Susan Posnick, Mineral Evolution, dr. Hauschka, Aveda

09:12 - 05:31
luistertijd 09:12 - leestijd 05:31

Toen ik bij de workshop van Medik8 een lipstick meekreeg van Susan Posnick, was ik direct verkocht. Niet alleen de kleur was mooi, maar hij voelde ook zo heerlijk verzorgend aan. Alle andere lipsticks, die ik had, gingen in de wacht.

Ik besefte toen nog niet dat dit een minerale lipstick was, toen Monique met het idee kwam om eens wat verschillende minerale lipsticks te testen, was ik natuurlijk helemaal gelukkig! Omdat de kleur van de lipstick puur persoonlijk is en voor de test niet van belang, heb ik minder aandacht besteed hoe de lipsticks op mijn lippen kleuren.

Wat zijn de algemene kenmerken en voordelen van een minerale make-up?

Susan Posnick kleur Milaan

Deze lipstick kreeg ik mee na onze workshop bij Medik8.  Make-up Artist Susan Posnick heeft een multifunctionele lijn van make-up ontwikkeld voor de moderne vrouw. Hoogwaardige minerale make-up in de meest innovatieve verpakking.

Meer over deze lipstick lijn:

Elke kleur van de Coloressential collectie is genoemd naar een stad die de kleur en persoonlijkheid aangeeft.De lipstick die meekreeg heeft de mooie naam: Milaan, een rijke, rode kleur.

De verpakking: Een bronskleurige huls, met een magnetische dop!“Klik! “ en hij is dicht; tasgruis krijgt geen kans om deze lipstick te verpesten…;)

De geur en huidgevoel: Hij ruikt werkelijk zalig (een beetje naar chocolade) en mijn lippen voelen na het opbrengen zacht en gehydrateerd aan.Hij is precies goed, niet te glossy, niet te vet en de kleur is mooi voor dagelijks gebruik.

Conclusie: Verzorgend, boterzacht, loopt niet uit en die geur! Is verslavingsgevoelig, zoals een heerlijke lippenbalsem. Aanrader! Blijft niet de hele dag zitten, maar: “Who cares” ..lekker stiften en verzorgen tegelijk!

Mineral Evolution lipstick winterglow kleur 13

Mineral Evolution Winter Glow

Ik kreeg een lipstick én lipliner van Mineral Evolution.De lipstick is verrijkt met vitaminen waardoor de lippen verzorgd worden tijdens gebruik.Dit internationale merk komt uit de Verenigde staten en Mardge Pascaud heeft dit merk in haar salons verwelkomd, lees maar hier.

De verpakking: De lipstick zit een prachtige zilveren huls met ribbeltjes en heeft een luxe uitstraling.De Lipliner ziet er ook prachtig uit, lang, slank en zilver van kleur.

De geur: Ronduit heerlijk!Ik herkende dezelfde geur bij de lipstick van Susan Posnick die mij doet denken aan chocolade.Maar wat ik zo apart vind, is dat er een complete bijsluiter bijzit, met alle ingrediënten en daar las ik Cacao en Vanille…mijn favoriete geuren!

De kleur: Ik moet toegeven dat ik altijd moeite heb het definiëren van  kleuren, hij is ietwat bruin/rood, een vrij donkere kleur op het eerste gezicht.Zie ik het goed dat deze mijn tanden optisch witter maakt?

Lipliner: De automatic lipliner potlood hoeft nooit geslepen te worden, 1 keer draaien en klaar voor gebruik.Tip: kleur je lippen helemaal in en breng daarover de lipstick aan, dan blijft de lipstick beter zitten.De kleur past perfect bij de lipstick.

Conclusie: Deze lipstick en lipliner maken mijn lippen heerlijk zacht, en met deze barre winterkou, is een ander beschermend product totaal overbodig.Bij veel lipsticks zie je de velletjes dan juist duidelijker, maar als bij toverslag zijn mijn lippen weer glad en egaal.

De lipliner is romig en nu voel ik aan den lijve wat het verschil is tussen een aantal miskopen die ik in het verleden gedaan heb…die waren gewoon te hard, te scherp.Hij blijft redelijk lang zitten, maar natuurlijk niet de hele dag. Bijstiften naar wens. Lipstick: Color nr. 13 Winter Glow €19,25 (verkrijgbaar in crème en glanskleuren).Lipliner: Color nr. 02 Antique Rose € 15, 60, beschermingsfactor 20

Aveda: Snap Dragon Color nr. 908

Pigment van urukuzaad uit Brazilië, kaneel uit Madagaskar, anti-oxidanten van rijpe bessen, een reflectie van het kleurenpalet van de natuur, verzorgend voor de huid en de aarde.

Aveda heeft zijn lipsticks ingedeeld in 7 categorieën: Earths, Nudes, Peaches, Pinks, Plums, Roses en Spices.Degene die ik mag testen behoort tot de Plums: the warm Saturated red, met de mooie naam “Snap Dragon”

De verpakking Een sobere, groenblauwe milieuvriendelijke verpakking, bedrukt met soja-inkt, met behulp van windenergie gefabriceerd karton en kleiner in formaat. Zij claimen dat hierdoor het afval van de verpakking 33% minder is. Maar ja, de lipstick in dan ook direct 25% minder in gewicht dan 2 andere exemplaren die wel een grotere verpakking hebben.  De lipstick zit in een plastic huls met een doorzichtige dop.

De geur: Ik ruik een lichte pepermuntgeur, lekker fris.Is niet zo vreemd, daar de serie “Nourish Mint” heet. (Organic Spearmint and Vanilla flavor)

De kleur: Rood/bruin, met een blauwe ondertoon.  Interessant is dat deze lipstick meer zou moeten doen dan hydrateren, beschermen en verzorgen, namelijk:

Deze punten heb ik (nog) niet getest, want ik gebruik niet elke dag lipstick, dus daar kan ik geen uitsluitsel over geven. (Maar wel heel interessant, vollere lippen…like it!)

Conclusie: De pigmenten in deze lipstick zijn wat minder “sterk”, maar wel heel natuurlijk qua kleur. Hij is wel ietwat droger dan de anderen die ik getest heb. Ik voel een lichte tinteling, misschien is dat het effect van de mint of een vleugje kaneel, die mijn lippen prikkelt om wat op te zwellen? Jammer is dat de kleur snel vervaagt, maar de tinteling intrigeert mij wel. Prijs: ongeveer € 18

Dr Hauchka minerale lipstick kleur 04

Dr. Hauschka 04 en 13

Ik kreeg 2 lipsticks namelijk:Inner Glow, de Red Quartz (nr. 13), Warm Oranje ( nr. o4)

Verpakking: De Inner Glow zit in een doosje en Warm Oranje is een los exemplaar.De hulzen van de lipsticks zijn exact hetzelfde;  mat “geborsteld” goudkleurig met een zwart randje, waarop logo en merk staan.

De geur: Niet specifiek een bepaalde geur, een beetje lichtzoetig, ook heel lekker.Wellicht brengen de ingrediënten duidelijkheid.

Wat is eigenlijk het verschil tussen deze lipsticks?Volgens Dr. Hauschka is de Inner Glow

Dr Hauschka kleur 13

lijn ontwikkeld om de lippen de perfecte textuur te geven. Ze hydrateren en maken je lippen zacht. De “standaard lipstick “ (warm oranje) beschermt de huid en maakt haar glad.Het zijn intense kleuren die goed blijven zitten.

Conclusie: Wat hierboven staat klopt. De Inner Glow is wat romiger, de andere is wat droger en dieper qua kleur. Deze blijft wat langer zitten.Ik vind ze allebei geweldig, de kleuren zijn mooi en mijn lippen voelen lekker zacht aan.Op de website van Dr. Hauschka stond niets over een beschermingsfactor, maar las dat er Titanium dioxide inzit, dus SPF proof.

de swatch op mijn arm: van links naar rechts zie je: Aveda Snap Dragon, Dr.Hauschka 13, Dr. Hauschka 04, Mineral Evolution 13, Mineral Evolution lipliner nr.2 en als laatste Susan Posnick.

Eindconclusie van Babs over alle lipsticks: Ik was nooit zo een fan van lipsticks die de hele dag bleven zitten, die voelden niet fijn aan en mijn lippen werden er alleen maar droog en stijf  van. Opmerkelijk: als ik de lipsticks op mijn arm uitwrijf, lijken ze verdacht veel op elkaar..apart! Ik heb niets, maar dan ook niets negatiefs over deze merken te melden, ze zijn stuk voor stuk mooi, misschien zijn er mensen die de ene verpakking mooier vinden dan de andere.

Lees ook