Glam satijn mat

02:46 - 01:40
luistertijd 02:46 - leestijd 01:40

Ach, het zal niet dagelijks voor komen, hoewel?, maar mocht je een Rode Loper momentje hebben, dan hebben we hier nog wat handige tips voor je, om een smetteloos make-upje te maken en te houden.

  1. Zorg voor een onberispelijk schone huid, het is het canvas waarop je moet werken. Brush je huid van te voren met bijvoorbeeld de Clarisonic om het huidoppervlak loeiglad te maken: des te mooier hecht de skincare en je foundation en des te mooier oogt het ook.
  2. Dep je huid erna droog met een tissue om eventueel residue van cleansingproducten te verwijderen en de huid mat te maken.
  3. Wees spaarzaam met je foundation. Teveel, en te cakey oogt niet alleen onprettig voor het oog van je mede-red-carpet-walker, maar kan ook naar beeld op foto opleveren. Houd het natuurlijk, kies voor een dun laagje satijn matte foundation. Lees hier over mooie foundations. Lees ook dit artikel hoe je back flash op foto’s voorkomt.
  4. Zijn er nog donkere schaduwen weg te werken of kleine huidoneffenheden? Gebruik dan liever een concealer dan nog een laag foundation. Lees dit artikel nog eens over een concealertest met tips van topvisagist Lydia le Loux.
  5. Om je make-up te fixeren blot je hem nog eens met een tissue of blotting paper en powder je je gezicht af met een translucent poeder. Wees voorzichtig met het poederen, om als nog een cakey teint te krijgen. Lees dit artikel erover.
  6. Kies zoveel mogelijk voor een matte make-up. Teveel shimmer kan er lelijk uit gaan zien in de schijnwerpers. Wees daarom ook spaarzaam met de highlighter. Beperk hem tot de jukbeenderen, voor een klein beetje lifiting effect. Lees ook deze highlighter test.
  7. Gebruik een primer onder je oogschaduw, om de kleur langdurig vast te houden. Handig kan het ook zijn eerst een crème oogschaduw aan te brengen en daar overheen je poeder oogschaduw.
  8. Een mooi natuurlijk effect voor de lippen creëer je gewoon met je vingers. Gewoon deppen met kleur. Geen harde liners gebruiken of de omtrek tekenen met je lipstick. Te hard. Handig is wel weer het gebruik van de invisible liner van Dior. Lees de test van Gerti hierover. Zin in een nude lip? Topvisagist Sandra Govers geeft advies.
  9. Je wenkbrauwen: kam ze mooi op, maar groome ze niet teveel. Gaten tussen de haren kun je opvullen met een iets lichtere kleur dan de haartjes van nature zijn. Lees hier een test over ideale wenkbrauwpoeders.
  10. Neem je lipmake-up, poeder en blottingpaper mee in je tas, voor een snelle touch-up.

Lees ook