Lees welke van de acht ze het beste vindt..

13:21 - 08:00
luistertijd 13:21 - leestijd 08:00

Volumemascara

Heerlijk, ik mag 8 mascara’s testen! Van Maybelline, Etos, Clinique, Rimmel….

Wat verlang ik van een mascara?

Op de eerste plaats lengte en krul, volume maakt mij niet zoveel uit, als hij maar goed separeert, niet klontert en dat hij niet halverwege de dag op mijn wang prijkt. Ik moet wel even toevoegen dat iedereen van nature een andere oogvorm en wimpers heeft. Om de een of andere reden vlekt mijn mascara altijd bij mijn linkeroog,. Waar dat aan ligt, weet ik niet zeker; het kan zijn omdat mijn linkerooglid wat meer “hangt”.

Meestal breng ik mascara alleen op mijn bovenwimpers aan, maar voor de test doe ik ook mijn onder wimpers. Ik reinig mijn wimpers met Yves Rocher oogmake-up remover.

Hier komt mijn test!

***Maybelline The Falsies Flared Volum’ Express:

Belofte:

De valse wimperslook. Dankzij de exclusieve formule verrijkt met wimpervullende Pro-keratine vezels en de nieuwe one-of-a-kind spoon flare brush, bereiken de wimpers maximaal volume voor een waanzinnige look.

Verpakking:

The Falsies Flared heeft net als alle andere Volum’Express mascara’s een vrij dikke huls. Vooral in het midden is deze boller en loopt van boven naar onder smal af. De mascara zit in een metallic paars gekleurde huls, met zilveren bedrukte letters. Op de dop staan zilveren vleugels, helemaal in de ‘flared’ stijl. Op de achterkant staat zelfs de gebruiksaanwijzing.

Wat vind ik ervan?

Het borsteltje is lepelvormig, waardoor de mascara soepel opbrengt en na één laag heb ik mooie, lange wimpers met krul en meer volume. Dit is een toppertje! Volume wordt toch interessanter! Een tweede laag aanbrengen is niet nodig. Aan het einde van de dag zit de mascara er nog prima op. Het verwijderen gaat ook prima.

Conclusie: Super mascara, doet wat hij beloofd. SHOP hier online.

 

***Etos Hypo Allergeen Max Volume Mascara

Belofte: Deze mascara is speciaal voor vrouwen die contactlenzen dragen of last hebben van gevoelige ogen. Hij is hypoallergeen en parfumvrij, en bevat verzorgende bestanddelen waaronder bijenwas. Geeft volume en een goede separatie van de wimpers.

Verpakking: Witte, trendy huls met zilveren letters.

Wat vind ik ervan:

In eerste instantie vond ik hem heel fijn, mooie gesepareerde wimpers en wat volume en bij het opbrengen leek hij net zo goed als de duurdere Maybelline, maar in de loop van de dag lijkt het alsof het effect toch minder wordt. De geur is anders dan andere mascara’s; wellicht is dat omdat deze parfumvrij is. Verwijderen gaat met gemak en hij blijft de hele dag redelijk zitten. Leuk voor overdag, maar ik houd persoonlijk meer van een wow-effect

Conclusie: Het is een prima mascara voor een lekkere budgetprijs. SHOP hier online.

 

***Rimmel Volume Accelerator Mascara

Belofte: Door de combinatie van het hightech borsteltje en een volumeboostende formule overtreft het resultaat zelfs je wildste dromen. Door het borsteltje zien je wimpers er direct tot 12 keer voller uit. Bij regelmatig gebruik (na 30 dagen gebruik) lijken je wimpers zonder mascara er dag na dag voller en weelderiger uit te zien, mogelijk gemaakt door procapil, keratine en cafeïne. Er zit Procapil in, dat omschreven wordt als a patent-protected herbal complex that can be found as one of the main active ingredients in several commercial hair loss products.

Verpakking: zwart met een felgroen-gele dop.

Wat vind ik ervan:

Ik zie het niet, die 12 keer meer volume. Ik vind het borsteltje gewoon recht, de vormgeving is naar mijn idee niet echt hightech. Na 2 lagen zie ik wel het volume toenemen, maar je moet er wel moeite voor doen om er iets moois van te maken, anders ziet het er wat rommelig uit.

Conclusie:

Ik heb hem niet 30 dagen achter elkaar gebruikt, dus kan niet melden of mijn wimpers voller zijn geworden. Na al het testen van wimpergroeimiddelen heb ik er een beetje mijn vraagtekens bij, ook bij de verhalen van mensen die claimen dat hun wimpers zo lang waren dat ze geknipt moesten worden. Al zou ik dergelijke producten best eens willen testen. SHOP hier online.

***Rimmel Lash Accelerator

Belofte:

Deze mascara is de eerste mascara die de natuurlijke groei van je wimpers bevordert. In een oogwenk worden je wimpers tot 80% verlengd en zullen je wimpers tot 117% langer lijken (in 30 dagen). 88% van de consumenten zag al na 1 week een verlengend resultaat.

De verpakking: Zwarte huls  met felgroen-gele dop, maar dan iets slanker dan de volume versie.

Wat vind ik ervan:

Op de verpakking staat ‘wimpergroeicomplex’. Op de website van Rimmel en op het internet kan ik er niets over vinden. Dus? Het borsteltje is vrij standaard en loopt taps toe. Ik vind de claim in ieder geval al ongeloofwaardig, 117% langer? De mascara wordt in de reclame ondersteund door de afbeelding van Zooey Deschanel, die je met superwimpers en Bambi ogen aankijkt, ik dacht eerst dat het Katy Perry was ;-). Ik hoop dat iedereen snapt dat dit gewoon valse wimpers zijn. Het aanbrengen gaat makkelijk, maar knipper niet per ongeluk met je ogen, dan zit het ook boven en onder je ogen. Mijn wimpers zijn wel iets langer, hij separeert goed, maar geeft geen volume of krul. Hij doet niets voor mijn uitstraling, dus ik vind de hype nogal overdreven. Het enige prettige aan deze mascara is dat het aanvoelt alsof je geen mascara op hebt;)

Conclusie: Ik heb hem niet 30 dagen achter elkaar gebruikt, dus weet niet of ik dan megawimpers krijg, maar vind de claims van deze mascara veel te hoog gegrepen. SHOP hier online.

 

***Bourjois Volume Glamour Max Definition

Belofte:

Maximaal volume + uiterst precieze definitie = maximale glamour! De blik wordt intenser! Dankzij het ultratechnologische borsteltje en de maxi volumeformule geeft Bourjois de wimpers 8 keer meer volume (wetenschappelijk getest onder 30 vrouwen), intens zwart, en een feilloze houdbaarheid tot maar 16 uur lang. Bevat 500 puntjes, de soepele uiteinden zijn kegelvormig en zachter dan gewone borsteltjes. Het borsteltje is intelligent tot in de puntjes en heeft microsensoren voor het moeiteloos bereiken van alle wimpers. Bevat: Natuurlijke was, Vitamine E, en provitamine B5.  Geschikt voor gevoelige ogen en lensdragers.

Verpakking:

Als een silhouet van een vrouw, kleur: hard roze.

Wat vind ik ervan:

Het is goed dat ik eerst de mascara’s test en daarna pas de persinfo lees, want wat een superlatieven worden er gebruikt. Eigenlijk in alle informatie, behalve die van de Etos en Clinique. Een borsteltje met intelligente microsensoren? Pardon?

Afijn, het gaat erom of hij doet wat hij beloofd en eigenlijk vind ik hem wel de moeite waard. Ik kan daar kort over zijn. Hij is mooi. Het borsteltje heeft inderdaad gesepareerde punten en is een beetje kegelvormig, nu ja, eigenlijk recht. De mascara glijdt wat stugger door mijn wimpers, maar het effect is perfect. Ik zie krul, lengte en volume! Je moet hem wel goed uitstrijken om klonteren tegen te gaan. En wat ik heel fijn vind: als je hem dichtdraait, hoor je een extra “klik”zodat je zeker weet dat ’ie goed gesloten is. Hij droogt snel en geeft niet af.

Conclusie: Like! SHOP hier online.

***Clinique Bottom Lash Mascara

Hier had ik al iets over gelezen, dus het was een welkome verrassing dat deze erbij zat!

Belofte:

Het is lastig om mascara op de piepkleine wimpers aan te brengen en gelukkig heeft Clinique een oplossing! Deze mascara is speciaal ontwikkeld voor de onderwimpers en blijft 24 uur perfect zitten dankzij een langhoudende formule.

Het micro-miniborsteltje van de Bottom Lash Mascara is momenteel één van de kleinste borsteltjes op de markt en accentueert de kleine, fijne onderwimpers optimaal waardoor ze een perfecte look krijgen.

Verpakking: een dunne zilveren huls die ongeveer qua lengte de helft kleiner is dan een gewone mascara. Het borsteltje is inderdaad een miniatuurtje, echt heel klein en kort.

Wat vind ik ervan:

Toen ik hem opende, dacht ik even… Hoe krijg ik dit op mijn wimpers? Maar het werkt heerlijk en ik wist niet dat ik zoveel onderwimpers had! Mooi, gesepareerd en ik krijg er zelfs lange onderwimpers van! Elk wimpertje, hoe klein ook, wordt geraakt. Dit vind ik echt een innovatief product, wat een vondst! Zeker omdat het perfect blijft zitten, geen vlekken of vegen aan het eind van de dag.

Conclusie: Deze Bottom Lash zal ik absoluut weer aanschaffen, ben er helemaal weg van! SHOP hier online.

 

***Rimmel Scandal’Eyes Mascara

Belofte: schandalig mooie wimpers. 12 keer meer volume! Weelderige wimpers…zonder klontjes. 3x zoveel collageen voor weelderige wimpers, perfect in vorm, 3x zoveel keratine voor sterke, gezonde, mooie wimpers. ( Ik vraag mij af, 3 keer meer dan wat of welke?). Het MaxDensity-borsteltje is 50% langer en dichter… Zodat elk wimpertje bereikt wordt. Flexibeler…De borstelhaartjes ‘vouwen samen’ om mascara vast te houden en vouwen weer uit om klontjes weg te kammen.

Verpakking: een feloranje verpakking met een blits borsteltje:

Wat vind ik ervan:

Ten eerste vind ik de persinfo van Rimmel erg over de top en enorm schreeuwerig. Uitspraken als: “Schandalig oversized wimpers, maar pas op: je herkent je eigen wimpers niet meer terug, zoveel commotie veroorzaakt deze mascara, steel de show en voel je niet schuldig als je alle aandacht trekt, deze wimpers verdienen het!”

Het is ook echt een flinke borstel, maar de mascara brengt toch best lekker op. Grappig, ik had de informatie nog niet gelezen, maar het klopt wel; de klontjes moet je inderdaad weer weg kammen, want hij klontert inderdaad. Een tweede laag aanbrengen kan en duwt je wimpers hoger, maar tegelijkertijd plakken je wimpers aan elkaar en ja, weer die klontjes.

Conclusie: Ik ben er niet zo gecharmeerd van, zeker in vergelijking met de andere mascara’s. Hij klikt wel lekker dicht, zodat ik weet dat hij goed gesloten is. SHOP hier online.

 

***Maybelline The Falsies Feather Look

Belofte: Een gel-mousse volume voor een weelderig False Lash volume-effect met een opvallende soft touch textuur. De kleur loopt niet uit, zelfs bij transpiratie en traanvocht. De grote Flexor borstel versterkt het resultaat. De Flexor deinst mee met elke strijkbeweging, waardoor de haartjes nooit belast worden. Leuk weetje: Maybelline heeft in 1915 zijn eerste mascara gelanceerd!

De verpakking: De huls is net als de Flared versie, paars en bol van vorm. Het verschil is dat er op de dop nu lichtblauwe veertjes zitten.

Wat vind ik ervan:

Het borsteltje in inderdaad groot, en net als de Flared versie enorm flexibel, de enige die in de test die dat ook had, was de Bourjois mascara. Dat werkt heel prettig. De mascara is heel ‘easy’ om op te brengen en mijn wimpers blijven zacht en soepel. Er is minder volume dan bij zijn ‘broertje’ maar op zich vind ik dat niet erg. Mijn wimpers zien er mooi verzorgd uit, lengte en absoluut geen klontjes! Zelf bij een tweede laagje ben ik zeer tevreden!

En dan nu maar voor de claim “zelfs bestand tegen traanvocht” moet ik maar even een potje gaan janken. Dat lukt niet spontaan, dus ik zet maar de hulp van een ui in. Alles voor het goede doel. Helaas heeft hij de traantest niet doorstaan. Op mijn andere oog had ik de Flared mascara gedaan, deze vlekt idem dito mee. Maar dat maakt mij niet zoveel uit, ik ben dol op deze mascara’s van Maybelline geworden.

Conclusie: Inderdaad vederlicht en mooie oogopslag. SHOP hier online.

Babs concludeert tot slot:

De mascara’s van Maybelline zijn absoluut mijn favoriet. De Falsies Feather Look voor overdag en voor ‘s avonds de Falsies Volume’Express!

Als tweede de Bourjois mascara, ondanks de overdreven terminologie als: “borsteltje met intelligente microsensoren”. Ook zonder die woorden-poeha is het gewoon een goede mascara.

Maar de Clinique Bottom Lash mascara, daar ben ik echt verliefd op. Lekker je onderwimpers doen zonder bang te zijn dat je ’s middags al voor gek loopt en niemand die je erop wijst dat je mascara is uitgelopen.

Alle mascara’s waren ‘s avonds gemakkelijk te verwijderen. Het is maar net wat je zelf graag wilt: is het een Glam Look, of wil je gewoon je wimpers net even wat meer definitie geven? Zelf ga ik voor nu het valse wimper effect, in de hoop mijn ietwat hangende oogleden net even een push-up te geven.

Lees ook