Lekker smeren voor een zongebruinde huid!

03:48 - 02:17
luistertijd 03:48 - leestijd 02:17

Heb jij de afgelopen tijd al flink gewerkt aan je bruine kleurtje en wil je je mooie bruine teint versterken? Of heb je juist een beetje extra zon op je huid nodig, maar zit die zonvakantie er voorlopig nog niet in. We selecteerden een aantal fijne bronzers voor zowel het gezicht als je lijf. En vergeet niet meteen je huid voor te bereiden met een scrub die ervoor zorgt dat je bruine kleurtje extra goed en lang blijft zitten.

Voorbereid aan de slag? Dominique Samuels geeft in dit artikel advies over hoe je het beste een bronzer kunt aanbrengen.

Shop the look!

1. Sisley Super Soin Autobronzant Hydratant Visage is een verzorgende bruiningscrème die je gezicht binnen twee uur een zonnig tintje bezorgt. Het belooft je huid volop te hydrateren en heeft ook een langdurig effect. Een tip van Sisley: breng de crème aan met een pantykousje zodat het beter verdeelt over je huid. Het resultaat: géén vlekken, wél een egaal bruin kleurtje. Shop de prachtige creme hier.

Wat te doen als een zelfbruiner geen kleur geeft op je huid? Lees er in dit artikel alles over.

2. Sisley Super Soin Autobronzant Hydratant Corps is een zelfbruiner voor je lichaam. Net zoals de variant voor je gezicht belooft deze crème de huid volop te hydrateren. Verder claims: binnen twee uur een mooie, bruine teint zonder vlekken, ongeparfumeerd en makkelijk aan te brengen. Shop de prachtige creme hier.

3. Collistar Magico Scrub Face & Body is een scrub die je huid voorbereidt op een bruiningscrème. De scrub is op basis van vulkanisch zand uit Polynesie en puimsteen die je huid lekker glad maken en dode huidcellen verwijderen. Een speciaal laagje op basis van papaine  versnelt het celvernieuwingsproces. Het resultaat: langer genieten van je bruine kleur. Shop de fijne scrub hier.

En ja, ook mannen kunnen gewoon aan de zelfbruiner voor een mooi bruin koppie. De Magic Face Drops voor mannen is de opvolger van de Magic Face Drops van Collistar die Rona onlangs verkoos tot favoriet van de maand januari.

4. Douglas SUN Self-tanning Milk Face & Body is een zelfbruiner voor je hele lijf. Het belooft je huid 24 uur lang te hydrateren en je huid geleidelijk aan te bruinen. Glycerine en panthenol hydrateren de droge huid en maakt het glad, stevig en soepel. Verdere claims: na 2 tot 6 uur heb je al een bruine tint die tot drie dagen zichtbaar is. Deze milk is te gebruiken voor zowel een lichte als donkere huid. Shop deze mooie zelfbruiner hier online.

De Franse blogger Adantko smeerde er op los met de gezichtsbruiner van Sisley en maakte er zelfs een video van (let op: in het Frans!):

Tip voor een mooi, egale teint:

Scrub en/of douche van tevoren niet met een scrub of douchegel op basis van olie. Dit zorgt er namelijk voor dat er een vettig laagje achterblijft op je huid waar je zelfbruiner niet goed aan hecht. Wacht ten minste vijftien minuten voordat je je aankleedt. Om te voorkomen dat je zelfbruiner in je haar smeert, breng altijd een laagje conditioner aan op je haarlijn.

Let op: het aanbrengen van een bronzer maakt je huid de eerste 24 uur extra gevoelig voor zonlicht en er kunnen daarbij onnodig veel vrije radicalen vrijkomen. Aan te raden is om een antioxidant serum na het opbrengen te gebruiken om veilig de zon in te gaan. Meer weten? Lees hier alles over de nadeeltjes van selftanners!

Lees ook