shop Revitalash Advanced Wimperserum Wij vinden dit het állerbeste wimpergroeiserum ter wereld. Het bestaat al even en daarmee heeft het een bewijs voor werkzaamheid wel geleverd. Bekijken Wat is het? Floral oriëntal is de term voor de groep parfums die precies past tussen de bloemige en de Oriëntaals parfums. Ook wordt wel de term ‘florientals’ gebruikt. De […]

01:16 - 00:45
luistertijd 01:16 - leestijd 00:45

Wat is het?

Floral oriëntal is de term voor de groep parfums die precies past tussen de bloemige en de Oriëntaals parfums. Ook wordt wel de term ‘florientals’ gebruikt. De geuren zijn opgebouwd uit zowel bloemen en oriëntaalse ingrediënten.

Hoe ruikt het?

Warm, zoet en rijk. Vol bloemig met vaak een kruidige ondertoon. Een parfumeur gebruikt voor ‘florientals’ vaak neroli, jasmijn, tonkabonen, sandelhout, kaneel en vanille. De geuren hebben vaak de zachte kant van de bloemen en de warme kant van het oriëntaalse.

Waar wordt het voor en in gebruikt?

Een van de eerste floral oriëntals was L’Origan (1905) van Francois Coty. L’Origan werd getypeerd als een warm, rijk en stralend parfum. Het is een veel geïmiteerde geur. Opium van Yves Saint Laurent (1977) heeft vrij veel aspecten van L’Origan maar dan met een veel minder bloemig karakter en daarmee meer een oriëntaalse geur.

Floral oriëntals van deze tijd zijn: Parfum Sacré van Caron, L’Heure Bleu van Guerlain, Louanges Profanes van Parfumerie Generale, Poison van Dior, Amarige van Givenchy en Trèsor van Lancôme.

Ga hier naar het parfumwoordenboek.

Lees ook