Wat erin zit? Glycolzuur, enzymen, peptiden & vitaminen!

04:57 - 02:58
luistertijd 04:57 - leestijd 02:58

 

award winning producten alpha h

Het Australische cosmeceutical merk Alpha-H zette onlangs, na ruim 20 jaar internationaal succes, voet op Nederlandse bodem. Naar aanleiding daarvan sprak de Nederlandse distributeur Caroline den Hollander met de oprichtster Michelle Doherty.

Alpha-H is een internationale succes story

Onder haar bezielende leiding groeide het merk in 20 jaar tijd uit van een bedrijf-aan-huis tot een internationaal opererend familiebedrijf met een toegewijd onderzoeks- en productontwikkelingsteam en grote schare fans onder beauty professionals, dermatologen, cosmetisch artsen, beautyjournalisten en consumenten in alle uithoeken van de wereld. Een “success story”, die haar oorsprong echter vindt in een iets minder rooskleurig verhaal.

Michelle: “Helaas weet ik als geen ander wat een impact een huidprobleem kan hebben op je dagelijks leven en zelfvertrouwen. In mijn pubertijd kreeg ik een ernstige vorm van cystische acne, die helaas na mijn pubertijd niet verdween. Het heeft zowel op mijn huid als mentaal flinke sporen nagelaten. Ik was doodongelukkig en wanhopig op zoek naar producten die de oorzaak zouden aanpakken en de littekens en pigmentatie eromheen konden vervagen.

Founder van Alpha-H cosmeceuticals, Michelle Doherty

Founder van Alpha-H cosmeceuticals, Michelle Doherty

Van huidprobleem naar bedrijfsovername

Zwaar teleurgesteld in de toen beschikbare merken en het gebrek aan empathie van dermatologen maakte ik via via kennis met Alpha-H, dat toen nog in de kinderschoenen stond. Ik verwachtte er dan ook weinig van, maar binnen enkele dagen zag ik al lichte verbetering. Na wat langduriger gebruik waren de resultaten zodanig dat ik mijn baan heb opgezegd en voor Alpha-H ben gaan werken.

In 1995 nam ik het merk over, dat toen bestond uit 4 producten. Nu zijn er meer dan 50 verkoop- en salonproducten, en zijn we verkrijgbaar in Australië, Nieuw-Zeeland, USA, Azië, Dubai, Engeland, Italië en sinds kort Duitsland, Nederland en België.”

Alpha H instant facialWat onderscheidt Alpha-H van andere merken?

“Rode draad in ons merk is glycolzuur, vanwege de brede inzetbaarheid en uitzonderlijke resultaten op het gebied van huid(structuur)verbetering, pigmentatie, acne, grove poriën, dehydratatie, verdikte huid en een vale, ongelijkmatige teint. We combineren hoge percentages glycolzuur met enzymen, peptiden, vitaminen en botanische extracten én een, waar nodig, lage pH van de producten.

De kracht van de juiste pH-waarde

Veel producten op de markt hebben een pH die niet bijdraagt aan effectieve resultaten. Maar hoe lager de pH, hoe dieper glycolzuur komt en hoe effectiever het product. Glycolzuur trekt ook andere actieve ingrediënten mee de huid in, die zo dus ook veel dieper kunnen komen. De hoge percentages en lage pH gelden ook voor de producten voor thuisgebruik. Deze bevatten tussen de 5-15% glycolzuur met een pH variërend tussen 2.5 tot 3.8, zodat ook thuis, tussen salonbehandelingen door, actief aan de huid wordt gewerkt.

Is Alpha-H dan wel geschikt voor de gevoelige huid?

“Jazeker! Een gevoelige huid kan juist zelfs enorm baat hebben bij glycolzuur. Hoewel het de hoornlaag wat verdund, maakt het de huidlagen eronder dikker, sterker en weerbaarder en helpt het de huid meer vocht vasthouden, wat de barrièrefunctie ondersteunt en de huid dus minder gevoelig maakt voor externe agressoren. Maar uiteraard zijn er ook voldoende producten zonder glycolzuur. Ik zet me er 1000% voor in producten te ontwikkelen die een betaalbare, effectieve én duurzame oplossing bieden, ongeacht iemands leeftijd, budget, huidtype of levensstijl.”

Omschrijf Alpha-H eens in een paar steekwoorden?

“We zijn eerlijk, transparant, innovatief, professioneel, betaalbaar en staan voor resultaat, effectieve percentages werkstoffen, het uitdagen van de huid het beste uit zichzelf te halen, een verantwoorde aanpak, multi-tasken en waar voor je geld.”

Onmisbaar op reis is de Liquid Gold collectie

Onmisbaar op reis is de Liquid Gold collectie voor Michelle Doherty

Welk producten zijn voor jou zelf onmisbaar geworden?

“Ik reis veel en ben daardoor continu in andere klimaten en tijdzones. Ik pas mijn huidverzorgingsroutine daarop aan. Producten die ik altijd bij me heb zijn een moisturizer met SPF50+ en Liquid Gold. Die laatste gebruik ik devoot om de avond. Door de glycolzuur en lage pH fungeert het als tonic, serum, exfoliant en moisturizer tegelijkertijd en het resultaat is als een “overnight facial”. Het is niet voor niets onze wereldwijde bestseller. We staan dan ook te trappelen om ook Nederland en België fan te maken!”.

Alpha-H wordt gedistribueerd door Skindependent in Utrecht, en is in Nederland en België te verkrijgen via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Bekijk hier ook nog een filmpje met Michelle over Alpha-H

https://youtu.be/LjCTCe1XIJY

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook