Meer energie, verbeterde opname werkstoffen

05:35 - 03:21
luistertijd 05:35 - leestijd 03:21

In 2013 schreef ik nog een uitgebreid verhaal over nieuwe ontdekkingen binnen P & G zoals hoe de energiecentrales in onze huidcellen werken en hoe je de werking ervan met nieuwe stoffen kunt bekrachtigen. Die informatie had ik opgedaan tijdens een internationale conferentie van het concern. Op dat moment wist ik nog niet of en wanneer er een product zou komen waarin de nieuwe inzichten verwerkt zouden worden.

Bijna twee jaar later is het een feit. De crème met deze inzichten is daar, en wat schetst mijn verbazing? Het is geen nieuwe naam voor een nieuw product geworden, maar simpelweg verwerkt in de Olaz Regenerist crème. Die nu dus ‘advanced’ is zonder dat men dat ook zo genoemd heeft. Lekker simpel, ik houd er wel van. Gewoon de vertrouwde naam van een overigens al prima product, maar nu met vernieuwde formule.

Huidmoeheid

Maar nu even terug naar de kern van de boodschap. Olaz introduceert het begrip huidvermoeidheid, waarmee men aanduidt dat de huid er door afnemende energieleverantie ook minder vitaal (ruim begrip natuurlijk) uit gaat zien.

Tien jaar jongere huid na 4 weken (?!)

Er is nu een cocktail samengebracht die de energieproductie in de mitochondriën op niveau zou moeten kunnen houden (Olaz claimt letterlijk dat je er 10 jaar jonger uit kan zien in vier weken tijd, ai ai, dat is weer voer voor sceptici om deze claim aan te gaan vechten!), maar wat ik nog veel interessanter vind is de boodschap dat het stimuleren en optimaal beschermen van mitochondriën ertoe kan leiden dat skincare ook weer beter werkt op je huid.

Kort gezegd: door de batterijen weer op te laden, wordt skincare beter opgenomen en gaat de huid er frisser uitzien.

Je batterij weer opladen, hoe werkt dat dan? Naarmate cellen ouder worden, is er sprake van meer beschadiging aan de mitochondriën: je energieleverancier. Mitochondrien worden vrij eenvoudig beschadigd door uv-straling en ze kunnen zich zelf maar slecht herstellen.

Nieuwe cocktail, verhoogde opneembaarheid

Dankzij de ontwikkeling van een speciale machine met laserlicht, MPTflex lasertechnology, waarmee de werking van real time aangebrachte cosmetica gemeten kan worden, kon P & G zien wat een nieuwe cocktail bestaande uit PAL PTTKS (peptiden) in combinatie met niacinamide en een stof uit olijven, genaamd OliveM in de huid kon doen: zichtbaar fijne lijntjes verminderen.

Dat OliveM kun je beschouwen als een katalysator die ervoor zorgt dat de andere stoffen beter in de huidlagen opgenomen worden, let wel: in de eerste tien huidlaagjes. Pal KTTS is een pentapeptide die Olaz al langer gebruikt in haar crèmes, net zoals niacinamide, waarbij Olaz voor het laatste ingrediënt vooral de nadruk legt op de uitstekende hydraterende eigenschappen en de milde exfolierende eigenschappen.

Verhoogde concentraties niacinamide en PAL-KTTS

P & G meldt dat de hoeveelheid niacinamide en Pal-KTTS is concentratie is verhoogd in sommige producten uit de nieuwe lijn, tot 200%. Hoeveel dat omgerekend is in procenten en in welke producten dat is, wordt helaas niet vermeld.

Tot slot er is nog een nieuwe stof aan toegevoegd die Lys’Lastine wordt genoemd, met eveneens hydraterende eigenschappen die de huid een elastischer gevoel geeft.

De claims van Olaz liegen er niet om. Je zou in vier weken een tien jaar jongere huid kunnen bereiken. Een pikante uitspraak, waarvan ik dacht dat ze niet meer gebezigd werden? Maar Olaz durft volmondig te zeggen dat het zo is. Binnen 10 minuten merk je een verstevigde oogomtrek, een verhelderde teint en een gehydrateerd effect. Na 4 dagen is de hydratatie geïntensiveerd, na een week begint het proces van minder zichtbare rimpeltjes af te tekenen.

Ik ben ontzettend benieuwd!

Er is een verstevigend serum, een crème, een nacht elixir en een oogcontourproduct. De officiële naam is Olaz Regenerist 3-zone. Shop de producten hier online met korting – check ook de partners.

Kijk heel goed naar de nieuwe verpakking, om te voorkomen dat je de oude producten koopt. Omdat de naam niet veranderd is, kun je gemakkelijk de verkeerde producten pakken. Da’s wel een minpuntje.

Over de claim ‘ binnen 4 weken een tien jaar jongere huid’ had ik nog vragen gesteld – met name hoe deze claim tot stand is gekomen. Hieronder tref je het antwoord, in het Engels:

The claim ’10 years younger in just 4 weeks’ is the result of comparing two data sets.
• The first dataset is a rigid age/wrinkle model used for the relation between age and average wrinkle quantity and depth. The model is filled with data from many clinical trials and hundreds of women. The clinical studies were all performed by an independent institute who used FOITS (Fast Optical in vivo Topometry of Human Skin) and stands for a non-contact method of three-dimensional wrinkle analysis – a widely published and recognized method to generate the data.
• The second data set is based on a clinical study with 60 women who used the Regenerist product as presented. The reduction in fine lines and wrinkles was measured using the same method and the average improvement after 4 weeks was equivalent to gaining 10 years in the above described wrinkle / age model.

Lees ook