Roos, patchouli, mooi hout en romige vanille. Smullen!

03:28 - 02:04
luistertijd 03:28 - leestijd 02:04

Maxim zegt JA tegen Si van Giorgio Armani

Giorgio Armani Si

Het was de mysterieuze schoonheid van Cate Blanchett die mijn aandacht trok naar de reclame van dit parfum.

Al moet ik zeggen dat het wel even wennen was om haar los te zien van de enigmatische Elvenkoningin Galandriel uit de film ‘The lord of the rings’.

Opeens zag ik een vrouw van vlees en bloed die lacht, huilt, flirt en verleidt. Een vrouw die JA zegt tegen het leven én de liefde.

Voor een vrijgevochten vrouw die goed weet wat ze wil

Volgens Giorgio Armani is Si een onweerstaanbaar mengsel van charme, kracht en onafhankelijkheidsgeest, een geschenk aan de moderne vrouwelijkheid. Het parfum is bedoeld voor de vrijgevochten vrouw die goed weet wat ze wil.

De neus Christine Nagel vertaalt het Armani idee naar een fruitig chypre parfum. Voor de topnoten gebruikt ze een combinatie van cassis en fresia. In het hart plaatst ze het klassieke duo van roos en patchouli.

In de basis versterkt ze de compositie met vanille, wit hout en Orcanox. Deze laatste is een synthetische ambergris vervanger, ook bekend onder de naam Ambroxan. Denk aan de Molecule 02 van Escentric Molecules of Not a Perfume van Juliette has a gun. Beide geuren bestaan slechts uit deze enkele molecule.

Afgeleid van Armani Privé collectie

Het parfum is verpakt in een simpele glazen flacon met een zwarte dop in de vorm van een steen. De simpele elegantie van het flesje is afgeleid van de Armani Privé collectie. Alleen worden de lijnen van de Si flacon op een vrouwelijke wijze afgerond.

En in tegenstelling tot de sobere zwarte kleur van de Privé lijn is het flesje gemaakt van doorzichtig glas waardoor de pastelroze kleur van de essence goed zichtbaar is.

Maxim zegt JA tegen Si van Giorgio ArmaniVeel fruit – licht en diep

Si van Armani opent met een frisse vitamineboost van fruit. Véél fruit. In tegenstelling tot wat ik in de beschrijving lees, herken ik de frisheid van aardbei, het zuurtje van abrikoos en de tropische zoetheid van mango en papaja.

De zwarte bessenakkoord oftewel cassis geeft een verrassende wending aan dit fruitige vuurwerk door het een beetje diepte en mysterie te verlenen.

Het klassieke duo roos en patchouli is een onmiskenbaar DNA  voor populaire vrouwen geuren. Denk aan Coco Mademoiselle, maar ook Miss Dior Cherie (eveneens gemaakt door Christine Nagel). In de basis van Si herken ik ook nog een andere moderne hit: zachte houtnoten versierd met gourmandachtige accenten van zoete romige vanille.

MaximMaxim concludeert:

Si van Armani is wat vele vrouwen een lekkere geur zullen noemen. De bekende parfumcriticus Luca Turin waardeert de goede compositie van het parfum met 4 uit 5 sterren.

Het is een fijne variatie voor liefhebbers van ‘nouveau chypres’ en frisse fruitigheid zoals in Miss Dior Chérie of Coco Mademoiselle.

Het is ook een fris alternatief voor fans van La Vie est Belle van Lancome. Si geeft een aangenaam fris fruitig aura af, dat echt door velen als heel aangenaam ervaren zal worden.

Lees ook