De claim: een zichtbaar mooiere huid die weerstand biedt tegen tekenen van huidveroudering.

07:11 - 04:18
luistertijd 07:11 - leestijd 04:18

 

lubex

Lubex anti-age lijn.

Een gevoelige huid is lastig en ik ben echt heel kritisch geworden om lyrisch te zijn over nieuwe producten. Mijn huid is de laatste jaren zo opgeknapt dat ik er enorm zuinig op ben geworden. Als er wat nieuws op de markt komt dat geschikt is voor de gevoelige huid word ik wel getriggerd. Het kan altijd beter, toch?

Het merk

Lubex is Zwitsers en een onderdeel van een farmaceutisch concern. Daar ben ik zelf niet zo van onder de indruk want meerdere cosmetica merken hebben een oorsprong uit de farmacie, maar het was mij wel volledig onbekend en dat maakt nieuwsgierig! De lijn die werd geadviseerd op mijn huidtype (gecombineerd, gevoelig en neiging tot couperose) was de ‘classic’, de ‘rich’ zou te vet voor me zijn en voor de ‘light’ te oud. Dat vond ik jammer, want een ouder wordende huid kan gecombineerd of zelfs vet zijn. Lubex is niet het enige merk dat hier de boot mist.

Algemene indruk

Mooie stijlvolle doch sobere flacons in zilver gecombineerd met lichtblauw en grijs. De flacons hebben allen een perfect doseerpompje. Op de flacons staat niet vermeld hoe het product te gebruiken is, daar heb ik de doos voor nodig.

De goed leesbare tekst op de verpakkingen zijn in het Duits en Frans. Op iedere verpakking zie ik een kadertje met een tekst wat er niet inzit zoals parabenen, allergene parfumstoffen, kleurstoffen en paraffine. Dit is echt een trend die bijna alle merken volgen. Ik heb liever paraffine dan parfum in mijn crème.

Alle flacons staan met de dop omhoog behalve het serum die op de dop staat. Op de dozen staan per product de werkzame ingrediënten vermeld, best handig! Een tip dus: de dozen niet direct weggooien!

Claim

Intensieve formule voor een zichtbaar mooiere huid die weerstand biedt tegen tekenen van huidveroudering.

Jolanda test Lubex anti-age lijnCleansing milk

Is een reiniging met het watje en dat vind ik niet de beste reinigers. Het voelt niet schoon en vaak spoel ik het na met een milde schuimende reiniger. Dit ligt geheel aan mijn voorkeur. Maar ik heb het een paar dagen vol gehouden: het reinigt redelijk, voelt zacht en verdeelt heel mooi op de huid doordat het een mooie consistentie heeft.

Een kleine blik op de tekst van de verpakking vertelt mij dat het vitamine C, vitamine E en Co-enzym Q10 bevat. Allemaal juweeltjes voor de huid en daarbij een mix van goede vetjes en oliën. Daarbij ook door mij immer geweerde parfum, al blijkt dat hypoallergeen te zijn. Waarom altijd die geur?

Jolanda test Lubex anti-age lijnTonic

Hier verbaasde ik me hoe zacht dit aanvoelde op mijn huid en weinig ik hier van nodig had. Hoe langer ik test hoe meer ik hierop let, het verdelingsvermogen van een product op de huid. Dan is deze tonic een perfect voorbeeld.

Daarna een enorm zacht en droog gevoel op mijn huid, een mooie voorbereiding voor de verzorging.

Jolanda test Lubex anti-age lijnSerum

Het werken met laagjes vind ik fijn. Als een alchemist voeg ik iedere dag wat toe of laat wat achterwege naar behoefte van mijn huid. Dit serum is geschikt voor ieder huidtype en is gel-achtig van consistentie. Dit is heerlijk op mijn huid en hierna heb ik iedere keer de neiging om direct mijn CC cream te pakken. Zo verzorgd voelt mijn gezicht na het gebruik van dit serum.

De geur van het serum is aanwezig, maar stoort me niet. Toch vraag ik me wederom af waarom men altijd geur nodig heeft. Na weken gebruik zie ik niets nadeligs verschijnen in de spiegel en ik zie ook geen spectaculaire verbeteringen.

Jolanda test Lubex anti-age lijnEye intensive

Met oogcrème heb ik een aparte relatie, in de regel slecht omdat ik daar gezwollen ogen van krijg. Dat ligt niet aan de oogcrème, maar aan mij. Het beste effect bereik ik met mijn crème zonder SPF of met een serum.

Deze oogcrème bevat bio-chromone, wat ik niet ken en kan ontdekken wat het is. Wel de diverse peptiden, HAF (hyaluron) en algenextract; antioxidanten en vocht inbrengende werkstoffen.

Het richt zich op het voorkomen van gezwollen ogen en het verminderen van rimpels. Over het effect kan ik niet duidelijk zijn, ik heb geen lekkere klik met oogcreme’s.

Jolanda test Lubex anti-age lijnDay en night

Lubex heeft drie dagcrèmes in deze classic uitvoering, zonder SPF, met 10 en 30. In overleg hebben we zonder SPF gekozen aangezien mijn BB-en CC creams altijd SPF hebben.

Lubex heeft een onderscheid gemaakt in een dag- en nachtcrème wat betreft werkstoffen. Retinol werkt het beste ’s nachts en die nachtcrème is ook wat voller dan de dagcrème. De dagcrème is niet vettig, het is eerder een stevige crème die op mijn gezicht ligt. In de middag voelt het wel vettig op mijn huid. Het gevoel dat er wat op mijn huid ligt blijft aanwezig.

De dagcrème bevat hyaluron, een vochtbinder in tegenstelling tot de nachtcrème. Waar ik retinol, Q10, vitamines C en E en de Ceramides 1,3 en 6 ontdek, dus meer vettige bestanddelen. Dat vind ik prettig aan een nachtcrème, lekker vettig zodat ik glimmend naar bed ga.

jolanda na botoxJolanda concludeert:

Ondanks dat ik het liefst ongeparfumeerde producten gebruik, probeer ik te geloven in hypoallergene parfumstoffen. Sommige ongeparfumeerde cosmetica kan echt onaangenaam ruiken van de vetzuren en dat ben ik soms beu.

Om eerlijk te zijn, is Lubex niet beter dan mijn producten die ik normaal gebruik. Ik miste erg een goed mild schuimende reiniger, een exfoliator en mijn no-nonsense crème voor dag en nacht. Mijn gecombineerde huid wilt het liefste lichte dunne producten die de boel niet laten glimmen. Lubex liet mijn huid glimmen en liet een voelbare laag achter op mijn huid en dat vond ik niet prettig.

Is Lubex dan slecht? Nee, absoluut niet. Het is een prachtige lijn voor vrouwen van mijn leeftijd (45-50); verzorgend, beschermend en voelt enorm comfortabel. Maar degenen met een gecombineerde tot vette huid zou ik of voor de ‘light’ versie gaan voor de dagverzorging in combinatie met het serum. ’s Nachts zou ik zeker het serum met de nachtcrème gebruiken.

Claimtoets

Deze vind ik erg moeilijk omdat ik al zo tevreden was met mijn huid. Die huidverbetering is wel een klus van een paar jaar geweest en daar ben ik erg zuinig op. Als Lubex voor huidverbetering gaat, dan zou ik producten die ook de gecombineerde tot vette huid aanpakken op de markt brengen. Lubex koop je online.

Tip van BeautyJournaal: lees hier de bevindingen van de jonge beautyblogger Cynthia.

Lees ook