Hydrateert en pakt de ruwe lichaamshuid aan

04:09 - 02:29
luistertijd 04:09 - leestijd 02:29

environ hydrating lotion

Environ Hydrating bodylotion

Ik had nog nooit van het merk Environ gehoord totdat er een artikel op BeautyJournaal verscheen over de Hydrating Lotion. Na wat onderzoek kom ik tot de conclusie dat dit een boeiend merk is, dat veel werkt met vitamines A, vitamine C en vitamine E, hyaluronzuur en exfolianten. Allemaal ingrediënten met bewezen werking, natuurlijk ook afhankelijk van de formulering.

Ik krijg de indruk dat Environ alleen bij schoonheidsspecialistes en dermatologen te koop is. Geen wonder dat ik het merk niet ken. Heel toevallig loop ik een paar dagen later voorbij een salon waar ik een promotie voor de Environ Ionzyme DF treatment zie. Toeval bestaat niet! Tijd voor een test van een Environ product: de Hydrating Lotion, uit de AVST lijn. AVST staat voor Advanced Vitamin Skin Therapy.

AVST Hydrating Lotion

Als je, zoals ik, bij een hydraterende bodylotion denkt aan een witte emulsie, kom je bij de Hydrating Lotion bedrogen uit. Deze lotion is een transparante, vloeibare lotion, nauwelijks dikker dan water. Enigszins verbaasd, lees ik eerst de verpakking. Ik zie dat er melkzuren (een vorm van AHA), ureum en glycerine in zitten. De lotion hydrateert dus niet alleen, maar pakt ook de ruwe huid aan van voeten, ellebogen en knieën. En, vul ik zelf aan, bovenarmen waar ik zelf last heb van keratosis pilaris. Ik gebruik hier al jaren Paula’s Choice Resist Weightless Body Treatment met 2% BHA voor en ben benieuwd of Environ Hydrating Lotion net zo goed, dan niet beter werkt.

Het gebruik

Het is even wennen, vooral omdat de lotion vrij dun is. Maar hij laat zich goed verdelen en is niet zo dun dat ie tussen je vingers loopt. De lotion schijnt geparfumeerd te zijn met sinaasappel. Dat ruik ik in de verte. Denk niet aan een frisse citrus geur, maar eerder aan het bittere van de sinaasappel. Daarnaast ruik ik iets licht zurig. Dat zal de melkzuur zijn. Ik vind dit niet verkeerd en zelfs wel aangenaam. Te veel body lotions ruiken naar mijn smaak te zoet.

Het resultaat

Tot mijn verbazing hydrateert de lotion goed. Door de transparante waterige formule had ik dat niet direct verwacht. De lotion irriteert niet. En, heel belangrijk, de lotion geeft een gladde huid. Hij werk minstens zo goed tegen keratosis pilaris als Paula’sChoice 2% BHA. Ik gebruik hem ook op mijn voeten. Ik heb nogal snel last van eelt en hoop dat deze lotion dat onder controle houdt. Dat doet ie inderdaad. Eelt wordt niet minder, maar zeker niet meer. Het voordeel van deze lotion is dat hij niet vet is en je hem dus ook ’s ochtends op je voeten kunt smeren. Je glijdt niet weg in je schoenen, wat je met normale voetencrèmes  vaak wel hebt. Zie ook deze review van Rona. Omdat er AHA’s inzitten moet je uitkijken in de zon. Dat wordt gelukkig duidelijk aangegeven op de verpakking.

Gerti concludeert:

Environ AVST Hydrating Lotion is een aangename, exfoliërende en hydraterende lotion. De geur zal niet iedereen aanstaan, maar ik geef de voorkeur aan deze aparte geur boven de zoetige geuren van de meeste bodylotions. De geur trekt overigens snel weg. Omdat er melkzuur in zit, zal ik deze lotion niet over mijn hele lichaam gebruiken, maar vooral op de ruwe plekken zoals bovenbenen en -armen, ellebogen, knieën en voeten. Dat betekent dat ik voor de rest van mijn lichaam een andere lotion gebruik. Niet onoverkomelijk, maar toch een minpuntje. Vooral omdat de lotion gepresenteerd wordt als een hydraterende lotion en niet als een exfoliant. Daar staat tegenover dat ik hem zeer aan kan bevelen voor je voeten. Kortom een interessante lotion die mij nieuwsgierig heeft gemaakt naar dit merk, met meer boeiende producten om te verkennen.

 

Lees ook