Als de rek uit je haar is na het blonderen…

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

We horen vaak dat vrouwen na het kleuren, maar nog vaker na het blonderen een droog haargevoel over houden. Natuurlijk zorg je voor extra conditioning van je haar, maar ook dat kan nog niet voldoende zijn. De kapper spreekt dan van het gebruik van een ‘opbouwende’ shampoo, maar wat is dat dan?

portretKimm Koffijberg vertelt:

Poreus haar, de rek is eruit

Als je je haar ontkleurt bestaat de kans dat  de rek uit je haar gaat, zoals we dat noemen. Je haar is dan poreuzer geworden. Het is nu belangrijk het haar weer te versterken en dat doen je met een proteine (=eiwit) houdende verzorging.

Veerkracht terugbrengen

Proteïne komt van nature voor in je haar, maar hoe vaker je ontkleurt, hoe meer je ervan verliest. Je wilt het proteïnegehalte weer opbouwen in je haar zodat het veerkrachtiger wordt en ook weer gaat glanzen. Kortom, je hebt shampoo met proteïnen nodig. O.a. Kerastase Resistance.

Haarschubben openen

Een verzorgende shampoo legt met name een verzorgende laag om het haar heen. Een opbouwende verzorgings opent de haarschubben zodat de werkzame stoffen echt de haarschacht in kunnen. Omdat dit een krachtiger procede is, is het ook belangrijk dat je daarna altijd afsluit met een conditioner en/of masker. Zodat de haarschubben zich weer sluiten.

Verder heb ik nog wel wat tips voor je:

 

Note van BeautyJournaal: vaak wordt keratine gebruikt voor de opbouw van het haar. Lees hier meer over keratine.

Lees ook