Matteert, camoufleert en hydrateert…

03:38 - 02:11
luistertijd 03:38 - leestijd 02:11

Harriet test Dr. Brandt CC cream Mat

Dr. Brandt CC Mat Color & Shine Control spf 30

Dr. Frederic Brandt is een celebrity dermatoloog in de VS die met veel succes zijn eigen huidverzorgingsmerk op de markt heeft gezet. Met namen als ‘Pores no More’ ,  ‘Lines no More’, ‘Blemish no More’ en ‘ Flaws no More’ ontwikkelde hij voor elk huidprobleem uitgebreide productlijnen.

Er zit een BB cream in het assortiment, daar is nu ook de CC Mat aan toegevoegd in de ‘Pores no More’ categorie (hoewel ik dit product op de Amerikaanse site niet vinden). Ik testte de tint Light to Medium.

De claims

Dr. Brandt meldt als volgt: “Een CC crème zonder olie, maakt de huid mat, zorgt voor een egale teint, beschermt en functioneert als primer. Geschikt voor de vette/gecombineerde huid”

Verder claims:

Het is simpel gezegd een mattifyer met een tint en een hoge beschermingsfactor. Slim bekeken: ideaal voor de T-zone, waar een vettere huid vaak gepaard gaat met roodheid en vergrote poriën, die ontstaan door zonschade. Dit product beschermt, bedekt roodheid en gaat glans tegen. Multifunctioneel!

Het product zit in een kartonnen verpakking, waarop een afbeelding van de tube zelf staat. Deze is van zilverkleurig plastic met een klikdop met de herkenbare en duidelijk huisstijl van Dr. Brandt in zwarte letters erop gedrukt.

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je het product voor elk gebruik even schudden, waarna je een dun laagje opbrengt. Je kunt meerdere laagjes achterelkaar opdoen, waardoor je meer dekking krijgt.

De kleur ziet er wat donker en roze uit in de tube, maar verdwijnt geheel als je deze eenmaal opbrengt. Het versmelt als het ware met de huid. Vandaar dat er ook maar twee kleuren verkrijgbaar zijn: van licht tot medium en van medium tot donker. Je kunt het zonder of met make-up dragen.

Wat zit er in?

Het Shinerase complex ( shine + erase ofwel ‘rekent af met glans’) bestaat uit een talg regulerend marine extract en een soft focus poeder.

Ik duik eens in de ingrediënten:

Water, siliconen, UVA en UVB beschermers, emulgatoren, verdikkingsmiddelen, bijenwas, vochtvasthouders, stabilisatoren etc. Aluminiumpoeder – samen met een algenextract zal dit wel het Shinerase complex zijn. Als verzorgende stoffen vind ik hyaluronzuur, zoethoutextract, haverextract , glycerine, kamille, vitamine E, vitamine C en oliezuur. Er zitten dus ook nog anti-oxidanten in!

Het gebruik

Het opbrengen gaat heel makkelijk. Ik gebruik het op de T-zone, als laatste product op mijn gezicht, voordat ik make-up opbreng.  Het maakt onmiddellijk mat, roodheid is minder zichtbaar en de kleur van het product is niet zichtbaar. Mooi!

Harriet test Manuka Doctor huidherstellende crème Harriet concludeert:

Ik ben hier blij mee, vooral omdat het multifunctioneel is want zonbescherming, bescherming met anti-oxidanten, matterend én camouflerend. En dat zonder uitdrogende of irriterende stoffen.

Het enige nadeel is dat de opening van de tube wat groot is, zodat er teveel uitkomt als je knijpt, zeker omdat het er vaak als een katapult uitschiet. Er blijft dan ook steeds wat rond de opening zitten, wat gaat opdrogen en er daardoor niet fris meer uitziet. Mijn neus begint tegen lunchtijd weer te glimmen, maar dat is met alle mattifyers zo. Zonder de crème heb ik binnen een uurtje weer een glimneus, dus dit is een stuk langer. Even een poeder erover en klaar.

Lees ook