Zoete klassiekers

04:08 - 02:29
luistertijd 04:08 - leestijd 02:29

Onlangs vroegen we aan vrouwen die inschreven voor een winactie met parfum wat hun top 3 van meest favoriete parfums is. In die top 3 kwamen maar liefst acht geuren terecht, en die delen we natuurlijk graag met je.

  • Chanel no. 5
  • Tresor Lancôme
  • Cacharel Noa Noa
  • Thierry Mugler Womanity
  • Yves Saint Laurent Opium
  • Estee Lauder Pleasure
  • Guerlain Le petit robe noir
  • Coco Mademoiselle

Opvallend is dat er maar liefst twee parfums van Chanel in staan. De uberklassieker No 5, en het jongere Coco Mademoiselle. Chanel No 5 is een klassiek aldehyde parfum. Aldehydes zijn een groep synthetische verbindingen, die sinds begin vorige eeuw een revolutie te weeg brachten in parfumland. Als je een aldehyde puur onder je neus zou houden is het moeilijk te plaatsen wat te ruikt. Goed gecombineerd in een compleet parfum geeft het de hele creatie als het ware een lift, die mogelijk zeperig poederig schoon aan kan doen, het geeft een bepaald stralend sprankelend karakter mee en tilt de hele geur als het ware op. Chanel No 5 is nog altijd het meest verkochte parfum ter wereld, maar mogelijk meer vanwege het imago dan de geur zelf. Het is een bekend fenomeen dat wanneer je vrouwen de geur blind laat testen, ze hem vaak niet lekker vinden.

Bestel Coco Mademoiselle hier direct online.

Trèsor van Lancôme behoort tot de groep van orientaals bloemige parfums. Deze geuren zijn opgebouwd uit zowel bloemen en oriëntaalse ingrediënten. Ze ruiken warm, zoet en rijk. Vol bloemig met vaak een kruidige ondertoon. Een parfumeur gebruikt voor ‘florientals’ vaak neroli, jasmijn, tonkabonen, sandelhout, kaneel en vanille. De geuren hebben vaak de zachte kant van de bloemen en de warme kant van het oriëntaalse.

Bestel de klassieker Tresor hier direct online.

Opium van Yves Saint Laurent zou deels in deze geurgroep geplaatst kunnen worden, maar is net iets minder bloemig, en iets meer oriëntaals.

Bestel de klassieker Opium hier direct online.

Pleasures van Estée Lauder is een bloemig parfum met een duidelijk karakter van lelietjes-van-dalen. Het lelietje van dalen is te kwetsbaar om te verwerken. Er is geen verfijnd geurende olie uit te winnen. Wat we dus steeds ruiken in parfums en zeepjes is niet het natuurlijke extract of olie. Parfumeurs hebben de geur van een lelietje van dalen weten na te maken en deze wordt nu gebruikt. Het is dus altijd een interpretatie van de natuurlijke geur, samengesteld uit verschillende oliën en aromachemicals. Lelietjes van dalen ruiken groen, licht, zacht, bloemig en zoet. Je waant je in de natuur op een prachtige lentedag!

Bestel Pleasures hier direct online.

Onze parfumrecensent Maxim omschrijft Womanity van Thierry Mugler als volgt: ‘Als ik Womanity ruik, zie ik Eva, de eerste vrouw uit het Hof van Eden. Womanity is waarschijnlijk wat Adam had kunnen ruiken toen hij Eva voor zich zag staan – de groene bittere geur van de vijgenbladeren waarmee ze zich had bekleed, de geur van fruitige vijgen in haar adem die zij net had gegeten, de lichtzoute geur van haar zachte huid, die door het zeebriesje werd gestreeld en de zoete geur van haar onschuld. De tijden van onbezorgdheid, onschuld en de eeuwige romantiek.’

Bestel Womanity hier direct online.

Guerlain’s Petit Robe Noir omschrijft onze Maxim als ‘een heerlijke gourmandtraktatie die is gecreëerd uit noten van bergamot, kersen, drop, roos, patchoeli, iris, vanille en tonkabonen.’ Dit parfum behoort tot de gourmand-groep. Gourmand-geuren ruiken begeerlijk en comfortabel. Het zijn zoete geuren, soms bijna een beetje plakkerig met veel vanille – het zijn geuren die je letterlijk het water in de mond doen lopen. Als je goed ruikt, kan je geurtonen herkennen zoals caramel, chocolade, hazelnoot, drop, anijs en zelfs brood.

Bestel het parfum hier direct online.

Lees ook