Vergeet de zwarte, blauwe of felgekleurde tatoe maar.

01:55 - 01:09
luistertijd 01:55 - leestijd 01:09

Vergeet de zwarte, blauwe of felgekleurde tatoe maar. De meest fashionable tatoe is namelijk wit, en bijna onzichtbaar zichtbaar. In Japan is deze tatoevorm al vele eeuwen in gebruik, want geliefd onder Geisha’s. De grap is namelijk dat ze vooral zichtbaar worden als je huid van kleur verandert: ofwel bruin wordt.

Het ANP meldt deze week dat Victoria Koblenko dit nu ook gaat laten zetten: in Japan welteverstaan. De versiering moet op haar armen komen. Ze draagt nu overigens al henna versieringen.

Wij vinden de witte tatoe er heel gaaf uitzien. Sterker nog: we houden niet van tatoe’s, maar dit is zo stijlvol, zo persoonlijk, intiem, een beetje spookachtig, dat….nu ja. Wie weet! Jij?

De witte tatoe is overigens niet geheel onomstreden, zo lezen we op internet. Witte inkt is dikker omdat het ook meer moet opvallen. Dit kan ook tot gevolg hebben dat je huid er sneller een reactie op geeft. Bovendien bevat de witte inkt het zware metaal titanium, zo vertelde laserspecialist Leo van Rozelaar ons al eens eerder: ‘Het lichaam kan deze metalen niet afbreken. Ze worden vrijgemaakt maar gaan rondzwerven, en kunnen ook nog eens allergische reacties veroorzaken.’

Als gevolg van de reactie kan het uiteindelijk ook gebeuren dat je helemaal niets ziet van het plaatje. En die zon? Die kan hem zichtbaarder maken, maar dus ook sneller doen verbleken. Verder lezen we dat je wel heel bedreven moet zijn hiermee, niet alleen omdat er een dikkere inkt wordt gebruikt, maar ook omdat er fijnere tekeningen gemaakt worden, en dat moet je wel kunnen.

Bekijk hier ook nog een filmpje:

Meer tatoe nieuws:

Lees ook