne: matteren, en dat we dat ervaren als priming. Gerti, hoe ervaar jij dat garnier product dat je testte? het is in de industrie heel goed mogelijk dat oude wijn in nieuwe zakken wordt gedaan namelijk.

  • 18 jaar geleden bestond er al blurcream of blurpowder. Alleen deze bracht je aan als laatste, niet als primer. Was enkel en alleen bedoeld om te blurren, oftewel om te matteren. Bijzonder hoe iets verandert

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.