Je huid vangt 50% meer uv straling in de bergen. Wij adviseren ....

01:41 - 01:00
luistertijd 01:41 - leestijd 01:00

Wie al vroeg in het seizoen op wintersport gaat, kan met een klein beetje handigheid (een piepklein zonnebankkuurtje en make-up: bronzingpowders en zelfbruiners) de zonnige teint de hele winter vasthouden.

Toch is het tijdens de wintersport ook oppassen geblazen. Een mooie teint betekent nog geen veilige teint.

uv straling is 50% sterker

Het gaat namelijk wel heel hard op de lange latten. Sneeuw weerkaatst zo´n 85% van de aanwezige uv-straling en op een hoogte van 2000 meter is de intensiteit van de uv-straling al 50% sterker dan op zeeniveau.

Ook al is het bewolkt, de uv-stralen komen nog voor zeker de helft door. Gek genoeg is de straling bij mist zelfs 1,5 keer sterker. Genoeg redenen om je huid voor een mooi kleurtje wel afdoende te beschermen.

Met een speciale wintersportzonnebrandcrème, die niet alleen beschermt tegen uv-straling maar ook tegen koude en bevriezing. Je vindt ze bij merken als Lancaster, Piz Buin en Etos. Neem dus nooit een gewone zonnebrandcreme mee die je in de zomer gebruikt. Daar zit teveel water in, wat de kans op kleine bevriezingsverschijnselen kan verhogen.

Smeer een zonnebrandproduct echt heel dik op je huid. Een goed merk tijdens de wintersport is Piz Buin Mountain. Het biedt een drievoudige bescherming: hoge uva- en uvb filters, een plantaardig extract dat vrije radicalen neutraliseert en een cold shield complex dat de huid extra beschermt tegen de extreme temperaturen. Het helpt tegen uitdroging van de huid in de bergomgeving, waar de luchtvochtigheid erg laag is.

Producten van BIZ Buin Mountain shop je hier online.

 

 

Lees ook