Werkt dit echt voor je voeten?

03:12 - 01:55
luistertijd 03:12 - leestijd 01:55

Hansaplast Zachte voeten crème

In het kader van de budget beautyproducten testte ik deze voetencrème. Voor mij bepaald geen straf want ik ben een fervent voetensmeerder; ik sla geen dag over. Ik ga zelfs weer uit bed als ik het toch vergeten ben omdat de huid van mijn voeten dan strak en branderig aanvoelt. Dus ben ik altijd in om iets nieuws op dit gebied te proberen.

De doos is wit met mintgroen met het bekende Hansaplast Foot Expert-logo. Op de doos staat: ‘Een intensieve voetcrème met urea’ en ‘voedt de huid, maakt de droge huid zacht en soepel en vermindert droge huid en eelt.’ Verder staat er nog op ‘Dermatologisch goedgekeurd’. Een beetje vage term, ik zoek op de site naar eventuele tests maar daar staat ook alleen maar ‘Huidverdraagzaamheid dermatologisch goedgekeurd’. De Urea (een bijna ‘onmisbaar’ ingrediënt in een voetencrème door zijn vochtvasthoudende capaciteit) staat na water en Glycerine op de derde plaats op de INCI-lijst. Verder zit er o.a. Cetearyl Alchohol in (een mix van de vetzuur alcoholen Cetyl Alchohol en Steryl Alchohol) wat huidverzachtend werkt, verder nog Castor Olie, Natriumlactaat en diverse glyceriden. Parfum staat op de laatste plaats. De crème komt in een witte pot met groen deksel. De crème zelf is ook wit en een beetje lobbig van samenstelling. De geur is even wennen, het lijkt nog het meest op zeep. Van die ouderwetse zeep die in verpakkingen van drie werd verkocht en die mijn oma tussen de kleding in de kast legde.

Ik ben verbaasd over deze verpakking en snap niet goed waarom voor een pot gekozen is. De meeste voetencrèmes zitten in een tube, zoals ook een aantal van de andere Hansaplast-crèmes. Persoonlijk vind ik een tube prettiger werken. Het blijkt een heerlijk product om de voeten mee te masseren, soepel genoeg en duidelijk zeer vocht inbrengend. Dat maakt dat de huid daarna ontspannen aanvoelt.

Rona concludeert

Volgens Hansaplast zou je de voeten twee keer per dag moeten insmeren. Ik heb me tot één keer beperkt. Vooral omdat de crème, ondanks dat het redelijk snel intrekt, op de huid een beetje vaseline-achtig laagje achter laat dat pas na een tijdje wegtrekt. ’s Avonds op de bank vind ik dat geen probleem, maar overdag in open schoentjes zijn mijn voeten dan toch te glad en heb ik niet voldoende grip. Hydrateren doet het prima en de huid van mijn voeten voelt heerlijk zacht aan.

Of ik minder eelt heb dan gebruikelijk kan ik niet echt zeggen. Sowieso heb ik nooit veel eelt en ga ik iedere 6 tot 8 weken naar de pedicure. Op zich is het een fijne voetencrème: ik ben alleen niet gecharmeerd van de pot (die na verloop van tijd rond de schroefdraad zwarte schimmelplekjes begint te vertonen) en de geur vind ik wat ouderwets, maar natuurlijk is dat heel persoonlijk.

Lees ook