Van skin cycling tot een glazed donut look, deze trends mag je niet missen!

06:04 - 03:38
luistertijd 06:04 - leestijd 03:38

Als er één platform is opgeblazen afgelopen jaar, dan is het TikTok wel. Op dit platform vind je korte filmpjes over onderwerpen waarin jij zelf geïnteresseerd bent. Na urenlang research werk (lees: lekker Tiktokken), hebben wij de nieuwste beauty trends voor 2023 op een rijtje kunnen zetten. Als het hot is op TikTok, dan is het ook écht hot! Lees snel. 

Skin cycling

Skin cycling is een beautytrend waar ook dermatologen achter staan. Het idee achter skin cycling is het gezond houden van je huidbarrière door alleen op bepaalde dagen actieve stoffen te gebruiken. Het is eigenlijk ook een beetje detoxen: afkicken van het dagelijks gebruik van flinke hoeveelheden stoffen op je huid.

Als je skin cycling thuis wil proberen, exfolieer je de ene avond, gebruik je de volgende avond retinol en neem je vervolgens twee nachten ‘vrij’ van actieve ingrediënten om je huid een pauze te geven. Je wisselt hoog geconcentreerde producten dus af met rust om je huid de optimale hersteltijd te geven. 

Shoptips! Gebruik de Sunday Riley Good Genes Glycolic Acid Treatment voor een diep exfoliërende werking met gezuiverd melkzuur en breng de volgende dag het Skinceuticals Hydrating B5 serum aan op basis van hyaluronzuur en B5 voor een huidherstellend effect.

Glazed donut nagels 

Hailey Bieber zette de trend in 2022, maar ook in 2023 hebben we nog niet genoeg van de glazed donut nagellook. In een salon vraag je simpelweg om een melkwitte nagellak met een chrome poeder erop. Thuis kun je de look ook bereiken met een transparante chrome lak. 

Ik heb deze TikTok trend zelf al eens uitgeprobeerd, zoals in bovenstaande video te zien en i love it. Voor deze look heb ik de populaire HEMA ‘Girl with the pearl’ nagellak gebruikt. Dit product is door TikTok lange tijd uitverkocht geweest, maar is nu eindelijk weer terug op voorraad. Go get it!

Sultry, siren eyes

Geen zorgen, je kunt je innerlijke supermodel look uit de jaren 90 blijven rocken met deze zwoele oogmake-up trend. In 2023 zien we de sultry, siren eyes steeds vaker voorbijkomen!

Deze mix tussen een smokey eye en een cat eye laten je ogen een langwerpiger, en mysterieuzer uitzien. Een ideaal palette om deze look mee te bereiken is het prachtige Pat McGrath Labs Mothership VII Divine Rose palette. De oogschaduws bieden in een beweging volledige dekking en blenden prachtig samen. Experimenteer met goud, roze, perzik of brons en werk naar boven en buiten voor de populaire smokey cat eye look. 

Oh, en vergeet de look niet af te maken met een krachtige eyeliner! Of je nu een wing zet of het geheel donkerder maakt met een simpel lijntje, het kan allebei. Met de Benefit Roller Liner breng je een vloeiende beweging een dun of dikker lijntje aan. Dankzij het nauwkeurige vilten puntje gaat dit super gemakkelijk. Verkrijgbaar in zwart of bruin!

Vloeibare blush

Alles is vloeibaar in 2023, blush, bronzer, highlighter… noem maar op! Wat we veel voorbij zien komen zijn de prachtige liquid blushes van Rare Beauty. Ik heb ze in onderstaande video zelf geprobeerd en het pigment is echt out of this world. Helaas voor ons is dit merk nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar mocht je een bezoekje aan de Sephora op de planning hebben staan, dan moet je deze écht meenemen.

Gelukkig zijn er fijne alternatieven, die ook door TikTok zijn ontdekt. Met de Makeup Revolution Blush Bomb bereik je een prachtige airbrushed blush look. De formule is fijn op te bouwen tot de gewenste kleurintensiteit en is longwearing. 

Een andere dupe komt van ILIA, namelijk de Color Haze Multi-Matte Pigment. Dit is een blush en liptint in één. De kleur blijft fris op de wangen en transformeert in een matte finish op de lippen. De crème is verrijkt met jojoba- en kokosolie, voedt daarmee de huid en laat zich mengen tot een natuurlijk kleuraccent. Verkrijgbaar in meerdere mooie tinten!

Psychodermatologie

Na tieners met cystische acne jarenlang te hebben verteld dat ze door de pijn heen moeten lachen, geeft de skincare branche nu eindelijk toe dat geestelijke gezondheid effect heeft op de huid. Dermatologen weten dat er een verband is.

Slecht slapen, stress of angst kunnen allemaal leiden tot een uitgedroogde huid. Bovendien, als iemand aan ernstige acne lijdt, kunnen ze zich angstiger of depressiever voelen als ze geen vertrouwen hebben in hun uiterlijk. De verbinding tussen geest en huid inspireert beautymerken nu om opnieuw te formuleren wat ‘een goede huid’ nu eigenlijk betekent. 

Pronken met puistjes wordt steeds cooler, of beter gezegd normaler. Talloze merken tonen voor het eerst een ‘echte huid’ (met poriën en al) in marketing campagnes. Het merk Glow Recipe ging zelfs zo ver dat ze uitdrukkingen als ‘perfecte huid’ en ‘poreless’ verwijderden uit hun merkvocabulaire. 

Op TikTok wordt de echte huid omarmd. Steeds meer influencers laten zien wie zij echt zijn. Geen perfect plaatje, geen perfecte huid. Minder stress over een puistje zal in het nieuwe jaar hopelijk leiden tot minder puistjes in het algemeen. 

beautyjournaal shop

Lees ook