In de beste Britse traditie

04:11 - 02:30
luistertijd 04:11 - leestijd 02:30

Hugh Parsons is een van origine Engels bedrijf en het heeft een lange staat van dienst. Het is in 1925 in Londen opgericht door Hugh Edward Lancelot Parsons.  Hij was een gerenommeerd producent van handgemaakte, zijden stropdassen. En dat ging er in die tijd nog persoonlijk aan toe: ze werden door Hugh en zijn vrouw  bijvoorbeeld in hoogst eigen persoon per boot naar de Verenigde Staten gebracht om daar te overhandigen aan hun beroemde clientèle. In de loop der jaren kwamen er steeds meer artikelen bij: shirts en bonneterie, sokken en herenschoenen, accessoires, en sinds de jaren tachtig is er ook parfum. Hugh Parsons maakt als merk onlosmakelijk deel uit van de klassieke, Britse traditie voor mannenmode.

Hugh Parsons bracht zijn jeugd door in het militaire milieu. Hij bewonderde officiers uniformen en hun accessoires. De parfumflessen zijn duidelijk geïnspireerd door de heupfles, ze zijn uitgevoerd in glas en metaal.  De doosjes doen denken aan klassieke sigarendozen. De geuren worden stijlvol gepresenteerd in een traditionele Britse stijl. Voor Beautyjournaal bespreek ik er twee uit de collectie van vier.

Traditional (ook bekend als Bleu)  

Fris en aromatisch

Deze geur roept nostalgische herinneringen op aan de stoere, koele mannengeuren uit de jaren 90. Cool Water, Euphoria, Escape… Het was de tijd van de scherpe metaalachtige citrusnoten en de komst van de aquatische akkoorden. Traditional van Hugh Parsons uit 1998 is in deze traditie gemaakt. Het begint met een scherp citrusakkoord met een pittig zuurtje van een groene appel. Heel fris en koel en ergens ook afstandelijk. Als een zakenman die ’s ochtends zijn pak aantrekt voor een belangrijke afspraak. Vervolgens krijg ik een glaasje jenever aangeboden, samengesteld uit noten van de jeneverbes en engelwortel, waarna de geur wat rustiger wordt en zachter.

De citrusakkoorden voelen dan nog steeds koel en fris aan, maar minder scherp. Het lijkt nu meer alsof ik naast een privé zwembad aan het ontspannen ben. Ik ruik een licht aquatisch akkoord tegen een achtergrond van transparant hout en musknoten, met een vleugje aromatische kruiden. De geur heeft geen sterke sillage, maar omringt de drager met een transparant fris aura. Ideaal voor op kantoor.

De topnoten van deze geur bestaan uit citrusakkoorden met groene accenten, zwarte bes en tangerine (wat op mandarijn lijkt). Het aromatisch kruidige hart verbergt de noten van peper, engelwortel, kardemom en jeneverbes. De basis is samengesteld uit sandelhout, cederhout en amber.

Oxford Street

Zoete hars en kaarslicht

Deze geur uit 2009 nodigt me uit voor een drankje op een antieke leren bank en schenkt me in overdrachtelijke zin een glaasje whisky in. Zo ervaar ik de opening van het parfum. Het is relaxt en zacht vanaf het begin. Goudgekleurde noten van patchouli vermengd met elegante houtakkoorden en een snufje kruiden. Ik ervaar ook rustgevende zoete geur van harsen met een licht accent van vanille. Het doet me denken aan een echte herenclub.  Een interieur van mahonie- of rozenhout, zacht kaarsenlicht, een openhaard. Een plek waar een gentleman langs komt om een glaasje cognac te drinken en te relaxen na een drukke dag. De geur begint vrij subtiel, maar wordt sterker bij de basis zónder overheersend te worden.  Het is een elegante geur voor de avond.

De geurnoten van OXford Street zijn: grapefruit, tangerine, basilicum, anijs, truffel, roze peper, komijn, kardemom, kaneel, patchouli, vetiver, oud, labdanum (een zoet ruikend hars).

Meer verkoopinformatie over deze parfums in Nederland vind je hier bij Blu Cosmetics.Een leuk visueel verhaal over de historische achtergrond vind je hier.

WIN DEZE ELEGANTE GEUREN VAN HUGH PARSONS!

Ga hier naar de actiepagina geef aan welk parfum jij zou willen winnen. Vertel het ook aan je vrienden. Iedereen verdient het om kennis te maken met deze mooie parfums!

Lees ook:

Lees ook