Smeert wallen en donkere kringen weg.

03:26 - 02:04
luistertijd 03:26 - leestijd 02:04

Wallen en donkere kringen onder je ogen ontstaan door vermoeidheid, gezondheidsproblemen en een gejaagd leven. Oneffenheden onder je ogen kunnen al op jonge leeftijd ontstaan. Wat te doen? Een goede oogverzorging en een concealer die je direct een frisse en uitgeruste blik geven, helpen je al aardig op weg.

Wallen en donkere kringen maken je blik in een keer ouder. Wist je dat de oogcontour maar liefst 22 actieve spieren bevat? Bij wallen kan de doorbloeding van de oogcontour verstoord zijn, net als de lymfedrainage die in de loop der jaren minder efficiënt wordt. Sisley komt dan ook met de Phyto-Cernes Eclat, een oogverzorging en concealer in één welke wonderen belooft.

De stick belooft een drievoudige werking:

1. Het stimuleert de doorbloeding en lymfedrainage van de oogcontour
2. Het gaat huidverslapping en vetophopingen onder de ogen tegen
3. Het hydrateert, verzacht en sublimeert

Daarnaast masseert en draineert de metalen applicator de oogcontour. Het is aan te raden de stick dan ook te bewaren in de koelkast voor een extra verkoelend effect.

Hoe ontstaan donkere kringen eigenlijk?

Door een verstoring van de doorbloeding hopen bloedpigmenten zich op in het bindweefsel. De huid wordt zodoende donkerder van kleur en krijgt een doffe teint.

Hoe ontstaan wallen eigenlijk?

Een insufficiëntie van het lymfvatenstelsel in combinatie met huidverslapping zorgen uiteindelijk voor vetbolletjes onder de ogen, ook wel wallen genoemd.

Werking 1

Drie plantaardige extracten in Sisley’s concealer stimuleren de doorbloeding en drainage van het oogcontour. Het extract van rode wijnstok versterkt en beschermt de microcirculatie en verhoogt de weerstand van de haarvaatjes. Het extract van arnicabloem (kalmeert en verzacht) stimuleert de microcirculatie dankzij de aanwezige flavonoïden, ginkgo biloba welke antiradicalaire eigenschappen heeft ter bescherming van de celmembranen.

Werking 2

Cafeine is Phyto-Cernes Eclat gaat de vorming van vetophoping tegen. Samen met het soja-peptide-extract dat de aanmaak van collageen I en III stimuleert en de netvorming van de huid bevordert, krijgt het huidweefsel meer tonus. Een extract van paardenstaart (rijk aan silicium) heeft eveneens een tonifierend effect op het huidweefsel.

Werking 3

Wortelextraxt (rijk aan oligo-elementen), aminozuren (revitaliserend) en gluciden (hydraterend) worden gecombineerd met natuurlijke alpha-bisabolol dat de huid kalmeert en verzacht. Plantaardige glycerine zorgt voor meer comfort en zachtheid.

De claims:

Sisley’s Phyto-Cernes Eclat is te koop in drie tinten: beige rosé (lichte tot zeer lichte huid), perzik (lichte huid), abrikoos (getinte tot olijfkleurige huid). De oogcrème is helaas ontzettend prijzig; voor 15ml betaal je €70.

Tot slot nog even wat nuchterheid over wallen en rimpels, want er kan meer aan de hand zijn, wat niet met cosmetica te verhelpen is. In deze film zie je hoe het op cosmetisch-medische wijze kan worden aangepakt.

Lees ook:

Lees ook