Vier weken lang, ieder een wang, welke creme gaat het winnen?

07:32 - 04:31
luistertijd 07:32 - leestijd 04:31

De strijd der anti-aging producten: Olaz Regenerist & Dr. Van der Hoog Age Revitalizer

Enkele weken geleden vroeg BeautyJournaal mij of ik een review wilde schrijven over de anti-aging producten van Olaz en Dr. Van der Hoog. Hiervoor was het de bedoeling dat ik dagelijks het ene merk op de linkerhelft van mijn gezicht gebruikte en het andere merk op de rechterhelft, zodat een objectieve vergelijking kon plaatsvinden.

Aangezien ik nieuwsgierig was naar de uitkomst (en stiekem ook een beetje huiverig, want stel dat de test zou resulteren in een ‘goede kant’ en een ‘slechte kant’…), heb ik volmondig ja gezegd tegen deze test.

Kort daarna had ik de producten al in huis. Dat was even slikken, want zowel Olaz als Dr. Van der Hoog hadden vier producten elk (serum, oogcrème, dagverzorging en nachtverzorging) opgestuurd. Dit betekende dat ik de komende weken twee maal daags met acht potjes en tubes in de weer zou zijn.

olaz-dr-van-der-hoog-anti-aging

Claims: van ‘superieure versteviging’ tot ‘intensieve hydratatie’

Olaz Regenerist

Afgelopen oktober schreef Monique reeds een artikel over de verbeterde formule van de Olaz Regenerist lijn. Het artikel lees je hier. Samengevat komt het er op neer dat Olaz door toevoeging van de nieuwe Skin Energising Technology, met Niacinamide en peptiden, de strijd tegen zichtbare huidvermoeidheid helpt.

Na enkele minuten zijn fijne lijntjes rondom de ogen minder zichtbaar en de huid stralender, na enkele dagen is de huid intens gehydrateerd en herstelt tot twee keer sneller. Na vier weken ziet de huid er tot tien jaar jonger uit door ‘superieure versteviging’ en vermindering van lijntjes en rimpels, aldus Olaz.

Globularia

Globularia

Dr. van der Hoog Age Revitalizer

Dr. Van der Hoog gooit het meer over de plantaardige boeg. De Age Revitalizer lijn pakt de drie tekenen van huidveroudering (uitdroging, rimpels en pigmentatie) aan door toevoeging van onder meer Globularia- en Madeliefjesextract.

Globularia ondersteunt de natuurlijke conditie van de huid en vermindert irritatie, Madeliefjesextract gaat de aanmaak van melanine tegen en maakt ouderdomsvlekjes minder zichtbaar. Verder bevatten de producten Q10, Vitamine E en F, en Liftonine ter verbetering van de huidstructuur door ‘intensieve hydratatie’.

Tot slot is aan de oogcrème nog cafeïne toegevoegd, waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd en kringen en wallen minder zichtbaar zijn. In tegenstelling tot Olaz, geeft Dr. Van der Hoog de producten geen deadline mee. Resultaten zijn zichtbaar ‘na regelmatig gebruik’.

De strijd der anti-aging producten is losgebarsten!

Na het lezen van de claims duizelt het me wel wat en ik besluit om de theorie in de praktijk te brengen en van start te gaan met de test.

Dag 1: een eerste indruk van de producten

Het valt me op dat alle producten een mooie verpakking hebben, zeker als je je bedenkt dat Olaz en Dr. Van der Hoog eigenlijk zogenaamde ‘budgetmerken’ zijn.

De producten van Olaz voelen stuk voor stuk vol en voedend. Het gezichts- en oogserum bevatten beide kleine goudkleurige glinsters, die de huid direct laten stralen. De geur van de producten is subtiel en aangenaam. Na het aanbrengen van gezichtsserum, oogserum en dagcrème, merk je inderdaad dat fijne lijntjes rondom de ogen worden ‘opgevuld’ en daardoor minder zichtbaar zijn. Een groot nadeel is wel dat het bijna onmogelijk is om een vloeibare foundation aan te brengen bovenop de dagverzorging.

Mijn foundation rult eraf

De foundation laat zich niet egaal verdelen en ‘rult’ zo van je gezicht af. Dit probleem doet zich ook voor als je rijkelijk smeert met de dagverzorging, zonder daarna foundation aan te brengen. Er blijft dan als het ware een laagje van het product op je huid liggen, dat bij aanraking oprult. Ter verduidelijk heb ik het 3-zone super firming serum en de 3-zone super anti-aging cream op mijn pols gesmeerd, even laten opdrogen en daarna er overheen gewreven.

Zie hier het resultaat:

corine-test-olaz-dr-van-der-hoog-anti-aging

De producten van Dr. Van der Hoog zijn wat wateriger en ruiken zoeter. Je verwacht wellicht dat de producten daardoor minder voedend zijn, maar dat is niet geval. Ook na het aanbrengen van de producten van Dr. Van der Hoog zijn fijne lijntjes al snel minder zichtbaar en ziet de huid er gezond uit. De dagcrème prikt wel wat; wellicht de Madeliefjes of Globularia?

Van links naar rechts: Het ietwat waterige 2in1 serum van Dr. Van der Hoog, het romige 3-zone super firming serum van Olaz en de gelachtige night elixer van Olaz.

Van links naar rechts: Het ietwat waterige 2in1 serum van Dr. Van der Hoog, het romige 3-zone super firming serum van Olaz en de gelachtige night elixer van Olaz.

Na een eerste gebruik is er geen verschil tussen mijn ‘Olaz-kant’ en ‘Dr. Van der Hoog-kant’. Voorlopig een gelijkspel dus…

Dag 7: een week aan het smeren

Na 7 dagen probeer ik een tussenstand op te maken. Dat valt nog niet mee, aangezien ik geen verschil kan ontdekken tussen mijn ‘Olaz-kant’ en ‘Dr. Van der Hoog-kant’. Beide kanten zien er gehydrateerd en gezond uit. Van een ‘superieure versteviging’ is echter geen sprake. Kortom, nog steeds gelijkspel.

Dag 14: twee weken aan het smeren

Er ontstaat een voorsprong… Mijn ‘Olaz-kant’ wordt ’s ochtends iets ‘uitgeruster’ en frisser wakker. Dat is waarschijnlijk te danken aan het super renewal night elixir dat glycolzuur bevat. Hierdoor heeft het elixir een peelende en exfoliërende werking en verwijdert het de dode huidcellen terwijl je slaapt. Overigens is het bij gebruik van een exfoliërend product wel raadzaam om overdag SPF te gebruiken. De dagverzorging van Olaz bevat echter geen SPF. Zou daar wel over nagedacht zijn?

Dag 20: bijna drie weken aan het smeren

Het lijkt erop dat mijn huid het onderste uit de kan van beide productlijnen heeft gehaald. Ten opzichte van dag 14 zie ik geen verschil meer ontstaan. De peelende werking van het night elixir van Olaz blijf ik fijn vinden.

corine2Het eindoordeel: een winnaar?!

Als je het mij vraagt, heeft de strijd der anti-aging producten geen duidelijke winnaar opgeleverd. Beide productlijnen hebben degelijke producten voor een schappelijke prijs, die in ieder geval goed hydrateren en daardoor fijne (droogte)lijntjes zichtbaar verminderen. Echte wonderen blijven uit.

De keuze voor een product zal in de meeste gevallen ook een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur zijn:

Zelf blijf ik het serum en de night elixir van Olaz nog even gebruiken. Qua dagcrème haal ik mijn oude vertrouwde pot van Clinique weer uit de kast. Die sputtert in ieder geval niet tegen bij een beetje foundation.

Hier koop je de lijn van Olaz en hier koop je de lijn van Dr. van der Hoog.

Lees ook