Worden haar lokken dankzij deze betaalbare keratine treatment weer zacht en glanzend?

04:56 - 02:57
luistertijd 04:56 - leestijd 02:57

Absolue Kératine van Rene Furterer, dat zou volgens Patty Kleeven van Happy Hair DE oplossing zijn voor mijn droge beschadigde haar, veroorzaakt door een sessie waarbij ik mijn haar lichter had laten maken (ja wel, het bekende verhaal, begrijp ik zo onderhand op BeautyJournaal: blonderen maakt je haar gortdroog).

tamaraOnze haren bestaan voornamelijk uit keratine. Wie het Beautyjournaal geregeld volgt zal het opvallen dat er de laatste tijd al veel over keratine geschreven is en dat Kim al de behandeling van de Kerapytreatment van Ricardo de Groot getest heeft.

Ik ga hier dus zelf niet verder in over de werking van keratine want dat mag denk ik wel duidelijk zijn. De reden dat ik deze behandeling toch wil beoordelen is dat deze van Rene Furterer weer in een andere prijsklasse zit – hij is goedkoper.

Waar staat Rene Furterer Paris voor?

De filosofie van Rene Furterer Paris : “Mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid, net als een plant in een vruchtbare bodem.”

Absolue Kératine is sinds november 2014 in Nederland verkrijgbaar. De behandeling van ongeveereen uur bestaat uit 3 producten met 100% bestanddelen van natuurlijke oorsprong.

keratine-behandeling-tamara-2

  1. Absolue Kératine Renewal Shampoo
  2. Absolue Kératine Ultiem vernieuwend masker
  3. Absolue Kératine Sublieme vernieuwende verzorging

De hoofdingrediënten van deze lijn zijn:

Tamara's haar voor de behandeling

Tamara’s haar voor de behandeling

Sulfaat en silicoonvrije shampoo

Als eerste worden mijn haren gewassen met de shampoo. Deze is sulfaatvrij en zonder siliconen. De shampoo schuimt en geurt weelderig en met het checken van de inci-lijst zie ik dat  het parfumgehalte dan ook in de bovenste helft terug te vinden is. Patty laat het een paar minuten inwerken en spoelt alles weer zorgvuldig uit.

Hoeveel keratine zit erin?

Het masker wordt royaal aangebracht op de handdoekdroge haren en goed verdeeld. Onder het inwerken lees ik op de verpakking de inci-lijst weer na. (Natuurlijk onder het genot van een lekker kopje cappuccino!)  Gerustgesteld zie ik dat de beloofde Camelineolie hoog in de lijst staat en het keratinegehalte (onder de naam Hydrolized Wheat Protein redelijk hoog. De biocymentine vind ik terug onder de naam Glycin Soja (Soybean) .

Met het serum in het haar

Met het serum in het haar

Check de inci lijst

Wanneer men claimt bepaalde werkstoffen in een product toegevoegd te hebben zou het voor de consument wel fijn zijn dat deze gemakkelijk onder dezelfde naam terug te vinden zijn in de ingrediëntenlijst.  (Ach ja, waarschijnlijk ben ik dan ook een van de weinigen die zich hieraan stoort)

Na ongeveer 15 minuten wordt het masker weer uitgespoeld en het laatste product aangebracht, een serum dat in de haren mag blijven zitten.  Mijn haren worden  in eerste instantie aangedroogd onder de droogkap en wanneer Patty deze verwijderd zie ik al meteen meer glans in de haren.

Niet sealen met warmte

In tegenstelling tot de keratinebehandeling van Kim wordt hier het serum niet met een stijltang in het haar geseald maar gewoon met de föhn verder gedroogd. Deze keratine is namelijk natuurlijk en niet verhard. En volgens de filosofie van Rene Furterer is het beter de haren op een natuurlijke manier te versterken, zonder gebruik te maken van warmte.

Conclusie

Mijn haren zien er na 1 behandeling alweer een stuk gezonder uit en het mooie is dat dit ook thuis voortgezet kan worden met exact dezelfde producten! Voor een optimaal resultaat is het ook van belang een kuur te volgen die 2 maanden duurt. Aan het begin en einde van de kuur is een salonbehandeling inbegrepen.

Tamara's haar na de behandeling

Tamara’s haar na de behandeling

Ik kan helaas niet beoordelen of deze behandeling beter werkt dan de Kerapytreatment die Kim heeft ondergaan, maar de behandeling van Rene Furterer Paris is wel een stuk goedkoper. De keus is aan de consument.keratine-behandeling-Absolue-Keratine

De adviesprijs van deze kuur:

Adviesprijzen Producten Rene Furterer los:

Ik heb deze behandeling zelf bij kapsalon Happy Hair in Horst (Noord Limburg) laten doen en hier vind je een zoeklijst voor alle erkende salons in Nederland.

SHOP Rene Furterer haar producten hier online.

Lees ook