Tips om foundation op de juiste manier aan te brengen na je verzorging

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Waarom rult mijn foundation?

Na het aanbrengen van een serum en een dagcrème wil ik dus een foundation opbrengen, maar meestal gaat het dan rullen en houd ik een gevlekt resultaat over. Ik heb dit niet met een bepaald merk, maar met verschillende merken, ook uit verschillende prijsklassen. Wat doe ik verkeerd?

Testpanel vraag: Waarom rult mijn foundation?

Berna: Wanneer ik veel heb aangebracht, zowel serum als crème, ervaar ik dit ook wel eens. Ik denk dat het in de combinatie van de verschillende soorten stoffen zit, die niet met elkaar matchen. Of je hebt gewoon teveel aangebracht.

Alexandra: Ik heb dat inderdaad ook wel eens. Ik dep de huid dan af met een vochtige tissue, een beetje kloppend deppen, zeg maar. Daarmee verdwijnen de meeste ruffeltjes.

Maxim: Ik heb er als man geen praktische ervaring mee, maar net als Berna denk ik meteen dat de basis voor serum en de basis voor foundation niet met elkaar ‘vermengbaar’ zijn. Denk bijvoorbeeld dat de ene ‘was met olie’ is en de andere op ‘waterbasis’, dan gaat het ‘schiften’ als het bij elkaar komt.

Jolanda: Het smeren van crème met SPF plus een foundation met SPF die niet van hetzelfde merk zijn, en waarbij de filters van dezelfde samenstelling zijn, gaan bij mij ook rullen. Ik gebruik of een foundation met SPF of dagcrème met SPF, of ik zorg ervoor dat alle filters in de verschillende producten van dezelfde samenstelling zijn.

Gerti: Ik herken wat Berna zegt: als je teveel serum, crème en/of primer aanbrengt. Het blijft op je huid liggen en als je dan foundation aanbrengt, rul je de crème eraf. Siliconen kunnen ook de boosdoener zijn. Die leggen een mooi filmpje op je huid, maar door oncombineerbare stoffen kun je dat eraf rullen.

Ook met wat Jolanda zegt, heb ik ervaring. Vooral SPF met synthetische filters die een zogenaamd dry touch effect hebben tegen het glimmen. Die leggen een laagje op je huid en als je dan je foundation in je huid masseert, rul je dat laagje eraf.

Mijn advies is dan ook: breng je foundation deppend aan en blijf niet te lang masseren. Breng een dunne laag serum en/of crème aan en laat je crème met SPF even intrekken voordat je foundation aanbrengt. Eventueel teveel aan crème kun je verwijderen door een laagje van een tissue te verwijderen en dat zachtjes op je gezicht te drukken.

Lees ook