Catrice, A-Derma, Vichy, Schwarzkopf, Collistar, Sebastian, Guhl

09:06 - 05:28
luistertijd 09:06 - leestijd 05:28

Yvonne:

“Mijn favoriet van deze maand is Catrice Liquid Metal Eyeshadow nr. 080 Mauves Like Jagger. Een hele fijne en vooral betaalbare oogschaduw van Catrice. De oogschaduw heeft een hoge pigmentatie waardoor hij echt als metallic op het ooglid ligt.

Je kunt hem zowel droog als nat gebruiken. Bij nat gebruik is hij nog intensiever qua kleur. Bij droog gebruik moet je wel oppassen dat je de borstel even aftikt anders ligt er veel oogschaduw onder het oog. Dit doordat het een zijdezacht poeder is.

Persoonlijk vind ik hem voor de avond erg geschikt; je krijgt een zwoele oogopslag van deze kleur. Eventueel kun je de buitenste ooghoeken iets in een doffe donkere tint aanzetten. Voor mij een echte aanrader en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Hij is in acht kleuren verkrijgbaar.”

Bestel hier de mooiste mauve/paarse tinten oogschaduw online.

Anja:

“Mijn favoriet van de maand januari is Eau Micellaire Sensifluid van A-Derma. Aangestoken door de Beautyjournaalmeisjes en een aantal vaste Beautyjournaallezeressen, toog ik tijdens mijn vakantie in Frankrijk naar de Pharmacie. Omdat ik van A-Derma nog niets gelezen had, vond ik het een uitdaging om dit Cleansing Water te kopen.

A-Derma bevat o.a. sativa kernel extract , dit wordt gewonnen uit de pitten van haver. Dit extract kalmeert de huid bij eczeem en de genezing van brandwonden en is perfect voor de extreem gevoelige, geïrriteerde en allergische huid. Verder bevat het o.a. Hamamelis wat bekend staat om zijn kalmerende werking en zijn ontstekingsremmende effect. Het laat je huid er tijdelijk gladder en fijner uitzien, fungeert als anti-oxydant wat dus beschermt tegen vrije radicalen.

A-Derma Sensifluid claimt dat het make-up van gelaat en ogen verwijdert. Dat doet het, en hoe! Er blijft geen spoortje make-up achter. Ik heb niets negatiefs bemerkt zoals het branden van mijn huid, jeuk of roodhuid. Zelfs mijn waterproof eyelinerpotloden krijg ik er met groot gemak van af, zonder wrijven of poetsen. Een bijkomend voordeel is ook dat je nu alles in één hebt en niet meer hoeft te zeulen met meerdere flessen.”

Bestel hier online alle soorten gezichtsreinigingsproducten.

Tessa:

“Mijn favoriet van deze maand is Vichy NutriExtra lippenbalsem. In deze tijd van het jaar kunnen mijn lippen wel wat extra verzorging gebruiken.

Mijn lippen zijn droog, doen pijn en zien er niet mooi uit. Deze lippenbalsem van Vichy is daarom een uitkomst, want deze is speciaal voor droge en beschadigde lippen.

Als ik de lippenbalsem op doe, komt er een soort laagje op mijn lippen te liggen. Ik hoef maar twee keer per dag te smeren om mijn lippen de hele dag te beschermen. Ik kan alles eten en drinken en mijn lippen blijven prettig aanvoelen. De lippenbalsem heeft een lichtzoete geur en is makkelijk aan te brengen.”

 

Bestel deze lipbalsem hier online met korting.

 

Jolanda:

“Mijn maandfavoriet is de Schwarzkopf Reflex-Silver shampoo. Nadat ik ben gestopt om mijn haar te verven, is het nu 95% grijs, die overige 5% zijn nog wat verfresten. Mijn haar heb ik in fasen laten kortwieken, van schouderlang tot een bobline en nu heb ik een pixie haircut.

Maar hoe houd ik mijn nieuwe grijs mooi koel van kleur? Ook die paar blonde vlerken verstoren constant het beeld en maken mijn kapsel ordinair.

Een paar zilver-shampoo’s verder en een kapperbezoek weet ik het! In ieder geval gebruik ik nu het oude vertrouwde Schwarzkopf Reflex-Silver shampoo. Ik breng het één a twee keer per week op droog haar en op de donkere delen aan en laat het dan een half uur inwerken. De lichte grijze stukken ontzie ik, want dat wordt echt blauw. Daarna was ik het et voila: een mooie zilvergrijze kop zonder blauwe accenten.”

Bestel deze shampoo hier online in een voordeelset.

Rona:

Collistar Magic Drops Selftan is mijn favoriet deze maand. Al word ik ook in de winter nooit wit, op een gegeven moment zie ik wel een soort grauwsluier over mijn gezicht hangen. Ik las ergens dat mensen er in de winter vier jaar ouder uit zien omdat o.a. kringen onder de ogen meer opvallen.

Ik bestelde dan ook onmiddellijk een selftanner: de Collistar Magic Drops. Binnen een uur zou je een sunkissed glow krijgen d.m.v. walnootdopextract in combinatie met DHA Rapid (-snel-zelfbruinend concentraat), zonder risico van vlekken. Dankzij Vitamine E en een biotechnologisch derivaat van mais hydrateert het de huid goed. Drie druppels zijn genoeg; te gebruiken op een schone, droge huid. Of meng het door je nachtcrème.

Inderdaad heb ik na een uurtje al een mooie gloed. Wil je meer kleur, breng dan gerust nog een laagje aan. Ik gebruik het een paar keer per week en zie er net iets frisser uit, weg grauwsluier, hello sunshine! Het beste werkt het voor mij om eerst de drops aan te brengen, te laten drogen (tijdens yogaoefening) en dan mijn nachtcrème erover. Het kan ook op het lichaam gebruikt worden; meng dan een paar druppels door je bodylotion. Het ruikt subtiel geparfumeerd en geeft een aangenaam huidgevoel. En je doet erg lang met de 30 ml (glazen) flacon.”

Bestel hier de Collistar drops online.

Berna:

“Mijn maandfavoriet is Sebastian Potion 9 van Sebastian Professional. Afgelopen december ging ik op vakantie naar Afrika en daar wilde ik het water niet verspillen aan te lang douchen, dus ik zocht een conditioner die ik niet hoefde uit te spoelen. Mijn kapper Rob adviseerde Sebastian Potion 9 naast een goede hydraterende shampoo (de Hydre Shampoo).

Wat een geweldige combinatie: de shampoo is heel prettig en de conditioner is heerlijk. Het is oranje van kleur en ruikt zeer aangenaam. Op vakantie masseerde ik na het wassen een hoeveelheid door mijn haar, liet het drogen en dat ging prima. Nu ik weer thuis ben, föhn ik mijn haar en het valt soepel zonder pluis. Mijn haar glanst en voelt totaal niet vettig aan.

Ik lees op een site dat Sebastian een aantal Awards heeft gewonnen, waaronder met de Potion 9. Hoe toevallig! I love potion no. 9!”

SHOP hier jouw Potion 9 online!

Alexandra:

“Mijn favoriet is de Guhl Vochtherstel Daily Moisturize spray.

Nou ja zeg, vind ik op mijn ouwe dag toch nog een haarproduct waarover ik tevreden ben! En dat wil wat zeggen (vraag het maar aan mijn kapster of drogist).

Guhl Vochthersteller beweert de vochtbalans in het haar te herstellen en hoewel ik dat waag te betwijfelen – volgens mij kun je geen vocht in een haar stoppen – ik vind het een prima middel om mijn droge, pluizige en weerbarstige haar ’s ochtends weer toonbaar te maken.

Het werkzame deel, de babassu-olie (uit Brazilië, toe maar!), beschermt het haar tegen vochtverlies en maakt het zacht zonder te verzwaren. Dat heb ik al ettelijke malen gehoord van andere producten, maar meestal verdween met het pluis ook mijn krul. Met Guhl vochthersteller niet en daarom is dit mijn product van de maand.”

SHOP hier jouw Guhl vochtherstel spray en andere items uit de lijn online.

Gerti:

“Kan het wel, twee maanden achter elkaar dezelfde favoriet? In December favoriet van Harriet, nu ook mijn favoriet, Paula’s Choice C15 super booster. Maar ja, dit serum is zo goed dat het nogmaals een plek in onze maand toppers verdient. Een Holy Grail, zoals ze in Amerika zeggen.

Het bevat een hoge concentratie aan werkzame stoffen, vitamine C, E en ferulisch zuur. Het is dun, bijna waterig. Je hebt aan vijf druppels genoeg voor gezicht en decolleté. Heel zuinig in gebruik dus. Ik heb het nu een maand elke ochtend gebruikt en het flesje zit nog voor drie kwart vol. Het trekt snel in en laat geen plakkerig gevoel achter. Aan de geur moet je misschien wennen. Het ruikt een beetje naar worst. Dat schijnt het ferulisch zuur te zijn.

Helaas, helaas. Dit serum is niet in Nederland te koop. Natuurlijk zijn er mooie alternatieven, Medik8 CE Thione (ruikt heerlijk!) en hannah Opulance (hydrateert ook nog eens erg goed), maar diep van binnen wil ik alleen nog maar dit super booster serum.”

NOTE van de redactie: Dit product mag volgens de Europese richtlijnen van Cosmetica gebruik in Europa niet verkocht. Als alternatief adviseert Paula’s Choice RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum en de RESIST Skin Transforming Multi-Correction Treatment with Azelaic Acid + BHA.

Lees ook