Oogmake-up ‘met vleugels’...

02:16 - 01:21
luistertijd 02:16 - leestijd 01:21

L’Oréal liet zich voor The butterfly Issue inspireren door prachtige vlinders. De nieuwe collectie bestaat uit een mascara, oogpotlood en een eyelinerstift. Volgens make-up expert Karim Rahman is een vlinderachtige wimperlook een grote trend voor de lente van 2013.

1. Mascara False Lash Wings €16,99

Het borsteltje heeft wel iets weg van de vleugel van een vlinder. Het is voor het eerst dat L’Oréal een asymmetrische borstel ontwerpt. De structuur van de borstel is nieuw, zo meldt het bedrijf; het is namelijk samengesteld uit verschillende boogjes. Volgens L’Oréal maken deze boogjes het mogelijk om meer spontane bewegingen te maken, waardoor je mooiere gevulde wimpers krijgt. Het moet mogelijk zijn om echt van hoekje tot hoekje te werken. Sterker nog de buitenste haartjes moeten zo tot twee keer meer zichtbaar kunnen worden.

Het is te danken aan een nieuwe vezel die L’Oréal de ‘cocon’ noemt, omdat ze de wimperharen al na één streek kunnen omhullen met als claim een zijdezacht, soepel gevoel en meer volume. Of dit in de praktijk ook zo is? In Yvonne’s grote mascara test kun je meer lezen over haar ervaring met de False Lash Wings mascara.

2. De Superliner Silkissime & Superliner Blackbuster €12,99

Het maken van een strak lijntje boven het oog gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Het is ook wel een kwestie van oefenen, maar met deze twee superliners gaat dat goedkomen. De eyeliner en potlood geven volgens L’Oréal een zacht gevoel waardoor de superliners gemakkelijk over de huid kunnen glijden.

Voor de echte waaghalzen bekijk onderstaande inspiratievideo over het aanbrengen van een butterfly eyeliner:

http://www.youtube.com/watch?v=HiBAZsZ2xVc&feature=share&list=UUjm13HqHXs1muUmnEJqU_xQ

En hoe doet BeautyJournaal het zelf? Gerti kreeg de butterly eyeliner van MAC’s senior make-upartist Elke Willemen:

Lees ook:

Lees ook