Voor een perfecte basis

03:24 - 02:02
luistertijd 03:24 - leestijd 02:02

Volg onderstaande tips voor gegarandeerd het beste resultaat:

1. Breng een foundation altijd aan op een huid die goed is gereinigd. Als je een normale tot droge huid hebt, kun je de huid voorbereiden met een goed geformuleerde dag- /nachtcrème en/of een serum vol weldadige ingrediënten zoals antioxidanten. Als je een vette huid hebt is een goed geformuleerde toner ideaal voordat je een foundation aanbrengt.

Heb je last van een glimmende huid door overtollig talg? Gebruik dan ook een talg-absorberend product zoals Paula’s Choice Shine Stopper Instant matte Finish (zie foto). Die voorkomt urenlang dat de huid gaat glimmen.

2. Om een natuurlijke, egale teint te creëren met je foundation is het belangrijk dat je in het midden van je gezicht begint en de foundation naar de kaak- en haarlijn toe uitsmeert met een foundationsponsje of –borstel.

3. Zorg dat je de foundation heel goed over het gezicht verdeelt. Huiddelen die vaak worden vergeten zijn de haarlijn, onder de neus en rond de ogen.

4. Gebruik een concealerborsteltje met synthetische haren om een teveel aan foundation onder je ogen weg te vegen. Dat voorkomt dat je foundation zich gaat ophopen in fijne lijntjes en rimpels.

Fouten met foundation die je niet moet maken

Fout #1: verkeerde kleur
Natuurlijke tinten zijn het beste voor elke huidkleur. Een neutrale tint verzacht een rode huid in plaats van hem vuriger te maken.

Fout #2: foundation op je hals
Je hals is geen geschikte plaats om make-up aan te brengen. Als je het toch nodig vindt om foundation op je hals aan te brengen, koop dan een kleur die inderdaad bij je hals past. De beste kleur voor je hals kan heel goed een tint lichter of donkerder zijn dan die voor je gezicht.

Fout #3: niet goed uitsmeren
Egaal uitsmeren is een vereiste bij elke foundation. Met een sponsje of foundationborsteltje heb je binnen een paar minuten een egaal resultaat. Besteed extra veel aandacht aan je haarlijn, kaaklijn, rond je neusgaten, onder je neus en rond de ogen (vooral als je rimpels hebt).

Fout #4: te veel foundation
Bedenk waarom je foundation gebruikt: als dat is om een slechte huid te verbergen, gebruik je misschien de verkeerde huidverzorgingsproducten. Je hoort foundation eigenlijk te gebruiken om een al mooie huid nog stralender te maken in plaats van een slechte huid te verbergen.

Deze maand 20% korting op alle Paula’s Choice foundations met SPF

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Dit nieuws maakt onderdeel uit van het merkendossier van Paula’s Choice en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Wat BeautyJournaal zelf over Paula’s Choice schreef:

Lees ook