Een foundation anno 2014 hoort je een mooiere versie van je eigen huid te geven!

09:11 - 05:30
luistertijd 09:11 - leestijd 05:30

We konden het afgelopen weekend nog in de Volkskrant lezen: Nederlandse mannen houden niet zo van make-up bij vrouwen. Less is more. Dat wisten wij natuurlijk al lang. Ik moet dan ook meteen aan al die jonge bloggers denken met hun pittige make-uptutorials. Want vrouwen vinden make-uppen gewoon heel erg leuk. Ze houden van het spelen met kleurtjes en ze houden ervan om zichzelf te transformeren.

Make-uppen doe je dus ook niet echt voor een ander, maar  vooral voor jezelf. Om jezelf een goed gevoel te geven – over jezelf. En wellicht, om je concurrente een genadeslag te geven? Dat laatste argument wordt vooral verkondigd door biologen, hihi…

Make-up in de zakelijke wereld doet wel wonderen, daar hebben we al eens overgeschreven. Met make-up kun je je competenties uitdrukken. Lees dit artikel nog maar eens.

Foundation maakt een niet onbelangrijk onderdeel uit van het geraffineerde spel. Foundation is onder jonge vrouwen al sinds de eind jaren negentig een behoorlijke no-go, wij meiden die opgroeiende in de jaren ’70 en ’80 zijn nog altijd groot fan. Gelukkig hebben fabrikanten er veel aan gedaan om foundation ultralight en flawless te maken. Perfecte dekking zonder dat je een pancake op je wangen hebt liggen. We love that. Dit heeft dit productsegment ook weer aantrekkelijker gemaakt voor jongere vrouwen.

Goeie foundations brouwen is vooral een kwestie van waanzinnig goede polymeren, siliconen en de beste pigmenten gebruiken. Kleur is key, maar hoe het op je huid ligt is net zo belangrijk. Geen porie-trekkers, maar gladde matjes, egaliserend, lichtweerkaatsend. Een foundation anno 2014 hoort je een mooiere versie van je eigen huid te geven!

Ik heb een paar interessante nieuwe foundations van het najaar 2014 bij elkaar gezocht in een swatch gezet voor je. Collistar, Dior, MF, YSL, Estee Lauder, Rimmel:

Estee Lauder Ultra Radiance Lifting Creme Makeup spf 15 in Ivory Beige zit in een pot met een speciale foundationkwast. Het is fijn dat die erbij geleverd wordt, want met je vingers in de pot is toch minder fijn. De samenstelling van deze foundation is erg prettig. Hij is zeer romig en smeert daardoor goed uit. Ik vind de kleur ook erg mooi. Het huidgevoel blijft zacht. Er zit geen overdadige glans in en hij trekt mooi in de fijne lijntjes. Ik heb op mijn hand twee steelwratjes, wat ouderdomsvlekjes en een rood littekentje, ik zie dat beiden mooi gecamoufleerd worden. Prettig voor een wat drogere huid met oneffenheden.

Shop deze foundation hier online met korting.

Collistar komt nu met een combi van foundation met concealer in de dop, die je apart met een click opent. De foundation zit in de tube, waarvoor je de dop eraf draait. Collistar claimt een total perfection duo waaraan extra verzorgende bestanddelen zijn toegevoegd zoals collageen en hyaluronzuur, vochtbinders. Dat is fijn, dat is foundation anno 2014. Hij smeert prettig uit, en voelt ook fijn aan. Mijn bezwaar is wel dat er zoveel lichtreflecterende pigmenten in zitten. Dat kan natuurlijk van het uv filter zijn, maar dat geeft ook op je huid meer glans dat je wellicht wilt. Voor vrouwen met een doffe teint is dit wel aangenaam. Ik testte een lichte tint, helaas stond er geen nummer of naam op. Niet handig. Hij egaliseert goed en geeft dus een satin-shine look.

Shop deze Collistar foundation + concealer hier online.

Clarins maakt heel fijne foundations, ik kan niet anders zeggen. De kleuren zijn mooi, de finishes zijn uitgebreid en er is altijd iets van je gading t vinden. Deze True Radiance foundation claimt je huid te egaliseren en wat extra glanzende levendigheid te geven. Dat is absoluut waar. Hij egaliseert, maar heeft ook een bepaalde nattigheid als een creme waardoor je huid glanzend wordt. Voor vrouwen met een doffere huid en een drogere huid is dit erg mooi. Hij trekt ook prima in de fijne lijntjes. De foundation is heel erg vloeibaar, opletten met aanbrengen en uitsmeren dus. Ik testte de kleur Honey 110.

Je shopt deze foundation hier online met korting.

De foundations van Max Factor zijn door de jaren heen alleen maar beter geworden. De texturen zijn verfijnder, minder pancake en zelfs de kleuren zijn anno 2014 sterk verbeterd, bravo! De nieuwste Skin Luminizer foundation zit in een leuke flacon met een twirl, zodat je de combi van serum en foundation goed kan zien, en ze komen mooi samengeperst tot een geheel eruit. Ook bij Olaz vindt je deze foundation nu, waarvan er een echt mijn favoriet is.

De foundation is licht pasteus maar smeert erg goed uit, hij is absoluut dekkend. Voor mij persoonlijk net iets te dekkend. Hij geeft een iets matte waas, en dat kan bij een ouder wordende huid een puntje van aandacht zijn ivm de lijntjes. Hij trekt lekker snel in. Hoewel je het in eerste instantie niet verwacht is hij behoorlijk lichtreflecterend in het spel met het daglicht. Dit geeft ook de extra glow aan je huid, als die wenselijk is. Je kunt hem combineren met een speciale primer waarin ook nog wat parelmoerdeeltjes zitten en verzorging. Qua reflectie maakt het behoorlijk uit of je hem zonder of met primer gebruikt. Kijk maar hieronder zonder primer:

Ik testte de kleur 47 Nude. Je shopt hem hier online.

Rimmel Lasting Finish, met de claim dat hij 25 uur lang kan houden, doet haar naam eer aan. Dit is een megadekkende foundation, en die heeft niet ingeboet aan smeerbaarheid. Romig, een lichte vleug parfum, een snelle hechting. Voor mij persoonlijk is het teveel, maar goed, ik heb ook geen etmaal dekking nodig. Wellicht ideaal als je een party animal bent, ja echt, dan wil je absoluut niet dat je foundation na een paar uur dansen al ‘opgegeten’ is. Full coverage, lees ik ook nog. Helemaal waar. Uitgevoerd met spf 20. Ik testte de kleur soft beige. Satin-mat, geen overbodige lichtreflecties. Supervriendelijk geprijsd.

Je shopt hem hier online.

De beautypers raakte niet uitgepraat over de nieuwe foundation van Sisley dit najaar. Sisley representeert alles wat luxe en hoogwaardige kwaliteit is. Een foundation is bij Sisley dan ook niet zomaar een foundation, maar een huidverzorgingsproduct met multi eigenschappen. All Day Long Flawless luidt de pay-off van deze niet vette foundation en hij geeft inderdaad een prachtige matte finish, die niet cakey aanvoelt en er ook niet zo uitzien. Wel licht poederig. Hij trekt snel in en ruikt licht fris. Je blijft huid zien, maar dan in haar mooiste uitvoering. Zo heb ik het graag. Ik testte de kleur Ivory. Geschikt voor alle huidtypen.

Je shopt hem hier online met prettige korting.

Ohohoh Dior, wat maak je me weer hebberig. Ik heb in mijn twintiger jaren heel wat flacons Dior foundations opgesoupeerd, ja echt, ik dronk het bijna. Want wat gaf het mijn huid een prachtige glow en een teint. Die blauwe vierkante flacons, met gouden strepen, ken je ze nog? En nu is daar Star, met recht een ster. Studio Makeup met spectaculaire brightening en weightless perfection eigenschappen, zo lees ik op de fles. Smeren maar, en wat een goddelijk gevoel zeg op mijn huid. Siliconen en polymeren van de fijnste soort. Onmmiddelijke dekking, maar ook huid, zoals huid hoort te zijn. Geen overdadige lichtreflectie. Heel verfijnd. In een luxe zware glazen flacon, een echt hebbeding hoor. Met spf 30 en zeer hoge uva bescherming. Ik testte de kleur 020.

Shop hier online met fijne korting.

De internationale beautypers viel in katzwijm toen deze bruine vloeistof van YSL uitkwam. De beste foundation allertijden, zo klonk het ongeveer. Shame on me, dat ik het dan pas maanden later eens uittest. Safe the best for last….dit is echt als een waanzinnig goed glas wijn! Maar let op, want het is ook net zo vloeibaar als water bijna, en er zit een nogal merkwaardige spatel in. Het is wennen, maar jemig, dit is airbrush in een flesje. De vloeistof glijdt moeiteloos en zonder enig gewicht over je huid en dan begint de grote transformatie: de gelederen trekken samen en vormen een hecht netwerk, maar je ziet niets, en je voelt al helemaal niets. Toch ligt er een prachtige voile over je huid, prachtig ge-egaliseerd. Huid…in optima forma. Ik ben verkocht en supergelukkig. Le Teint Encre de Peau. Ik testte de kleur BR 50.

Shop deze topper hier online, voor de prijs hoef je het echt niet te laten!

 Wat kan een vrouw gelukkig worden van foundation 😉

 

Lees ook