Concealers, highlighters en brighteners..

16:52 - 10:07
luistertijd 16:52 - leestijd 10:07

Concealers, highlighters en brighteners…Wat is nu het verschil tussen deze must-have beautyproducten en waar gebruik je ze precies op je gezicht?

Lees hier de resultaten van mijn test van elf highlighters.

Estée Lauder Ideal Light Brush-on Illuminator,  25,-

Belofte; laat je huid stralen. Verdoezelt imperfecties. Combinatie van een concealer en een highlighter . Met het applicatiekwastje kun je je gezicht in een handomdraai laten stralen en opfrissen en donkere kringen, vlekjes of schaduwen verdoezelen. Een lichtreflecterende technologie verspreidt het licht zodanig dat fijne lijntjes, rimpels en onvolmaaktheden verdwijnen.

Resultaat;

De Estée Lauder Ideal light brush-on illuminator beschikt over net  iets meer dekkingskracht dan andere illuminator pennen, waardoor hij met recht ook een concealer genoemd kan worden. De substantie camoufleert prachtig zonder dat hij te dekkend wordt. En de subtiele glans in het product is erg mooi, zonder dat hij te overheersend is. Het kwastje als applicator is perfect voor gebruik en handig te hanteren. Wil je hem gebruiken als concealer, zorg dan dat je een kleur kiest die een tintje lichter is dan je huidtoon. Zeker ook als je hem als highlighter wilt gebruiken. Hou je niet van foundation, maar ben je toch op zoek naar een product wat je huid er stralend uit laat zien en je wat dekkingskracht geeft, dan kan ik je dit product van harte aanraden. Kies in dat geval wel een kleur die het dichts bij je huid toon ligt. Hij is er in 5 mooie kleuren, wat een ruim aanbod is voor een illuminator. De verpakking is mooi nude glanzend en vrouwelijk, en straalt luxe uit. De prijs kwaliteit vind ik erg goed, daar dit met recht een multi-functioneel product genoemd kan worden.

Yves Saint Laurent Touché Éclat Radiant Touch, € 33,-

Belofte; geeft je de mogelijkheid om lichtaccenten aan te brengen daar waar het gezicht het nodig heeft voor een frisse en opgelichte teint. Door het licht op te vangen en te weerkaatsten, verlicht Touche Eclat de schaduwzones van het gezicht en laat de huid weer stralen.

Resultaat;

De klassieker onder de highlighters….en de highlight pen die de trend heeft ontketend. Beschikt over een hele mooie structuur. Hij is namelijk zo licht van substantie dat hij niet in de huidplooien gaat zitten. Perfect om op het ooglid te gebruiken als je last hebt van donkere of rode oogleden. Hij neutraliseert namelijk prachtig. Visagisten gebruiken hem vaak tijdens shows als basis voor onder de oogschaduw, zodat we er verzekerd van zijn dat de oogschaduw exact dezelfde kleur heeft bij elk model. Ben je op zoek naar een highlighter waar geen glitter in verwerkt is? Dan is de Touche Eclat het juiste product voor jou. Hij licht namelijk erg mooi op, zonder dat er glitter of glans in verwerkt is. Hij is perfect voor het vervagen van schaduwen en kringen, maar mocht je behoefte hebben aan iets meer dekkingskracht dan zou je er een concealer onder moeten gebruiken. Daar de Touche Eclat niet de volledige dekkingskracht heeft van een concealer. Hij is er inmiddels in Europa in vier tinten. En in het buitenland ben ik hem zelfs tegen gekomen tot aan nr 8. Ik kan niet wachten tot deze ook hier beschikbaar worden. De verpakking is luxueus metallic goud in de huisstijl van YSL. De prijs is wat aan de hoge kant, maar er is dan ook geen andere highlighter met de structuur en substantie van de Touche Eclat van YSL…Lees ook dit artikel.

Dior Skinflash Radiance Booster Pen, € 37,-

Belofte; de innovatie van de Skinflash is het Light Booster Complex, dat werkt als een lichtspecialist om oneffenheden te vervagen en je gezicht op de juiste manier te belichten. Met als resultaat een gladdere huidstructuur en een uitgeruste uitstraling. De schaduwzones zijn verdwenen en je hebt een stralende teint.

Resultaat;  de Dior Skinflash Radiance Booster pen is Dior’s kijk en antwoord op de Touche Eclat van YSL, en ze hebben het goed gedaan. Mooi aan dit product is dat hij in vijf mooie kleuren beschikbaar is, waaronder ook de Shimmery White en de Golden Glow  die dienst doen als prachtige highlighters en een mooie glans bevatten. De overige drie kleuren bevatten bijna geen glitter of glans. De substantie beschikt over iets meer dekkingskracht dan de Touche Eclat en kan dan ook met recht een oplichtende concealer genoemd worden, die je kunt gebruiken om kringen te vervagen en schaduwen op te lichten. Ook kan hij als extra highlight gebruikt worden over je concealer voor net dat extra beetje dekkingskracht en oplichting. De prijs is wat aan de hoge kant, ondanks dat hij iets goedkoper is dan de Touche Eclat van YSL. De inhoud van de YSL is namelijk iets groter en bevat dus meer product. De verpakking is mooi metallic zilver en doet luxe aan.

Clarins Instant Light Brush-On Perfector, € 20,95

Belofte; de Instant Light Brush-On Perfector laat imperfecties verdwijnen en geeft de huid  een stralende teint. Schaduwzones  van het gezicht worden opgelicht  dankzij het speciale  “Light Optimising” complex . De huid blijft soepel en fijne lijntjes verdwijnen door de vochtinbrengende en anti -verouderende eigenschappen.

Resultaat;  Een goede highlighter/concealer pen,  vergelijkbaar met de Dior Skinflash Radiance Booster Pen. Hij beschikt over een goede dekkingskracht, zonder dat hij in de huidplooien gaat zitten en is daarom uitermate geschikt als je geen volwaardig concealer wilt gebruiken, maar wel behoefte hebt aan een frissere uitstraling. Ook kan hij goed over je concealer heen gebruikt worden voor een extra highlight. Beschikbaar in drie kleuren, voor de lichte tot medium getinte huid. Ben je op zoek naar een vergelijkbaar product zoals de Touche Eclat van YSL of de Dior Skinflash Radiance Booster pen, maar voor een iets betaalbare prijs? Dan is de Instant Light Brush-On Perfector een zeer goede keus. De prijs kwaliteit verhouding is namelijk erg goed. En de verpakking is even luxe als Dior Of YSL.

Mac Cosmetics Prep + Prime Highlighter, € 23,-

Belofte; een highlighter pen met een precisie applicator. Laat de huid stralen waar jij wilt. Fluweelzacht in aanbrengen, te gebruiken over je make-up heen als highlighter, onder je  make-up als primer of om je huid op te lichten waar nodig.

Resultaat; Onderscheidt zich van andere highlighters en concealers door zijn pigmenten. Hij komt namelijk in drie tonen; met een roze, gele of oranje ondertoon. En is hierdoor perfect voor highlighten en kleurcorrectie. Laat schaduwen en tekenen van vermoeidheid makkelijk camoufleren. Ook door zijn goede dekkingskracht. Gaat niet in de huidplooien zitten, maar kan wat aan de droge kant zijn voor de droge huid. Gebruik in dit geval een goede crème onder de concealer, waardoor hij mooier vermengt met de huid. De prijs is uitermate goed. De verpakking is mooi glanzend zwart en modern zoals van MAC verwacht kan worden.

Pupa Luminys Touch, € 15,95

Belofte; Luminys Touch geeft het gezicht met een enkele klik op de pen direct helderheid en glans op de donkere gebieden van het gezicht, waar de huid dof en grauw is. Een buitengewone formule die ontwikkeld is om een perfect make-up resultaat te combineren met een effectieve behandeling: een all-round cosmetica-effect dat de huid helderder maakt en donkere kringen onder de ogen vermindert.

Resultaat; Hoort in het rijtje thuis van de Dior Skinflash Radiance Booster pen en de Instant Light Brush-On Perfector van Clarins. Pupa gaat alleen nog een stapje verder door oplichtende en verhelderende ingrediënten aan zijn illuminator pen toe te voegen. Ze beloven dat de helderhuid van de huid al na 14 dagen met 4% is verbeterd. Hij is perfect om alleen te gebruiken als je een lichte camouflage nodig hebt, maar ook uitermate geschikt om over je concealer heen aan te brengen voor een extra oplichtend effect. Kies in dit geval wel een toon lichter dan je eigen huidtoon. Komt in drie kleuren voor de lichte tot de medium getinte huid. Heb je een warmere huidtoon, dan zal je waarschijnlijk niet de juiste kleur vinden binnen dit aanbod. De prijs kwaliteit verhouding is zeer goed. Lees ook dit artikel erover.

Lancôme Teint Miracle Instant Retouch Pen, € 29,50

Belofte; perfectionerend en corrigerend penseel verrijkt met micro fluorescerende deeltjes die de natuurlijke uitstraling verhogen. De textuur hydrateert, versmelt gemakkelijk met de huid en voelt niet vet aan. Het verheldert de huid, maakt de huid glad en corrigeert met verfijnd licht.

Resultaat; een goede highlighter/concealer pen met een goede dekkingskracht en mooie pigmenten.
Komt in maar liefs zes huidtonen, waardoor hij geschikt is voor de lichte tot de warm getinte huid. Hierdoor onderscheidt hij zich eigenlijk al van anderen highlighter en concealer pennen. Alleen YSL en Estée Lauder bieden highlighters aan voor de warmere huidtoon. Ook deze pen is uitermate geschikt als concealer en is met zijn lichte substantie erg geschikt voor vrouwen die geen zware concealer willen gebruiken. Door zijn subtiele lichtreflecterende kwaliteiten kan hij uitstekend als highlighter gebruikt worden. Neem hem in dit geval een toon lichter dan je eigen huidtoon. De verpakking is super vrouwelijk en tijdloos met zijn metallic zilveren uitstraling. En de prijs kwaliteit verhouding is goed. Lees ook dit artikel.

L’Oréal True Match Touche Magique, € 10,99

Belofte; het penseeltje camoufleert fijne lijntjes, kringen en imperfecties. Gebruik True Match Touche Magique op ieder moment van de dag. Het resultaat is een verhelderend, egaal en gladdere huid rondom de ogen en geeft de hele dag een frisse uitstraling.

Resultaat; de substantie van deze concealer is dikker dan dat je van een concealer pen gewend bent. Helaas is de substantie dan ook wat stugger. De dekkingskracht is hierdoor wel krachtiger dan bij anderen. Maar zeker als je een droge huid hebt, kan hij lastig met de huid te vermengen zijn. Gebruik in dit geval een goede oogcrème als basis onder je concealer. Als applicator heeft L’Oréal zoals bij de meeste concealer pennen voor een kwastje gekozen.  Er is alleen wel degelijk een verschil in kwaliteit op te merken, daar dit kwastje wat dikker is, sneller piekt en uit elkaar gaat staan. Ik noem de L’Oréal True Match Touche Magique  pen bewust alleen een concealer, door zijn dikkere substantie en het feit dat er geen glans aan het product is toegevoegd. Hij is beschikbaar in 6 tonen, van de lichte tot de warme huidtoon. Als concealer vind ik de prijs-kwaliteitverhouding in orde.

Maybelline Dream Lumi Touch Highlighting Concealer, € 9,95

Belofte;  andere concealers zien er onnatuurlijk uit en voelen alsof ze je huid verstoppen. Onze concealer laat licht door, verspreidt het en voelt licht aan op de huid dankzij de gel-basis. Gebruik de dream lumi touch concealer voor het maken van highlights in je gezicht. Het resultaat is een stralende finish en een frisse uitstraling!

Resultaat; deze concealer is vergelijkbaar met de L’Oréal True Match Touche Magique. Zijn substantie is wat luchtiger door zijn gel-basis, waardoor hij zich ook mooier vermengt met de huid. Hij beschikt over een goede dekkingskracht en is in drie kleuren beschikbaar. Het is een goede concealer , maar ik had hem graag in een groter kleuraanbod gezien en met meer lichtreflecterende capaciteiten voor het echte highlighter effect. De applicator in kwast vorm is dikker dan je gewend bent van andere concealer pennen. De substantie van de concealer is echt heel prettig. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik dan ook goed.

Laura Mercier Secret Brightener Pen, € 30,-

Belofte; Laura Mercier Secret Brightener is een kleur corrigerende highlighter die donkere kringen vervaagt, schaduwzones oplicht en kleurcorrigerend werkt op de huid.

Resultaat; de Laura Mercier Secret Brightener Pen is een echte brightener pen en mag dan ook niet verward worden met een concealer pen. Een brightener breng je aan onder je concealer om schaduwen en kringen te verdoezelen en je huid op te lichten. Hij is ook uitermate geschikt als highlighter op bijvoorbeeld het voorhoofd, de jukbeenderen, onder de wenkrauw, op de neusbrug, de cupidoboog van de mond en de kin. Door zijn lichtreflecterende eigenschappen weerkaatst hij het licht op zo’n manier, dat je een stralende huid krijgt. Breng hem echter niet aan op puistjes of onzuiverheden, daar hij zoveel glans bevat dat hij deze juist zal accentueren. De Laura Mercier Secret Brightener pen maakt deel uit van een drie stappen beauty regime om je huid prachtig te camoufleren en je een stralende teint te geven. Je brengt als eerste de secret brightener pen aan onder het oog, dan de secret concealer en als fixatie gebruik je de secret brightener powder. Het geeft prachtige resultaten, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel vrouwen teveel stappen zijn. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren; met een roze ondertoon en met een gele ondertoon. De glans is vrij zilver en kan hierdoor op een donkere huid soms wat grijzig ogen. Het is in dat geval belangrijk dat je hem goed vermengt met de juiste kleur concealer. De prijs is wat aan de hoge kant, maar het is een prachtig product, dat je wel even moet leren gebruiken.

Laura Mercier Brightening Powder, € 22,-

Belofte;  Laura Mercier Secret Brightening Powder is een vederlicht poeder die gebruikt wordt om de secret brightener pen, secret concealer en de secret camouflage fixeert  en een prachtig  licht reflecterend effect geeft.

Resultaat; de Laura Mercier Secret Brightening Powder is een super luchtige poeder met prachtige licht reflecterende en oplichtende kwaliteiten. Je gebruikt hem om de secret brightening pen, de secret concealer, en/of de secret camouflage te fixeren. Perfect voor gebruik onder de ogen, de neus vleugels, de kin en het voorhoofd. Hij laat schaduwen, rode plekjes en/of verkleuringen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gebruik je liever geen poeder, maar heb je wel behoefte aan een lichte fixatie en extra oplichting van je huid? Dan is de Secret Brightening Powder echt het product voor jou. De poeder is namelijk zo luchtig dat hij geen poeder ‘spoor’ achter laat op de huid en de huid mooi glanzend houd zonder een glitter effect. De prijs kwaliteit verhouding vind ik dan ook meer dan goed.

Lees ook