Welke concealers vindt deze make-up artist het beste?

13:53 - 08:20
luistertijd 13:53 - leestijd 08:20

BeautyJournaal’s make-upexpert Lydia le Loux is de afgelopen weken heel druk voor ons bezig geweest om maar liefst 12 verschillende concealers te testen. Dit deed ze op zichzelf, maar ze heeft ze ook meegenomen naar de Fashion Week om ze backstage allemaal op haar modellen uit te proberen. Zoals je weet werkt La Loux elke Fashion Week editie weer als Chef de Cabine make-up….

Voordat je de testresultaten gaat bekijken, moet je eerst nog even deze informatie tot je nemen, aldus onze Lydia:

Onderstaande producten zijn getest op hun camouflerende kwaliteiten en niet op anti-verouderings- en andere claims. Daarvoor moet je zo’n product toch meerdere weken testen.

Laura Mercier – Secret Concealer kleur 02, 

Claim: Vochtrijke concealer,  speciaal voor verkleuringen/kringen onder de ogen.

De concealer van Laura Mercier zit in een simpel, maar mooi glanzend diepbruin potje met goed sluitende schroefdop. De substantie is dik en crèmig. Hij is makkelijk aan te brengen bevat veel pigment, waardoor je een medium tot volledige dekking kunt krijgen. Breng hem zuinig aan, je gebruikt al snel teveel waardoor een cakey effect ontstaat. Er zit in deze kleur een oranje ondertoon. Dat is goed om blauw in de huid te neutraliseren, hij dekt dus goed de donkere kringen. Nadeel is dat hij niet geschikt is voor heel lichte huidtypes, omdat je dan een oranje waas krijgt. Kies een andere kleur dus, er zijn zes tinten verkrijgbaar dus dat is redelijk. De concealer houdt redelijk, na een aantal uren moet je hem even bijwerken. Hij maakt de huid niet droog. Mijn oordeel: voor de kwaliteit die je krijgt, vind ik hem wat aan de prijzige kant. Te koop via Skins Cosmetics.

Paula’s Choice – Soft Cream Concealer, kleur soft ivory

Claim: Vochtinbrengende, zacht-crèmige concealer. Geweldig makkelijk te blenden. Geeft een medium tot volle dekking en droogt niet uit op de huid.

De concealer zit in een simpel vormgegeven potje dat weinig aantrekkingskracht heeft. Het heeft een klapdekseltje. De substantie breng je makkelijk aan door te deppen met je vingers of een concealerkwastje te gebruiken. Het voelt wat droog aan, dus wees er spaarzaam mee, anders trekt het in de fijne lijntjes. Het huidgevoel is zacht. Het heeft een gele ondertoon waarmee je roodheid kunt neutraliseren, denk aan rosacea. Het blijft goed zitten, en geeft een lichte tot medium dekking. Omdat het potje per ongeluk op mijn badkamervloer kapot viel ontdekte ik dat het concealerreservoir veel kleiner was dan het totale potje. Kortom: je koopt een potje met tweederde lucht erin. Dan vraag ik mezelf meteen af: waarom maak je niet gewoon een kleiner potje? Ook had ik liever een schroefdop gehad voor een goede luchtdichtheid. Mijn oordeel: goede prijs-kwaliteit verhouding.

Shop dit product van Paula’s Choice hier direct online.

 

Estée lauder – Double Wear stay in place flawless wear concealer

Claim: 15 uur lang perfect dekking – medium tot volledig. Geschikt bij kringen en huidverkleuringen. Voelt lichtgewicht aan op de huid.

Het product heeft een fijne verpakking met een aanbrengsponsje aan de dop. De dosering is hierdoor perfect. Het voelt inderdaad heel licht aan. Het lijkt heel geconcentreerd te zijn, daardoor geeft het een goede dekking bij donkere kringen. Het effect is mat, je hebt dus geen poeder meer nodig en de houdbaarheid op je huid is zeker een dag. De substantie vormt snel een dun filmpje op je huid, het is daarom zaak om het snel en goed te blenden. Ik vind het niet geschikt voor de drogere huid, vanwege dat cakey-gevaar.  De claims kloppen wat mij betreft. Mijn oordeel: de prijs-kwaliteit is goed. Note: Lydia heeft de nieuwe concealer getest, die 1 september 2011 uitkomt.

SHOP Estee Lauder Double Wear hier online met korting.

 

Max Factor – Mastertouch Undereye Concealer, kleur beige 309

Claim: alle huidverkleuringen en vlekjes verdwijnen. Je huid voelt zijdezacht aan, de concealer droogt niet uit. Er zit een sponsje bij voor precisiewerk. Met een draai heb je al de juiste hoeveelheid. Bevat lichtreflecterende deeltjes.

De verpakking met het sponsje werkt inderdaad makkelijk en de dosering is goed. Ik vind de kleur een beetje grauw en het heeft een gele ondertoon. De concealer geeft een lichte tot medium dekking. Ik moet hem af en toe bijwerken om effect te behouden. Ik merk ook dat hij in de fijne lijntjes gaat zitten. Hierdoor vind ik hem meer geschikt voor de jonge, gladde huid. Er zijn ook maar drie tinten verkrijgbaar en dat vind ik te weinig. Wat er verder zo ‘mastertouch’ aan dit product is, heb ik niet kunnen achterhalen. Mijn oordeel: de prijs-kwaliteit is redelijk.

SHOP Max Factor Mastertouch hier online.

 

Kanebo Sensai – SPF 15 Concealer, in de kleuren light, medium, dark

Claim: Vol met verzorgende ingrediënten voor een gladde natuurlijke dekking.

De concealer zit in een zg. brushpen met ingebouwd kwastje. Het ziet er chic uit. Door te klikken komt er concealer uit het kwastje. Doseer voorzichtig om te voorkomen dat je teveel eruit haalt. In het begin voelt de substantie wat stug aan om goed te kunnen blenden met je vingers. Het effect is even daarna wel fluweelzacht op de huid. De concealer geeft een lichte tot medium dekking en blijft de hele dag behoorlijk goed zitten, je krijgt ook geen cakey effect. Het resultaat is mat, je hebt dus geen poeder meer nodig. Het bevat ook lichtrefecterende deeltjes. Om de juiste kleur te kunnen vinden, is het denk ik wel noodzaak om twee kleuren te mengen en dat is jammer. Er zijn immers maar drie kleuren en het maakt het wel kostbaar. Mijn oordeel: een heel fijn product, maar wel prijzig.

SHOP Kanebo concealer hier online.

 

MAC- Select Moisture Cover, kleuren nw25, nc30 en nw20, 

Claim: multifunctioneel in gebruik voor de gehele huid. Geeft een satijnzachte gehydrateerde natuurlijke finish. Hoe meer laangjes, hoe dieper de dekking. Verzacht lijntjes.

De concealer komt in een fijne verpakking die strak, eenvoudig maar prettig is. De spons applicator geeft precies de goede dosering. De substantie is licht en geeft een lichte tot medium dekking die natuurlijk oogt. Het voelt prettig aan op de huid en droogt de huid niet uit. Ik merk dat hij echt versmelt met je huid waardoor hij ook nauwelijks opvalt. Je hebt er weinig van nodig. Wel zul je hem regelmatig door de dag heen moeten bijwerken. Echt donkere kringen zijn er niet mee te camoufleren – maar daar heeft Mac de Studio Finish Concealer voor. Hij is makkelijk te blenden en komt maar liefst in 14 tinten. Wat wil een liefhebber en professional nog meer! De claims worden bijna helemaal waargemaakt. Mijn oordeel: een prima prijs-kwaliteitverhouding.

SHOP MAC Select moisture cover concealer hier online.

 

Bobbi Brown – Creamy Concealer ,

Claim: voor een uitgeruste blik. De gele ondertoon en crèmige substantie geeft de juiste dekking bij kringen. Bevat huidconditionerende ingrediënten ter bescherming van de gevoelige huid.

De concealer zit in een stylisch glanzend zwart plat doosje dat ook goed afsluit. De formule is heerlijk licht crèmig, hij brengt soepel aan – met je vingers of een concealerbrush. Je hebt er weinig van nodig. Je hoeft niet bang te zijn voor ‘koek en kreukels’. Het geeft een goede dekking bij kringen en kleine imperfecties. Het blijft goed zitten en is ook weer makkelijk bij te werken. Je kunt in laagjes werken voor meer dekking. Er is keuze uit veertien kleuren, van lelieblank tot Aziatisch en ebbenhout. Note: heb je echt donkere kringen, kies dan de Corrector in roze/perzik ondertoon en breng daar dan je concealer overheen aan. Mijn oordeel: de prijs-kwaliteitverhouding is goed, het doet echt wat het belooft.

SHOP Bobbi Brown Creamy Concealer hier online.

 

Ellis Faas concealer in kleuren 202,203,204,208, 

Claim: concealers voor elke huidkleur. Blend gelijkmatig in de huid, geeft een gepolijste finish, een volle dekking aan oneffenheden, vlekjes en kringen. Unieke samenstelling van ingrediënten geeft hydratatie en werkt anti-verouderend.

Ik houd van de schitterende zilveren bullit-verpakking waarin Ellis Faas haar make-up verwerkt. Het is op en top design. Een nadeel is dat je bij dergelijke draaitubes met ingebouwd kwastje altijd teveel substantie naar boven krijgt, dus houdt er rekening mee. De substantie zelf is zacht en crèmig. Het kwastje is perfect, je kunt de concealer secuur aanbrengen. Het blijft de hele dag perfect zitten zonder in de lijntjes te trekken of droog te worden. Geen van de modellen waarop ik het heb getest voelde de concealer op haar huid en je zag het ook niet zitten. De dekking is goed, je kunt ook eenvoudig in meerdere laagjes werken. Het resultaat is mat. De concealer is verkrijgbaar in acht uitstekende tinten die moeiteloos versmelten met je eigen huidtoon – ook voor de Aziatische en donkere huid. Mijn oordeel: dit product is zijn prijs waard. Bekijk in dit filmpje hoe Ellis Faas zelf haar concealer aanbrengt. Te koop via o.a. Skins Cosmetics.

 

Catrice  – Allround Concealer,

Claim: onbekend

Het gaat hier om een langwerpig doorzichtig doosje met 5 vakjes met verschillende tinten. De middelste tint is geschikt voor een licht huidtype. De twee kleuren links daarvan zijn heel erg licht. Rechts tref je een roze tint die bedoeld is als highlight en ook nog een groene tint, bedoeld om de rode huid te camoufleren. De texturen zijn uitermate licht en dat doet het ergste vermoeden: ze geven een minimale dekking en camoufleren in de letterlijke betekenis van het woord doen ze geen van allen. Erger nog: de substanties gaan zelfs in de poriën zitten! Ik vind dit leuk speelgoed voor jonge meisjes die een gave huid hebben en toch wat willen verdoezelen. Het is een experimenteer doosje. Een kwetsbaar doosje ook nog, het sluit niet goed af. Mijn oordeel: de prijs-kwaliteit verhouding klopt volledig…..

 

Face  Stockholm – Neutralizer Blue en Neutralizer Red  en yellow highlighter,

Claim: concealers om het rood en blauw in de huid te neutraliseren en een highlight om op te lichten.

De concealers komen in fijne, simpele, goed afsluitbare potjes. Het zijn technische producten waarvan je even moet weten hoe je ermee om moet gaan. Ze zijn bedoeld om te blenden. De substanties zijn zacht en crèmig en laten zich ook prima blenden. De Blue neutralizer doet een blauwe kring onder het oog wegsmelten. Red neutralizer is perfect voor het camoufleren van een rosacea gevoelige huid, of wel een huid waarin veel rood zit. De yellow Highlight ( lichtrefecterend) frist de boel extra op. Je kunt de producten solo gebruiken, maar het is vooral de bedoeling dat je mixt en in laagjes werkt. Hiermee moet je wat experimenteren, en als je dat eenmaal doorhebt is het een heel fijne concealer die ook een perfecte dekking geeft. Zowel onder de ogen als op de rest van de huid. Mijn oordeel: een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar – omdat je met twee tinten toch het mooiste resultaat behaalt, kan het prijzig worden.

Inglot – Cream Concealer, 

Claim: onbekend.

Inglot is van origine een Pools merk en heeft sinds kort ook in Amsterdam een eigen make-upwinkel. BeautyJournaal schreef hier al over. De verpakking van deze concealer is no nonsense. Het potje is transparant en heeft een zwarte, goed sluitende schroefdeksel. De kleur die ik testte vind ik echt een goede tint. Er zit een mix van roze en geel in. De substantie is crèmig en laat zich makkelijk met de vingers aanbrengen en blenden. Het geeft een lichte tot medium dekking. Helaas dekt het donkere kringen niet. Wel roodheid in de huid kun je ermee dekken, langs de neus, en de kin, et cetera. De concealer blijft zacht op de huid, en ‘kreukelt’ niet. Hij komt in acht tinten, een goede selectie! Mijn oordeel: een goede prijs-kwaliteitverhouding.

SHOP Inglot cosmetica hier online.

 

Lees ook:

Beautyjournaal - de Bijenkorf PBBC

Lees ook