Kan Kim’s pluizige, dode haar gered worden door deze Keratine behandeling?

06:52 - 04:07
luistertijd 06:52 - leestijd 04:07

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Stijlen, föhnen, serums, haaroliën…dan maar in een knotje of een bij elkaar gefrummeld staartje. Niets helpt meer, mijn haar is dood en dat moet ik accepteren. Of toch niet?

Kim wilde blond, kreeg blond, maar ook een dorre bos

Hoe dit zover heeft kunnen komen? Ik moest en zou binnen no time van donkerbruin haar naar hoogblond haar gaan. Het liefst zo snel mogelijk. Ik werd al door de specialisten gewaarschuwd; Kim doe het rustig aan, je haar gaat kapot als je het niet in de juiste stappen opbouwt. Waarom denk ik toch altijd dat mijn haar bijzonder is en het mij niet zal gebeuren?

Anyway, mijn haar is nu blond en daar is ook alles mee gezegd. Mijn haar is dood. Als de wind er doorheen gaat beweegt er niets, nee, het blijft als een stuk touw kaarsrecht met pluizige uiteinden naar beneden hangen.

Afknippen of oppeppen?

Vaak wordt er gezegd in kapsalons; helaas mevrouw, we kunnen niets meer met uw haar, er zal een flink stuk af moeten om het weer wat gezonder te maken. Ik, als doorgewinterde ijdeltuit, kan daar alleen maar om rouwen. Stel je toch voor dat mijn haar eraf moet. Oh no way! Er zullen toch meer wegen naar Rome leiden?

Ik bel Ricardo de Groot op. Deze gerespecteerde make-up artist en haarstylist van vele bekende Nederlanders verlost mij uit mijn lijden. “Kom maar naar mijn salon Kim, we gaan je dode haar weer tot leven brengen”, zegt hij. Het zal toch niet zo zijn dat mijn stuk uitgedroogde touw weer als herboren zou worden?

Op de koude woensdagavond voor pakjesavond rij ik naar Veenendaal waar Ricardo zijn befaamde Keratherapy treatment al heeft klaargezet.

Wat is Keratine?

Keratine is een eiwit waaruit ons haar voor 97% bestaat. Door overmatige styling, föhnen, tangen, kleuren en blootstelling aan zon en zee, kan dit percentage dalen. Hierdoor merk je dat je haar snel pluist, glansloos en stug is. Een keratinebehandeling vult je haar als het ware weer aan met nieuwe haareigen keratine. Dit proces bestaat uit A: het openen van het haar, B: het opvullen van het haar en C: het afsluiten van het haar.

Mijn haar heeft flink wat te verduren gehad, waardoor het percentage keratine enorm is gedaald. De highlight behandelingen en een hete zomer zorgden ervoor dat mijn haar veel kwaliteit mist.

Kapotte vezellaag

Kapper Ricardo waarschuwt mij voor de uiterste puntjes. Nu had ik daar al rekening mee gehouden, aangezien die uit zichzelf al loslaten als ik probeer mijn haar voorzichtig te borstelen. De keratine behandeling is meer dan eerlijk. Een haarstructuur die tot op de vezellaag kapot is, kan ook niet meer hersteld worden met keratine. Tijdens de behandeling kom je er vrij snel achter wat werkelijk te redden is en juist niet. Een goede stylist vertelt je dit van tevoren.

Ik hou mijn hart vast… wat blijft er nog over van mijn coupe?

De behandeling

Mijn haar krijgt een behandeling met Keratherapy. De naam van deze behandeling heet Keratherapy Pure Renewal Treatment. Als je even op Google zoekt kom je lovende recensies tegen. Het belooft de beste in zijn soort te zijn (100% formaldehyde vrij).

Deze kerabond technologie, gecombineerd met jojoba-, argan- en rosemarijn olie, verrijkt en verzacht het haar met essentiële voedingsstoffen en proteïnen. Het repareert droog en beschadigd haar in 90 minuten. Mocht je dol zijn op je pluizige krullen, sla dan deze behandeling over; het temt je slagen of krullen tot zo’n 75%. De behandeling belooft 3 maanden lang pluisvrij, gezond en glanzend haar. Ik kan niet wachten.

Kim’s haar voor de behandeling

We gaan aan de slag

Stap 1: Clean start

Na het inventariseren van mijn haar blijkt dat mijn punten het erg zwaar hebben. Ricardo garandeert niks, maar belooft me dat het allemaal wel goed komt. Zo lang het maar bij mijn punten blijft is het goed te overzien.

Hij begint met een reinigende wassing die hij vervolgens nog een keer herhaalt en laat inwerken. Zo komt mijn haar mooi open te staan waardoor de keratine beter in mijn haar kan trekken.

Stap 2: Pure Renewal

Na het voorzichtig uitborstelen van mijn haar verdeelt hij de keratine, die vreselijk lekker ruikt, over mijn haren. Dit mag nu een klein half uurtje inwerken.

Stap 3: Deep Conditioning Mask

Ricardo spoelt mijn haar ongeveer een minuutje uit om alle keratine die teveel aanwezig is weg te spoelen. Hierna verdeelt hij een ruime hoeveelheid Keratherapy Deep Conditioning Mask over mijn haar en laat het weer even inwerken. Dit alles in een heerlijke omgeving onder het genot van een verse cappuccino. Na het uitspoelen föhnt hij mijn haar droog met smoothing cream&rapid rescue (keratherapy) op een vierkante borstel. Vervolgens verdeelt hij mijn haar in kleine secties en gebruikt een titanium stijltang zodat alle keratine in het haar wordt gesealed. En werkelijk waar, even stiekem voelen… het voelt echt zijdezacht aan, niet te geloven.

Kim’s haar na de behandeling

Resultaat

Na zo’n 1,5 uur, vele geuren van bloemen en koffie verder, kan ik het resultaat bewonderen en vooral… voelen. Het is werkelijk waar niet te geloven. Er is uiteindelijk maar 1 tot 1,5 cm van mijn haarlengte afgegaan. De rest is gered. Ik zie een glans die ik in geen maanden meer heb gezien. Mijn gevulde haardos voelt letterlijk zijdezacht en dik aan. Tot nu toe heeft deze behandeling absoluut zijn belofte waargemaakt. Deze behandeling is sowieso geschikt voor iedereen die regelmatig verft, styled, föhnt of futloos haar heeft. Het is een sensatie voor je haar.

Nu, zo’n 5 dagen na de behandeling, voelt mijn haar nog steeds stevig en glad aan. Ik kan mijn handen erdoorheen halen zonder dat ik in een pluizige klit blijf hangen. Geen pluis te bekennen. Ik ben in de ochtend 10 minuten eerder klaar, omdat ik nauwelijks meer werk heb aan mijn coupe, I love it!

Laat deze Keratherapy behandeling uitvoeren bij een ervaren kapsalon, waaronder Seven Experience Salon te Veenendaal.

 

Shop hier fijne keratine producten voor je haar van diverse kappersmerken.

Lees ook: allemaal fijne haarproducten met extra keratine voor haarbehoud & hoe werken keratine behandelingen eigenlijk – de achtergronden.

Lees ook