Van o.a Essie, Dior, L'Oréal, Yves Saint Laurent en Tom Ford..

02:45 - 01:39
luistertijd 02:45 - leestijd 01:39

Inspiratie nodig voor Pasen? Met deze pastelkleurige exemplaren ga jij pas echt goed gelakt het paasfeest in.

Shop the look!

1. L’Oréal Color Riche Le Vernis in de tint Nouvelle Vague nr. 851. Dit is een nagellak met geintegreerde topcoat dus dat scheelt weer extra lakken. Verkrijgbaar in een miniflesje dus je badkamerplankje kun je zo vol zetten als je wilt. Shop hem hier.
2. Yves Saint Laurent La Laque Couture in de tint Rose Scabiosa nr. 48. Een mierzoete tint inclusief een prachtige glans. Droogt snel en is langhoudend. Shop hier roze lakjes van andere merken.
3. Tom Ford Nail Laquer in de tint Indian Pink nr. 6. Dekt goed, geeft een mooie glans en de kleur houdt lang.
4. L’Oréal Color Riche Le Vernis in de tint Pistachio Drage. Deze pastelgroene lak komt uit dezelfde lijn als nr. 1. Shop hem hier.
5. Essie nagellak in de kleur Romper Room nr. 313. Een lieflijk lakje in het babyroze die perfect dekt. Shop de lak hier.
6. Dior Vernis in de tint Wonderland nr. 575. Een roze/koraalkleurige lak met natuurlijke harsen. Het versterkt de nagel, vult oneffenheden op, is langhoudend en komt met een extra lang en rond borsteltje zodat het beter lakt. Bevat verder geen geen formaldehyde.
7. Dior Vernis in de tint Muguet nr. 108 uit dezelfde lijn als Wonderland. De lak geeft je nagels een nude-look met redelijk transparant effect. Shop hem hier.
8. Essie nagellak in de kleur Fashion Playground nr. 311, een pastelgroene lak met een subtiele glitter voor een mooie glans. Shop de lak hier.

Waar komt de term ‘op je paasbest’ eigenlijk vandaan?

Deze term slaat op de Paasmis en communie van de Katholieke Kerk die verplicht was (ging je er niet heen, dan beging je een doodzonde).

Men ging altijd eens per jaar ter communie en dat was altijd met Pasen. Je kon pas ter communie gaan in staat van genade. Dat betekende dat je je dagelijkse zonden moest opbiechten want alleen dan kon je met een schoon geweten de communie ontvangen.

Hiervoor dofte men zich altijd op: zo gingen sommigen eens per jaar in bad speciaal voor de Paasmis. Niet alleen het innerlijk maar ook het uiterlijk werd dan ook flink onder handen genomen en vaak moest ook het huishouden eraan geloven (waarschijnlijk was dit al de voorloper van de grote lenteschoonmaak..).

Tegenwoordig gebruiken we de term alleen maar als we ermee bedoelen dat je er extra feestelijk qua kleding uit ziet.

Bron: wikipedia.

 

 

 

Ook leuk! Alexandra testte gele nagellakken! Bekijk haar review hier.

Lees ook