Om je teint te egaliseren en stralend als een parel te maken…

06:32 - 03:55
luistertijd 06:32 - leestijd 03:55

Parels als inspiratiebron

Voor deze nieuwe verzorgingslijn hebben de wetenschappers van Olaz zich laten inspireren door de stralende helderheid van parels. Net als parels heeft namelijk ook de gezichtshuid een multi-gelaagde drie dimensionale opbouw die licht reflecteert. Na uitgebreide research vonden de wetenschappers een techniek om het ‘parel principe’ toe te passen in gezichtsverzorging en zo werd de basis gelegd voor de nieuwe Regenerist Luminous lijn, bestaande uit Huidtint Perfectionerend Serum, Huidtint Perfectionerende Crème, Verhelderende & Beschermende Dagcrème SPF20 en Donkere Kringen Corrigerende Oog Swirl.
Olaz Regenerist Luminous Producten

Witte lijn versus rode lijn

Afgelopen maart testte ik voor BeautyJournaal de Regenerist lijn van Olaz; deze lijn wordt ook wel de ‘rode lijn’ genoemd. Je leest mijn review over de rode lijn hier.

De rode lijn richt zich specifiek op huidveroudering, zoals lijntjes en rimpels. Regenerist Luminous – of ‘witte lijn’ – richt zich vooral op verbetering van de huidtint en is bedoeld voor vrouwen die te kampen hebben met donkere vlekjes, verkleuringen of een doffe teint. Beide lijnen bevatte de vernieuwde Skin Energising Technology formule, waar Monique eind 2014 al uitgebreid aandacht aan besteedde. Lees Monique’s artikel hier.

Aangezien ik enerzijds goed te spreken was over de rode lijn van Olaz (op een paar kritische kanttekeningen na, zoals het rullen van foundation na gebruik van de dagcrème) en ik anderzijds wel wat opheldering van mijn teint kan gebruiken, leek het me erg interessant om ook de witte lijn te testen. Want wie wil er nu niet stralen als een parel?

Eerst even iets over de ingrediënten…

 Belangrijke werkzame stoffen in de Regenerist Luminous lijn zijn:


Olaz Regenerist Luminous PipetHuidtint Perfectionerend Serum

Claim: Dit sterk geconcentreerde serum dringt snel en effectief door tot diep onder het huidoppervlak. Geeft een boost aan het huidvernieuwingsproces. Vermindert de zichtbaarheid van donkere vlekjes.

Dit serum zit in een handige verpakking met pipet, waardoor je nauwkeurig en hygiënisch kunt doseren; aan enkele druppels heb je genoeg voor je gezicht en hals. Het serum heeft een zacht frisse geur en wordt inderdaad razendsnel door de huid opgenomen. Qua verpakking en textuur doet dit serum mij sterk denken aan het Repairwear Laserfocus serum van Clinique denken. Laatstgenoemde heb ik altijd een fijn product gevonden, dus ik ben ook enthousiast over het serum van Olaz Regenerist Luminous.

 

Verhelderende & Beschermende Dagcrème SPF 20

Claim: Lichtgewicht, snel te absorberen en niet vet. Vervaagt de zichtbaarheid van donkere vlekjes en voorkomt toekomstige donkere vlekjes, inclusief zonne- en ouderdomsvlekjes.

Olaz Regenerist Luminous Dagcrème SPF20Deze dagcrème met SPF 20 zit in een handige en hygiënische pompflacon. Het product is vrijwel geurloos en vrij dik van textuur. Niet bepaald ‘lichtgewicht’, zoals in de claim wordt gesteld. Het doseren van deze dagcrème vergt ook wel enige handigheid. De eerste keer gebruikte ik iets teveel van het product en bleef er een witte waas achter op mijn huid, die met geen mogelijkheid meer introk. Er zat niets anders op dan mijn gezicht te wassen en opnieuw te beginnen. De tweede keer ging het beter; gewoon zuinig smeren, pompje voor pompje (in plaats van een dikke klodder ineens).

Verder combineert deze dagcrème goed met foundation, hetgeen – na mijn slechte ervaring met de dagcrème uit de rode lijn – een absoluut pluspunt is.

Huidtint Perfectionerende Crème

 Claim: Vermindert een ongelijkmatige huidtint en de zichtbaarheid van donkere vlekjes. Verbetert de helderheid van de huid en helpt bij het herwinnen van een gezonde, jeugdige uitstraling.

Een heerlijke, luxe en volle crème met een fijne, frisse geur. In tegenstelling tot de dagcrème met SPF zit deze crème in een pot, wat ik toch iets minder hygienisch vind. Olaz levert bovendien geen spateltje mee. Een tweede nadeel van deze crème is dat hij een satijnen ‘finish’ (lees: laagje) achterlaat op je huid, waardoor hij minder geschikt is om in combinatie met foundation te gebruiken. Je hebt dan al snel weer last van rullen.

Olaz Regenerist Luminous Creme

Officieel is dit een dagcreme volgens Olaz, maar ik merkte tijdens het testen dat ik het een fijne crème vond voor de nacht. En dat brengt mij tot het volgende opvallende punt… de Regenerist Luminous lijn bevat geen nachtcrème!

Donkere Kringen Corrigerende Oog Swirl

Olaz Regenerist Luminous Eye Swirl

Claim: Verlevendigt en verfrist de uitstraling van ogen onmiddellijk. Reduceert de zichtbaarheid van donkere kringen. Hydrateert tegelijkertijd om het gebied onder de ogen te voeden.

Dit is wat mij betreft de absolute topper uit de Regenerist Luminous lijn. Deze ‘swirl’ bestaande uit een tweeledige gel/crèmeformule bevat lichtreflecterende pigmenten, waardoor donkere kringen na het eerste gebruik (optisch) verminderen. De lichte formule trekt zeer snel in en hydrateert uitstekend. Mijn droogtelijntjes zijn gedurende de dag een stuk minder zichtbaar.

 

Eindresultaat en eindoordeel: wat vind ik van de witte lijn?

corine-zwart-witDe Olaz Regenerist Luminous lijn komt zijn claims grotendeels na. Na vier weken testen straalt mijn huid en is minder dof; het grauwe, winterse is verdwenen. Verwacht echter geen wonderen wanneer je op zoek bent naar een product(lijn) om donkere vlekken zichtbaar te laten verminderen of verdwijnen. Daarvoor heb je ‘zwaarder geschut’ nodig.

Het serum en oogcrème springen er wat mij betreft in positief opzicht absoluut uit. Dit zijn producten die voorlopig een vaste plek houden in mijn beauty routine. De dagcrème met SPF is zeker een degelijk product en de huidtint perfectionerende crème vooral geschikt wanneer je geen foundation gebruikt. Al met al wederom een goede lijn van Olaz!

Lees ook