Welke lipliner laat haar lipstick niet uit lopen?

04:32 - 02:43
luistertijd 04:32 - leestijd 02:43

invisible lipliners

In mijn shopblog en review over budget lipstick hebben jullie kunnen lezen dat ik een voorkeur heb voor rode lippenstift. Als je ouder wordt, wordt rood een gevaarlijke kleur. De lippenstift loopt in de verticale lijntjes van je mond en al snel zie je er niet meer uit.

Er zijn verschillende manieren om uitlopen te voorkomen:

  • Je lippen eerst helemaal met lippotlood inkleuren. Helaas kan dit je lippen uitdrogen.
  • Je lippen stiften, afhappen, een ultradun laagje poeder aanbrengen en een tweede laagje lippenstift aanbrengen. Ook dit verlengt de houdbaarheid.

Beiden methoden gebruik ik vrijwel nooit. Wat ik wel gebruik: de onzichtbare lipliner! Onzichtbare lipliner breng je om je om je mond aan, voor of nadat je de lippenstift aangebracht hebt. Het werkt als een barrière, een dijkje, en  vult de plooitjes rond je mond op waardoor de lippenstift niet meer uit kan lopen. Ik testte er vier.

Alle vier worden ze onderworpen aan de meest ultieme test: de lippenstift die het slechtste uit mijn test kwam: Etos Colour Glam 009. Ik breng de lippenstift direct vanuit de stick aan, zonder penseel en zonder gekleurde lipliner.

De base line, dit is dus wat er gebeurt zonder lipliner:

Direct na aanbrengen

Direct na aanbrengen

Na drie uur, zonder lipliner

Na drie uur, zonder lipliner

En dan nu de test!

The Bodyshop Lip Line Fixer

Een uitschuifbaar potlood dat bestaat uit siliconen en diverse wassoorten. Deze onzichtbare lipliner kende ik al een tijdje en ik was er redelijk tevreden over. Je ziet op de foto dat de lipliner werkt, niet perfect, maar de lippenstift loopt minder uit dan zonder lipliner. Het uitschuifmechanisme is erg handig. Ook blijft de dop goed zitten. Geen rotzooi in je make up tas.

Een goed betaalbaar alternatief – je shopt hem hier online.

Make Up Store Lip Sealer

De Lip Sealer is een vloeibare lipliner en zit in een soort nagellakflesje, met een kwastje in de dop. Dat kwastje is helaas veel te groot en onbruikbaar voor precisiewerk. Ik gebruik een eyeliner penseel. Met het penseel trek je een lijntje rond je mond nadat je je lippenstift aangebracht hebt. Ik vind dit bewerkelijker dan een potlood. Het resultaat is ook minder. De Lip Sealer rijkt vrij chemisch, en ik vermoed dat er alcohol inzit.

Dit merk is niet meer te koop in Nederland.

Paula’s Choice Long Lasting Lipliner Clear.

Dit is ook een uitschuibaar potlood met als extra een soort puntenslijper in de dop. Deze valt er in mijn tas helaas af. De stift bestaat vooral uit wassen en thickeners. Een woord dat ik maar niert vertaal want onder dik,makers verstaan we meestal iets anders. Ook deze lipliner doet zijn werk goed.

Shop Paula’s lipliner hier online.

Dior Universal Lipliner Pencil.

Een potlood met aan het andere uiteinde een kwastje, luxe verpakt in een doosje inclusief puntenslijper. Dit potlood moet je dus slijpen, is niet uitschuifbaar. Het nut van het kwastje begrijp ik niet. Na aanbrengen is er geen reden om het lijntje te vervagen. Het is onzichtbaar.  Ook dit potlood doet zijn werk. Het resultaat is te vergelijken met Paula’s Choice. Dat vond ook de fotografe.

Shop Dior’s lippotlood hier online.

Gerti concludeert:

Zo’n onzichtbare lipliner is echt een uitkomst. Je lippenstift loopt veel minder snel uit. Zoals je op de foto’s ziet, houden geen van allen uitlopen helemaal tegen, maar de resultaten mogen er zijn.

Ik gebruik geen lippenstift meer zonder onzichtbare lipliner! Wel ben ik overgestapt van de Lip Line Fixer van de Bodyshop naar de Long Lasting Lip Liner van Paula’s Choice, de onbetwiste winnaar wat mij betreft. Deze geeft het beste resultaat tegen de beste prijs. Helaas alleen online verkrijgbaar.

De lipliner van Dior is van dezelfde kwalitatief maar een stuk duurder. Als prijs er niet toe doet, is Dior een goede keuze, vooral omdat die gemakkelijker verkrijgbaar is dan die van Paula’s Choice. Qua prijs en verkrijgbaarheid is ook de lip line fixer van de Bodyshop een prima alternatief.

Met dank aan Mireille Aikman voor de foto’s.

Lees ook