Niks metro?

01:24 - 00:50
luistertijd 01:24 - leestijd 00:50
Gefotografeerd voor Avenue Illustrated spring 2013

‘ Een hele tijd kon je je er niet mee vertonen, maar op de catwalks kwamen de afgelopen week opvallend veel modellen met flinke tatoeages voorbij,’  schrijft modejournalist Bregje Lampe in Het Parool van maandag 1 juli 2013.

Grote tatoeages, die zichtbaar worden als de mouwen zijn opgestroopt, en dat waren ze dan ook weer flink. Vooral bij mode-ontwerper Haider Ackermann mocht ruig te zien zijn, maar ook bij Maison Martin Margiela en Raf Simons en Lanvin. Metroman af, tribale man in? Of zoeken we de grenzen van de rock weer op, maar dan gegoten in een geperfectioneerde marketing profielerige-man? Want hoe dan ook, wat we op de catwalk zien is per definitie gepolijst, en niet the real thing….zoals we het kennen uit rockers scenes. Ook de tatoe is tot een marketing instrument verworden. Volgens Lampe was de tatoe de afgelopen tijd ‘ uit’ , en is hij nu weer bon ton. Pure mannelijkheid, zoals nu ook de baard zijn doorbraak beleeft?

Lees ook:

Lees ook