Alles in het teken van glanzende zomerbenen, lukt het haar?

05:07 - 03:04
luistertijd 05:07 - leestijd 03:04

Gerti test Neoderma scrub, lotion + Guinot body glowAls ik de badpakcampagnes en de zomerartikelen in de glossy’s lees, word ik helemaal jaloers op de prachtige sunkissed skin van de modellen.

Nou lig ik niet graag in de zon en heb ik een hekel aan zelfbruiners want hoe goed ik ook exfolieer, het wordt altijd vlekkerig. Hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik met mijn melkblanke huid toch toonbaar ben in mouwloze jurkjes met blote benen?

Ik ga dit jaar voor een mooie natuurlijke huid, de glowing skin!

De prep: scrubben met Neoderma Bodyscrub

De basis voor een mooie glow zit in de voorbereiding: de huid scrubben en hydrateren.

Hiervoor gebruik ik de Neoderma Bodyscrub. Ik ben van mezelf geen scrubber. De eerste keer ga ik dan ook direct in de fout en breng ik de scrub aan onder de douche, op een natte huid.

Droog in plaats van nat scrubben

Als ik de gebruiksaanwijzing nog eens goed lees, zie ik dat je de scrub op een droge huid moet gebruiken. De korrels zijn vrij grof en op de wat kwetsbare huid van mijn decolleté en buik moet ik vooral niet te lang scrubben, dan ziet mijn huid rood als een kreeft. Maar benen en armen krijgen een flinke beurt. Daarna lekker afspoelen onder de douche.

Ingrediënten:

Als tweede ingrediënt staat polyethylene op de inci-lijst. De korrels zijn dus niet natuurlijk maar van plastic. Met alle ophef over plastic in cosmetica, zou dit in deze tijd niet meer moeten. Gelukkig zitten er ook verzorgende stoffen in als glycerine, allantoïne en bamboe extract als anti-oxidant.

zomerbenen 2

Gerti test Neoderma scrub, lotion + Guinot body glowNeoderma Body Lotion

Na het douchen, smeer ik mijn huid in met de Neoderma Body Lotion.

De bodylotion is wat dunner dan ik gewend ben. Het smeert daardoor goed uit, maar moet wel even intrekken voordat ik mijn kleren aantrek.

Voedende oliën

De body lotion bevat allerlei voedende oliën zoals avocado-, olijf- en tarwekiemolie. De lotion hydrateert dan ook goed, maar mijn eigen lotion die net iets dikker is, hydrateert wat beter. Ik krijg nu wat droge plekken op mijn voeten en onderbenen.

Het resultaat

Zowel scrub als bodylotion hebben een lichtgroene kleur die doen denken aan de zee. Allebei zijn ze geparfumeerd.

De geur van de scrub is een beetje zeperig, die van de bodylotion ruikt romig. Onhandig vind ik dat de grote flacons geen pomp hebben. Met mijn handen nog vol scrub moet ik de fles beetpakken om wat extra’s te pakken.

Goed te doen met keratosis pilaris

Ik scrub twee keer per week en hier moet ik wel echt aan denken. Normaal gebruik ik een exfoliant na het douchen die tevens hydrateert. Ik was huiverig of het scrubben wel goed zou zijn voor mijn keratosis pilaris, maar ik ben aangenaam verrast.

De huid van mijn bovenarmen voelt zacht, zonder de droge ‘puistjes’. Ook mijn bovenbenen en billen voelen aangenaam zacht, zonder pukkeltjes. Na twee weken is mijn huid goed voorbereid voor de volgende stap.

zomerbenen 3

Gerti test Neoderma scrub, lotion + Guinot body glowDe glow

Om mijn huid een mooie glow te geven, gebruik ik Guinot Glamour Sun gel, een zonnebescherming (met SPF15) met goudkleurige glansdeeltjes.

De gel bevat een olie-in-gel formule die de huid beschermt tegen zowel UVA als UVB. Het voelt vrij vettig aan en blijft dat ook een tijdje, maar mijn huid krijgt wél een mooie glans.

Subtiele glans

De goudglans spat er niet vanaf. Ik denk dat de gouden shimmer meer opvalt als je wat bruiner bent, maar ik heb toch het gevoel dat dat het in-witte weg is. Daarnaast beschermt het olielaagje tegen uitdrogen; waterdruppeltjes blijven op de huid liggen.

Vanwege de olie-achtige formule vind ik dit product niet geschikt voor elke dag. Ik heb het gevoel dat ik meer transpireer en ik zou het daarom niet gebruiken naar mijn werk. Maar voor een middag op het terras, en zeker voor een dagje strand, is deze sun gel uitermate geschikt.

Deze producten zijn ook goed te doen!

Alternatieve producten voor een mooie glow: Thisworks Perfect Legs, getest door Jolanda. Maar ook Nuxe Huile ProdigieuseOR, een mooie huidolie met een prachtige gouden gloed, raad ik aan. En let eens op speciale zomercollecties zoals de Terracotta serie van Guerlain die een huidolie met pigment en parelmoerglans bevat.

gertiGerti concludeert:

Ik heb moeite met het plastic in de scrub, maar ik moet eerlijk toegeven dat hij zijn werk goed doet. De bodylotion hydrateert goed maar had van mij een wat frissere geur mogen hebben zodat het frisse gevoel van de zee versterkt werd.

En hoewel de Glamour Sun Gel wat vet is, vond ik het resultaat prachtig. Ik zal deze zeker nog vaker gebruiken deze zomer!

Lees ook