Nagelkunst geïnspireerd op tatoeages!

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

Voor het derde nagelkunststuk liet nail artist Tracy zich inspireren door een beeld van een getatoeëerde vrouw dat ze voorbij zag komen op Facebook. Het beeld komt uit het boek ‘Bodies of subversion’ dat eind 2012 opnieuw werd uitgebracht.

Het tatoeageboek van Margot Mifflin stamt uit 1997, het Jaar waarin tatoeëren legaal werd in New York (en dat terwijl de kunst van het tatoeëren eeuwenoud is!). In ‘Bodies of subversion’ zie je de evolutie van vrouwen en tattoeages: van de Victoriaanse tijd tot aan het heden, ook vind je er een boel beroemde vrouwen en hun tatoeagekunst. Denk maar aan seventies rockster Janis Joplin en tatoeagekoningin Kat von D, maar ook negentiende eeuwse circusartiesten.

Wat blijkt? De vrouw waarover we het hier hebben, tatoeëerde haar bovenlichaam nadat haar borsten waren geamputeerd (!). Ze had namelijk net borstkanker overleefd. Toen dit beeld op Facebook verscheen, werd deze er meteen vanaf gehaald, erna ontstond er een relletje waarom het beeld ervan gehaald zou zijn. Facebook zou de foto ‘in strijd met de goede smaak en zeden’ vinden (….). Daarnaast vonden sommigen dat het beeld ook in strijd was met de borstkankerproblematiek. Niet iedereen was even lovend over hoe deze vrouw na amputatie tot body tattoeing was overgegaan..

Tracy vind het gewoon een prachtig beeld, zelfs zo erg dat ze er nagelkunst van maakte. En wij delen haar mening, sterker nog, wij vinden het geniaal dat je dit als oplossing kiest om je verminkte lichaam mooier te maken. It’s art!

BeautyJournaal’s Monique interviewde Kat von D in 2010. Bekijk hieronder het video-interview.

 

Lees ook:

Lees ook