Matcht de concealer kleur met haar huidtint?

04:24 - 02:38
luistertijd 04:24 - leestijd 02:38

Dr. Hauschka Pure Care Cover Sticks

Na mijn artikel over de problemen bij het vinden van de juiste make-up kleuren stelde Sanne van BeautyJournaal voor om de coversticks van Dr Hauschka te proberen. Vooral omdat er net een nieuwe tint uit was, geschikt voor de normale tot donkere huid. Al had ik eerst mijn twijfels omdat de informatie online mij de indruk gaf dat het voornamelijk bedoelt was voor de onzuivere huid, ik was natuurlijk wel bereid om het te testen. Vlekjes en plekjes genoeg om te maskeren.

Extra informatie

Behalve informatie over de coversticks ontvang ik een boekje over het hele assortiment. Ik verbaas me over de uitgebreidheid daarvan. Helemaal goed is dat van alle producten de INCI lijst erbij staat. Ik had de producten wel eens in de natuurwinkel zien staan maar me er nooit verder in verdiept. Het blijkt een interessant merk met verrassende ideeën, zoals bijvoorbeeld de vetvrije nachtverzorging door af te zien van een nachtcrème en een van de waterige gezichtslotions te gebruiken (er zijn verschillende lotions voor diverse huidcondities). Dr. Hauschka meent dat de huid het vermogen heeft zich te herstellen met behulp van de diverse natuurlijke stoffen.

De Coversticks

Maar goed, dit verhaal gaat over de coversticks Ik heb alle drie de coversticks ontvangen, 01 natural, 02 beige, 03 sand. Het zijn vrij brede stiften, ongeveer de helft van een lipstick, en ze zitten in een witte huls met het oranje logo van het huis. De coversticks zijn antibacterieel door de gebruikte teatree en manuca-olie. Wondklaver en goudsbloem ondersteunen het herstellende proces. Tapiocazetmeel uit de wortels van de cassaveplant zorgt voor een matte teint. Aangeraden wordt om zodra de eerste tekenen van een onzuivere huid verschijnen de stick te gebruiken. Enkele malen per dag aanstippen en de randen uitstrijken. Daarna eventueel make-up aanbrengen. Ondanks dat het geschikt is om onzuiverheden te behandelen droogt het de huid niet uit (zoals sommige soortgelijke producten) door toevoeging van natuurlijke wassen o.a. bijenwas, wolwas, candelillawas en carnaubawas. Verder nog jojobaolie, ricinusolie, vitamine E en nog een groot aantal natuurlijke ingrediënten.

Rona concludeert

De natural (01) valt qua kleur voor mij direct af (zelfs in de winter ben ik vele tinten donkerder), de beige (02) kan op sommige plaatsen van mijn gezicht én in de winter, de sand (03) komt het dichtste bij mijn huidskleur. Inmiddels heb ik (ondanks het slechte weer in Nederland) toch een kleurtje en is ook de 03 eigenlijk te licht. Geschikt dus voor de normale huid met een tintje door de zon, maar niet voor de ‘getinte’ huid die in de zomer nog meer kleurt. Heel jammer.

Ik heb nogal wat vlekjes en ik stip ze braaf aan. De stick ruikt lekker, beetje houtachtig met een vleugje citrus en is van een wat korrelige substantie. Op de een of andere manier blijft het óp de rode vlekjes niet goed zitten maar eromheen wel. Als concealer vind ik het niet echt afdoende want ik wil niet steeds moeten controleren of ik nog vlekvrij ben. Maar zo wordt het ook niet aangeboden; wel als ‘camouflerend en zuiverend’. Daarnaast hebben ze namelijk ook nog een ‘gewone’ concealer in drie tinten (pale sand, beige-roze en suntan), misschien moet ik daar nog eens naar kijken. Maar ‘toevallig’ ben ik aan het detoxen waardoor ik meer dan anders hier en daar een pukkel heb. En jongens, dat werkt heel goed! Normaal duurt het best lang voordat een pukkel weer helemaal verdwenen is, maar door deze stick een aantal keren per dag te gebruiken en (waarom niet?) ook ’s nachts op de pukkels aan te brengen zijn ze binnen een paar dagen helemaal weg, zelfs van die gemene onderhuidse bulten.

Samengevat: Als camouflage vind ik het niet voldoende houdbaar. Als behandeling (en het minder zichtbaar maken) van onzuiverheden een echte topper en aanrader.

Tip:

Van een aantal producten zijn miniaturen verkrijgbaar. Daarnaast zijn er een soort minipakketjes met complete gezichts-, lichaams-, en badverzorging. Mooi om iets uit te proberen of voor de vakantie.

Lees ook