Welk van deze gele lakjes is het mooist?

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

Wat te doen als de zomer maar uitblijft en de zon niet wil schijnen? Dan geven we onze nagels maar een lekker zonnig kleurtje, dat staat altijd leuk. Keuze te over, want behalve de standaardzomerkleuren roze, rood, koraal en oranje liggen ook alle andere kleuren van de regenboog in de schappen tegenwoordig.

In menig beautyblog of –blad kon je dit voorjaar lezen dat Chanel de trend zette met haar mimosagele nagellak, maar de oudere meisjes onder ons weten wel beter: begin jaren tachtig waren ‘andere’ kleuren nagellak ook een rage, van geel tot paars en groen tot zwart. Vooral van Invite, als ik het me goed herinner.

Hoe dan ook, de gele nagellak is terug van weggeweest en hoewel lang niet iedereen er dol op is – mannen zeker niet – heb ik er vijf getest in verschillende prijsklassen.

Chanel Le vernis 577 Mimosa, €22,- 13ml

De naam is een schot in de mimosa, want het is inderdaad exact de kleur van dit mooie zomerse bloemetje, met een heel klein parelmoertje erin. De lak is gemakkelijk dun op te brengen met een perfect kwastje en droogt supersnel. Het flesje heeft een trechtertje in de hals, waardoor de lak goed gedoseerd op het kwastje komt en het kan omvallen zonder te veel te morsen. Zonder topcoat blijft hij zeker vier dagen onbeschadigd.

Shop Chanel lak hier online met korting.

HEMA nailpolish 19, €2,25 7ml

De nagellak van de HEMA behoeft nauwelijks aanbeveling, want de kwaliteit- en prijsverhouding is denk ik wel bij iedereen bekend. Grappig was dat van mijn vijf met verschillende merken gekleurde nagels, telkens weer de HEMA eruit gepikt werd als mooiste kleur. Vooral handig dat ze deze en andere aparte kleurtjes in een klein flesje verkopen, zodat je wat makkelijker experimenteert. Ook deze lak bleef zonder toplaag vier dagen in goede staat.

Shop HEMA nagellak hier online.

Anny Sunday in Park, €9,95 15ml

Dit merk had ik nog niet eerder geprobeerd en als ik op gele nagellak was uitgegaan in de winkel, had ik dit merk zeker overgeslagen: van buitenaf lijkt het eerder mosterdgeel. Maar niks is minder waar: het is een sprankelende kleur geel die dicht in de beurt van Chanel komt, zij het zonder parelmoerglansje, maar dat vind ik juist wel mooi. Jammer dat het flesje erg hoekig is, daardoor is het voor gebruik moeilijk tussen de handen te rollen om de lak te verwarmen. Schudden geeft namelijk een grotere kans op luchtbelletjes op je nagel. Helaas blijft de lak niet erg lang zitten, na twee dagen was hij al erg gebladderd.

Shop deze lakjes van Anny hier online.

Only You 113 Bananasplit, €4,95 10ml

Een kleur geel die afwijkt van de eerste drie – het is een heel zacht vanillegeel, erg mooi bij een zongebrande huid en wat minder in your face dan knalgeel. De prijs is alleszins redelijk, maar aan goedkoop kleeft ook een nadeel. Het kwastje is absoluut belabberd, dik en rond, waardoor het onmogelijk is de lak, die al iets aan de dikke kant is, dun en egaal op te brengen. Met als resultaat dat de lak al dezelfde dag begint te bladderen. Jammer.

Shop dit lakje hier online.

Ciaté Big Yellow Taxi, €11,95 13.5ml

De flesjes van Ciaté waren veel te zien op de beautypagina’s dit voorjaar – ongetwijfeld vanwege het lieve zwarte strikje dat het flesje siert. Persoonlijk vind ik het geen fijn formaat: je kan het flesje niet rollen, en het is plat en erg breed, waardoor je volgens mij het niet goed leeg kunt krijgen. Het kwastje is van matige kwaliteit en de nagellak streept dan ook erg. Na drie laagjes is dat niet meer zichtbaar, maar ik vind drie lagen aan de dikke kant. Over de kleur ben ik zeer tevreden: fel, naar citroen neigend geel – een ideaal tenenkleurtje.

Shop Ciate lakjes hier online.

Conclusie? Duurkoop (Chanel) is in dit geval zeker geen miskoop. Voor eenklassieke kleur zou ik dit merk beslist aanraden. Echter voor een kleurtje dat je misschien na een paar keer dragen zat bent, is de nagellak van de HEMA zeker goed genoeg. De kleuren zijn vrijwel identiek. Jammer dat de twee geeltjes die duidelijk anders waren, de vanille van Only You en het citroentje van Ciaté niet makkelijk egaal op te brengen zijn, want dat weerhoudt je ervan ze vaak te gebruiken. En dat maakt een nagellak in het laagste of middensegment toch nog aan de dure kant.

Lees hieronder meer reviews van Alexandra.

Lees ook