Speciaal voor de gevoelige huid…

05:41 - 03:24
luistertijd 05:41 - leestijd 03:24

Aangezien ik een droge en gevoelige huid heb, moet ik echt opletten met de douche-producten die ik gebruik. Veel producten drogen mijn huid uit of geven na het douchen jeuk. Ik weet dat ik producten moet gebruiken die niet schuimen om mijn huid niet te ontvetten en om mijn huid in een zo goed mogelijke conditie te houden. Maar ik ken ook het gevoel van: even lekker douchen met een heerlijk badgeurtje (ik gebruik dan Rituals wat licht schuimt en geparfumeerd is), maar dat moet ik niet te vaak doen omdat ik bang ben dat ik er verkeerd op ga reageren. Ik gebruik hoofdzakelijk een douche-olie. Ik zit nu volop in de overgang, dus twee keer douchen per dag is ‘normaal’ en ’s nachts een keertje extra behoort tot de mogelijkheden. Fijn dat ik de douchemilk van Dr. Babor mag testen.

De verpakking

De douchemilk wordt geleverd in een mooie, witte, plastic flacon met zilverkleurige dop. Het heeft een chique uitstraling en daar houden wij vrouwen wel van want het ‘staat zo mooi in je badkamer’. Je kunt echter niet zien, hoeveel er na gebruik nog in de fles zit.

Babor zegt het volgende over deze Intensive Calming Shower Milk: “Tijdens jarenlang onderzoek hebben de BABOR laboratoria een neurocosmetische douchemilk met de effectieve werkstof Neuroxyl ontwikkeld. Al tijdens de reiniging wordt de neuro-sensitieve en zeer droge huid op intensieve wijze gekalmeerd omdat de zuurgraadmantel van de huid niet wordt aangetast. Het huideigen weerstandvermogen wordt versterkt en het evenwicht tussen vet en vocht wordt optimaal genormaliseerd. Het onaangename gespannen gevoel na de douche blijft weg. Vrij van conserveringsstoffen, parabenen, minerale oliën, geurstoffen en synthetische kleurstoffen.”

INCI

Er zitten een groot aantal ingrediënten in de douchemilk. Beginnend met water. Pentylene glycol waarvan we weten dat het je huid glad doet aanvoelen en dat het een ‘vochtinbrenger’ zou zijn. Glycerine, Cocamidopropyl Betaine wordt gebruikt als schuimmaker in rinse-off verzorgingsproducten. Note: deze stof wordt genoemd als een potentieel beroepsrisico voor mensen in het kappersvak en schoonheidssalons, het kan namelijk een contactallergie veroorzaken. Verder bevat het cetearyl alcohol, zonnebloemolie, kokos olie, glyceryl stearate wat een consitentie geeft aan lotions, olijf olie, maiskiem olie, teunisbloem olie, amaranthus extract, panthenol, keukenzout, xantam gum is een gelvormer, glyceryl oleate wat ook een consistentie zou geven, citroenzuur, sodium lactate ofwel natriumzout van melkzuur, butylene glycol is een oplosmiddel met vochtbewarende werking voor de huid, zilver, lecithine, ascorbyl palmitate ofwel vetoplosbaar vitamine c-derivaat als productbescherming, glyceryl stearate een hulpemulgator voor de cosistentie, pantolactone, rozemarijn extract en Achileum Millefolium ofwel duizendblad.

Maar wat is of doet nu NEUROXYL???

Dit zegt Dr. Babor: “Bovendien brengt de neurosensitieve werkstofsamenstelling de cyclus van prikkel en reactie van de huid weer in balans, doordat de werkstof Neuroxyl de communicatie van de prikkelreceptoren in de huid verbetert en ze op deze manier desensibiliseert.”

Dat belooft iets, we gaan aan de slag!

Voor het douchen heb ik de zilverkleurige dop al verwijderd, want met natte handen zal dat niet zo makkelijk gaan. Ik zie een pomp zitten en ik heb het idee dat de milk er ietwat schuimerig uit zal gaan komen. Ik pomp wat milk op mijn hand en zie een dunne- melkachtige substantie. Ik breng het zo snel mogelijk aan op mijn arm, maar het loopt er direct van af. Eigenlijk heb ik geen tijd om mijn arm in te smeren. Vervolgens pak ik een douche-puff, pomp er wat milk op en ga aan de slag. Tjee, dit werkt ook niet. Wat nu? Dan maar eerst mijn lichaam nat maken, de douche vervolgens uit zetten, de milk over je lichaam  verdelen en je vervolgens af spoelen. Op een andere manier gaat het bij mij, zonder productverlies, niet lukken. De milk is reukarm. Toch ruik ik een beetje een typische, weeïge lucht, kan het niet goed thuisbrengen maar word er niet heel vrolijk van. Dit is niet het idee van ‘even lekker douchen’. Mijn man vindt de lucht tijdens zijn gebruik ook erg onprettig (hij noemt het ‘goor’) ruiken.

Anja concludeert:

Ik heb het product nu een groot aantal keren gebruikt. Ik moet zeggen, het droogt inderdaad mijn huid niet uit, na het afdrogen voel ik een soort filmlaagje. Het is een douche-milk die doet wat het belooft, maar wellicht zou het handiger zijn als de substantie ietsje dikker zou zijn of iets beter zou hechten zodat het niet direct wegloopt als de kraan loopt en het met het water in contact komt. Ik heb er geen jeukklachten van gekregen en dat na zoveel keren douchen per dag. Heel fijn dat er geen parfum in zit maar de natuurlijke lucht vind ik niet heel erg prettig. Als ‘medicinaal’ douche product is het een goed product. De hele dag blijft je huid soepel en jeukvrij. Het lijkt me redelijk zuinig in gebruik maar je kunt niet zien hoeveel product er nog in de flacon zit. Een flacon van 150 ml. Kost 29 euro.

Lees ook:

Lees ook